Kronprinsesse Mary om børn
SPONSORERET indhold

Kronprinsesse Mary: Dette lægger vi vægt på i opdragelsen af vores børn

Tillid, kærlighed og tryghed er nogle af hovedingredienserne i opdragelsen af Kronprinseparrets fire børn. Det fortæller Kronprinsesse Mary i et stort interview i denne måneds Eurowoman, hvor hun også stiller spørgsmålstegn ved ordet ”perfekt”.

Af: Mette Størum Krogh og Sara Wilkins Foto: Sarah Stenfeldt
07. feb. 2022 | Børn | Eurowoman

Hvordan får man stærke og selvstændige børn?

Det er uden tvivl et spørgsmål, som optager mange forældre – og som der naturligvis ikke findes ét svar på.

For Kronprinseparret har kærlighed, tryghed og ikke mindst tillid været fundamentet i opdragelsen af deres fire børn – prins Christian (16), prinsesse Isabella (14), prinsesse Josephine (11) og prins Vincent (11).

Det fortæller Kronprinsesse Mary i et stort interview i denne måneds Eurowoman:

“Jeg tænker, at det er naturligt, at man videregiver de værdier, man selv hviler på. Helt overordnet er vores udgangspunkt, at børn bliver stærke af kærlighed og tryghed. Vi har i vores opdragelse lagt vægt på at styrke børnenes selvstændighed ved at udvise tillid, fordi tillid giver frihed i vores verden,” siger Kronprinsessen til Eurowoman.

LÆS OGSÅ: Kronprinsesse Mary: Min mor gav mig dette vigtige råd – og hun fik ret

”Hvad er egentlig perfekt?”

I interviewet forklarer hun også, at Kronprinseparret opfordrer deres børn til at gøre sig umage i skolen – og at der netop er stor forskel på at gøre sig umage og at gøre noget ”perfekt”:

”Det er interessant at iagttage, at når vi stiller krav om, at man skal gøre sig umage i skolen, i forhold til vennerne, fællesskabet og så videre, så er det nogle gange blevet misforstået og forvekslet med, at alt skal være perfekt. At gøre sig umage er ikke det samme som at være perfekt. Og hvad er egentlig perfekt? Alle mennesker kan fejle, og alle kan have en dårlig dag. Det er også en del af livet. Men når man ved, at man har gjort sig umage og har gjort sit bedste, så kan man bedre undgå at fortryde sin indsats og selvbebrejdelse.”

LÆS OGSÅ: ”Jeg glæder mig til at blive gammel med min Frederik”: 9 ting, du (måske) ikke vidste om kronprinsesse Mary

Flere af de ovennævnte værdier er også nogle af dem, som Kronprinsesse Mary selv har med hjemmefra, forklarer hun:

“Af de værdier, som mine forældre har givet mig, tænker jeg straks på: At man skal gøre sig umage – i alle livets sammenhænge. At man kun kan være sig selv. At tro på sig selv og evne at kunne se tingene fra andres ståsted og ikke kun sit eget.”

Læs mere om Kronprinsesse Mary i denne måneds Eurowoman, hvor hun bl.a. fortæller om et særligt råd, hun har fået af sin mor, og hvorfor hun mener, at vi bør tale mere åbent om overgangsalder.

Anbefalet til dig