Opskrifter

Lys kalvefrikassé med spidskål og ærter

Nemme og sunde opskrifter fra babys første mos til hele familiens livretter.

Til 2 voksne og 2 børn

Alder: Fra 1 år

Ingredienser:

400 g kalvekød i tern (bryst, tykkam elller bov)

2 persillestilke

2 lauerbærblade

0,25 l piskefløde

Lidt citronsaft

2 x 0,5 l vand

Maizenamel til jævning

Nye gulerødder

Forårsløg

Spidskål

Bælgærter

– i alt 300 g blandede grønsager

Sådan gør du:

0,5 l vand koges op, og kødet gives et opkog heri. Vandet sigtes fra og 0,5 l koldt vand hældes over. Tilsæt lauerbærblade og persillestilke. Kødet simrer under låg i 45-60 min, til det er mørt.

Gulerødder skrælles og skæres i små tern. Forårsløg og spidskål renses og skæres i mindre stykker. Ærterne bælges.

Gulerødder og spidskål tilsættes, når kødet er færdigt og koger med i 5 min. Foråsrløg og ærter koges med i 2 min.

Piskefløden tilsættes og retten koges op. Jævnes med lidt maizenamel udrørt i koldt vand.

Frikasséen smages til med lidt salt, peber og lidt citronsaft.