Lys kalvefrikassé med spidskål og ærter
Nemme og sunde opskrifter fra babys første mos til hele familiens livretter.
Til 2 voksne og 2 børn
Alder: Fra 1 år
Ingredienser:
400 g kalvekød i tern (bryst, tykkam elller bov)
2 persillestilke
2 lauerbærblade
0,25 l piskefløde
Lidt citronsaft
2 x 0,5 l vand
Maizenamel til jævning
Nye gulerødder
Forårsløg
Spidskål
Bælgærter
– i alt 300 g blandede grønsager
Sådan gør du:
0,5 l vand koges op, og kødet gives et opkog heri. Vandet sigtes fra og 0,5 l koldt vand hældes over. Tilsæt lauerbærblade og persillestilke. Kødet simrer under låg i 45-60 min, til det er mørt.
Gulerødder skrælles og skæres i små tern. Forårsløg og spidskål renses og skæres i mindre stykker. Ærterne bælges.
Gulerødder og spidskål tilsættes, når kødet er færdigt og koger med i 5 min. Foråsrløg og ærter koges med i 2 min.
Piskefløden tilsættes og retten koges op. Jævnes med lidt maizenamel udrørt i koldt vand.
Frikasséen smages til med lidt salt, peber og lidt citronsaft.