"Moderne forældre har rigtig, rigtig mange bolde i luften"
SPONSORERET indhold

"Moderne forældre har rigtig, rigtig mange bolde i luften"

Og så undres man over, at stress- og angstniveauet blandt danskerne er på højde med gælden i Grækenland?

Af: Henriette Lund, blogger Foto: Nimastock
09. jul. 2015 | Børn | Vores Børn

Hver forældergeneration har sine udfordringer. Generationen, der skulle guide sine børn igennem ungdomsoprøret, generationen, der manøvrerede igennem 80’ernes arbejdsløshed, generationen, der i de glade 90’ere og 00’ere skulle passe på, de ikke overforkælede deres børn i slemme forbrugsmønstre. Og så er vi nået til den forældergeneration, som jeg er en del af. Det er den, jeg vil forholde mig til. Jeg er mor til to drenge. En på 4 år og en på 1 år. De går i henholdvis dagpleje og børnehave og bliver dermed passet mange af deres timer uden for hjemmet. Ligesom langt størstedelen af børn i dag.

Min generation af forældre har rigtig, rigtig mange bolde i luften, som vi skal forholde os til. Vi skal tage en lang uddannelse (helst i ét stræk), og det skal munde ud i en karriere, der udfordrer os menneskeligt OG fagligt. Den karriere skal dog også helst udløse en løn, der gør, at vi kan betale for villa med have, bil, Christianiacykel, bæredygtigt børnetøj og økologiske grøntsager. Helst skal det ugentlige timetal, vi bruger på jobbet, dog ikke overstige 37 timer.

LÆS OGSÅ: Debat: Bør vi arbejde mindre?

Vores børn skal nemlig have opmærksomhed og nærvær, der vil få Dalai Lama til at ligne en stresspatient. Og det kan man altså ikke gøre, hvis man arbejder for meget. Poderne skal ses, høres og de skal have alt det bedste her i livet. Det er vigtigt, at vi som forældre er inde over børnenes liv, og hvis vi i graviditeten har taget en mindre bachelor i pædagogik og livsstil uden kemikalier, vil det være rigtig godt.

Allerede fra børnene er små, undersøger vi alt, hvad der kan kobles til de små vidundere, til bunds. Lige fra hvordan man på mest optimal vis undfanger barnet, til hvordan man på mindfull og naturlig måde føder – til hvordan man sikrer barnet de allerbedste præmisser fra start, og således bliver vi ved. Intet skal være overladt til tilfældighederne, for vi skal være de allerbedste forældre.

LÆS OGSÅ: 'Børns største udfordring i dag er deres mødre'

Ud over karriere og forældrerollen skal vi også have tjek på parforholdet. Det skal være lidenskabeligt, dybfølt, og vi skal have en ugentlig date med vores bedre halvdel. Dog skal vi lige huske, at det ikke må gå ud over børnenes nærvær fra mor og far. Vi kvinder skal være smukke, veltrænede, stærke og gå klædt i den rigtige mode. Dog skal vi ikke se alt for tjekkede ud, for det er oppe i tiden med en naturlig og afslappet tilgang til sin krop. Det er bare nemmest at se naturligt henkastet lækker ud, hvis man ikke har post-fødselsvægt og mørke rande under øjnene.

Sidst, men ikke mindst skal vi have en hobby. Tendensen går lidt i to retninger. Enten skal vi være down to earth med meditationer, yoga, vinterbadning og selvransagelse. Eller også skal vi gå tilbage til de gamle dyder og sy tøj, bage kager, strikke og hækle til blodet står fra fingerspidserne. Hvilken retning, man vælger, er ikke så vigtigt. Bare man gør det med overbevisning og entusiasme. Så ser det også bedst ud på de sociale medier.

Er det mærkeligt, man engang imellem føler, at boldene, man jonglere med, smutter mellem hænderne på en?

Læs mere på www.blondinemor.dk

LÆS OGSÅ: 9 ting vi er blevet bedre til, efter vi er blevet mødre

LÆS OGSÅ: Mødre på Facebook: Vi vil have mere tid med vores børn

LÆS OGSÅ: Sofia Manning: “Vi mødre glemmer at være os selv”