Sarah-Sofie Boussnina er gravid
SPONSORERET indhold

Gravide Sarah-Sofie Boussnina: "Det kan godt irritere mig, når folk spørger, hvordan det går med maven"

I første trimester var skuespiller Sarah-Sofie Boussnina nervøs for, at noget skulle gå galt, siden har hun lagt bekymringerne på hylden, nydt graviditeten og glædet sig til at blive en familie på tre.

Af: Katrine Krøjby Foto: Petra Kleis
25. apr. 2022 | Børn | Vores Børn

Skuespiller Sarah-Sofie Boussnina og musiker Louis Samson Myhre har været sammen i syv år, og de har mange gange i løbet af deres forhold talt om, at de ville have børn sammen. Sidste år gjorde de noget ved det.

"Vi begyndte i sommer, og jeg blev gravid efter et par måneder. Jeg nåede ellers lige at have en fase, hvor jeg læste på nettet og hørte podcast om at være infertil, og jeg tænkte, ‘tænk, hvis jeg ikke kan blive gravid’. Derfor føler jeg mig meget heldig over, at det skete så hurtigt. Når først man har besluttet sig for at prøve, sker der noget mentalt, og man vil det bare så gerne."

Da Sarah-Sofie gik to dage over tid, besluttede hun sig for at tage en graviditetstest.

"Louis var med på toilettet, og vi blev bare så glade. Det var så vildt at finde ud af, og jeg turde næsten ikke tro på det. Parret kunne ikke vente med at sige det til deres familier. – Vi sagde det til vores forældre som de eneste, og de var helt oppe at køre. Det er deres første barnebarn på begge sider. Det bliver et meget forkælet barn, tror jeg. Det er så stort med den næste generation, der udvider familien."

Anderledes var det med resten af omverdenen. Selv Sarah-Sofies veninder, som hun deler alt med, sagde hun det ikke til. Også selv om hun havde brug for at dele det med dem.

"Vi ventede tre måneder, før vi sagde det til andre end familien. På en måde ville jeg ønske, at jeg havde delt det med mine veninder tidligere. Jeg ved, at mange føler en tryghed i at vente, og det gjorde vi også, men jeg savnede at have nogen at dele det med. Jeg var så træt og havde alle mulige katastrofetanker om ting, der kunne gå galt. Jeg syntes, det var mærkeligt ikke at sige det, og jeg havde brug for at sige det og tale med nogen om det. Jeg var virkelig glad, men det var faktisk også ubehageligt på nogle punkter. Det er ligesom blevet indkodet, at man venter til efter nakkefoldsscanningen, før man siger det til omverdenen. Det er rart at have det for sig selv i begyndelsen, men det er jo skørt at vente så længe. Det havde også været rart at have nogen at dele det med, hvis vi mistede."

LÆS OGSÅ: Klumme: Min mand var ikke med, da jeg fødte vores søn – og det var mit valg

Sara_Sofie_Boussnina_gravid_4.jpg

Bekymringer

De første tre måneder af graviditeten løb ellers uden kvalme og opkast. Men Sarah-Sofie slap ikke for bekymringerne.

"Fordi jeg ikke havde kvalme, fik det mig til at tænke ‘hvorfor har jeg ikke kvalme? Er der noget galt?’ Det virkede til, at alle, jeg læste om på nettet, havde kvalme. Men alle kvinder og alle graviditeter er jo forskellige. Overordnet var jeg dog virkelig glad, der er ikke noget, jeg hellere vil, end at have et barn med Louis. Til tider var det dog lidt synd for ham, fordi jeg havde, hvad der føltes som ét langt PMS-trip. Og jeg synes, det var rigtig svært at være i frygten for, at der kunne ske noget dårligt i begyndelsen af graviditeten. Det hjalp mig at få private tryghedsscanninger, hvor jeg kunne se og høre, at der var liv. Frygten fyldte virkelig meget. Og så var jeg bare træt."

Graviditeten blev nemmere at være i, som tiden skred frem.

"Der går jo lang tid, før man kan mærke noget, men det var det vildeste, da jeg begyndte at mærke liv. Det gjorde, at jeg fik en helt anden forbindelse med min krop og vores barn. Det gjorde det nemmere at forstå, og jeg fik mere ro på. Det var rart. Det hjalp også at få nakkefold- og misdannelsesscanning overstået og se, at der ikke var noget galt."

Sarah-Sofie og Louis kendte faktisk allerede kønnet, inden de kom til gennemscanningen halvvejs i graviditeten. De havde fået en tidlig kønsscanning, fordi de ikke kunne vente.

"Vi ønskede os ikke et bestemt køn, men da de sagde, at det var pige, føltes det helt rigtigt. Vi har også fundet et navn, men det holder vi for os selv. Vi vil gerne være helt sikre på, at det er dét, som hun skal hedde. Og vi gider ikke høre, hvis nogen har noget dårligt at sige om det."

Råd man ikke har bedt om

Det sker, at man som gravid får en del råd, som man ikke har bedt om. Det skete også for skuespilleren.

"Det kan faktisk være ret grænseoverskridende. Alle siger, at vi skal huske at være kærester, og selvfølgelig skal vi det, men det gør mig ikke tryg eller tilpas, når folk siger det. Så tænker jeg, ‘gør vi det nu nok?’ Det er ligesom, når folk deler skræmmehistorier fra fødsler. Det er ikke særlig fedt. Man er så følsom som førstegangsgravid, og alt er så nyt og lidt skræmmende. Der er også folk, der spørger ind til udstyr, og når vi så fortæller, hvad vi har købt, så siger de, at det får vi ikke brug for. Det ville være rart, hvis man kun fik positive vibes og ikke råd, som man ikke har bedt om."

Sara_Sofie_Boussnina_gravid_2.jpg

Desværre stoppede det ikke med rådene, fortæller den kommende mor:

"Jeg er også blevet rørt på min mave af en fremmed kvinde, og der gik jeg bare helt i chok. Jeg var ude at lufte vores hund, da hun kommer gående og siger ‘ej en fin mave’, og så rører hun bare ved den. Det var så grænseoverskridende. Alle der er gravide, har oplevet, hvordan ens krop kommer til at være i fokus."

LÆS OGSÅ: "Jeg stod og skiftede Robertas ble, og så fik jeg pludselig en tanke om, at jeg havde en baby i maven"

"I det hele taget kan det godt irritere mig lidt, når folk spørger, hvordan det går med maven. Der er meget fokus på den, min krop, og hvor meget jeg har taget på. Hvorfor spørger de ikke, hvordan jeg har det i stedet for? Min krop er pludselig blevet noget, som man bare taler om og kan spørge ind til. Men det er jo stadigvæk min krop, og det kan godt føles ret privat."

Sarah-Sofie har det overordnet godt med, at hendes krop forandrer sig under graviditeten.

"Jeg føler mig smuk med min mave, men det kan somme tider også føles som en anden krop. Jeg har aldrig været så stor. Måske er jeg også farvet af min branche, hvor der er meget fokus på kroppen. Jeg er også nået til et punkt nu, hvor det er blevet fysisk hårdere, og hvor det er sværere at ligge behageligt i sengen. Men jeg synes, at det er virkelig sejt, hvad min krop kan, så jeg prøver at være god ved den. Jeg har også gået til pilates sammen med Louis. Og det har været så hyggeligt at gøre det sammen, men det har også bare været dejligt at lære min krop at kende på ny"

Mens mange kvinder arbejder op til fire uger før termin, er det anderledes, når man er skuespiller, fordi man også castes på sit udseende. Og en gravid mave når til et punkt, hvor den ikke kan skjules. Heldigvis hviler Sarah-Sofie i det.

"Hvis der var en gravid-rolle, kunne jeg nok godt få den. Men det er jo svært at få en rolle som én, der ikke er gravid, når jeg ser gravid ud, og det vil jeg gøre, indtil jeg har født. Jeg har været skuespiller i 15 år, så jeg er vant til perioder, hvor jeg ikke arbejder. Nogle gange har jeg tre job, andre gange har jeg pause. I begyndelsen af min graviditet tænkte jeg faktisk, at det ville blive hårdt for mig, men jeg har aldrig tænkt mindre på mit arbejde, end jeg gør nu. Jeg nyder at være gravid og bare være i det. Vi tænkte heller ikke over, hvornår det ville være et godt tidspunkt at få et barn på i forhold til job. Muligheder kommer og går, og der findes aldrig et godt tidspunkt. Misser man et job, skal der nok opstå et andet."

Sara_Sofie_Boussnina_gravid.jpg

Fødslen

Sarah-Sofie er i tredje trimester. Derfor er fødslen også begyndt at fylde en del.

"Jeg suger til mig af bøger og podcast, og så går jeg til privat fødselsforberedelse med Louis. Jeg har også set alle mulige videoer af fødsler. Men jeg er opmærksom på, at alle graviditeter, fødsler og babyer er forskellige. Jeg har ikke sådan en drømmefødsel i hovedet. Jeg glæder mig bare til, at vores barn kommer til verden."

"Dog virker det til, at der er virkelig mange regler, når det kommer til fødsler. Der er nogle ting, som virker til at være bedre anset end andre. Det samme gælder i det hele taget moderskabet og forældreskabet. Det kan blive så ophøjet og til tider romantiseret. Jeg er så glad for, at der er en stemme som forfatter Olga Ravn, der kan fortælle, at det både kan være smukt og hårdt. Der er mange, der kan spejle sig i de ting, hun skriver. Og det gør, at man får det mindre dårligt med sig selv. Der kan godt ligge en ensomhed i at være gravid, især når man, som jeg, er den første af veninderne. Der er det rart, at man har et sted, hvor man kan genkende sig selv."

De kommende forældre har, udover at forberede sig til fødslen, også gjort sig tanker om den første tid som nybagte forældre.

"Vi vil ikke stresse med at få besøg. Det er vigtigt for os begge to at have tid bare os tre i boblen, hvor vi kan lære vores barn og vores nye liv at kende. Vi vil gerne tage os tiden til det. Det er sådan, jeg er som person. Og når vi så er klar, kan vi række ud til familie og venner, som kan komme på besøg. Barslen er også blevet planlagt. Så godt som den nu kan, når man er to forældre med kreative job."

"Jeg gør mig alle mulige tanker om barsel, men jeg aner jo ikke, hvordan jeg kommer til at have det, og hvilket barn vi får. Men planen er, at Louis tager fri den første måned efter fødslen, hvor vi kan være hjemme sammen. Jeg er freelancer, og jeg vil gerne arbejde efter et halvt år, så Louis tager barsel fra efteråret. Det er megafedt, at vi begge to får meget tid med vores datter i løbet af hendes første år."

LÆS OGSÅ: Maria Jencel er gravid med nr. 2: ”Det var ikke planlagt”

Efter syv års forhold og et bryllup, glæder parret sig til at tage forholdet til næste niveau.

"Det føles helt rigtigt. Louis har været så sød ved mig under graviditeten. Vi er så glade, og vi glæder os helt vildt meget begge to. Det er virkelig dejligt. Det betyder meget for mig, at han er så meget i det, og det var så smukt, da han mærkede hende sparke i maven for første gang. Der er ingen tvivl om, at de glæder sig."

"Vi har også talt om, hvad vi gerne vil give videre til vores datter. Louis har sagt, at det vigtigste er, at hun bliver et godt menneske. Vi vil også gerne støtte hende i de ting, hun drømmer om i livet. Vi er begge kreative, og vi ved, hvor vigtigt det er at have nogle, som bare er der og støtter op om det. Derudover kommer jeg selv fra et multikulturelt hjem, min far er brun og min mor er hvid, og derfor er det vigtigt for mig, at hun bliver et menneske, som er tolerant over for andre mennesker."

I det nye GRAVID-magasin, som er på gaden nu, kan du få masser af gode tips og tricks, vigtig viden og personlige fortællinger fra graviditeten. Magasinet kan købes i udvalgte supermarkeder eller via dette link.

Forside GRAVID 01 2022.jpg

Anbefalet til dig