Sofie Linde om døtre og udseende
SPONSORERET indhold

Sofie Linde: ”Joakim syntes, det var ekstremt ubehageligt – han kunne slet ikke relatere”

Sofie Linde tog omkring 40 kilo på, da hun var gravid med sin første datter, og det satte mange negative tanker i gang om det spejlbillede, hun så efter fødslen. Den kropsskam kunne hendes mand, Joakim Ingversen, ikke selv relatere til, fordi han ifølge Sofie Linde vitterligt ”elsker hver en centimeter af sin krop.” Og det satte en vigtig samtale i gang hos parret, fortæller tv-værten til ALT.dk.

Af: Sara Wilkins Foto: Janus Nielsen / Her&Nu
15. dec. 2021 | Børn | ALT.dk

De negative tanker begyndte at fylde meget efter fødslen af deres første datter.

Her mærkede Sofie Linde, hvordan hun for første gang i sit liv ikke brød sig om, hvad hun så i spejlet.

Hun havde taget omkring 40 kilo på under graviditeten og begyndte at tænke og tale grimt om sig selv, forklarer hun til ALT.dk.

”Da jeg havde født, forsvandt de der kilo bare ikke. Jeg havde ellers regnet med, at jeg ville få min krop tilbage, når jeg havde ammet. Men lige pludselig stod jeg i en helt ny rolle med en helt ny krop, og der oplevede jeg for første gang de kræfter, som går i gang, når man ikke kan lide sit udseende. Og hvor svært det faktisk er at gøre noget ved. Først dér forstod jeg, hvor indprogrammerede vi er til at finde fejl ved os selv og måle os op mod hinanden,” forklarer tv-værten.

Sofie Linde fortæller, at det i den sammenhæng har været interessant at tale med sin mand, Joakim Ingversen, som har haft svært ved at relatere til de negative tanker:

”Min mand ELSKER hver en centimeter af sin krop. Og hvis vi skal tale i de der boomer-termer, som ”yoyo-vægt” og den slags, så må man sige, at det har han også. Men det er hos ham fuldstændig en bi-ting. Det at han kan drible med en bold er ti gange federe, for hans værdier ligger nogle helt andre steder,” siger hun og fortsætter:

”Han har slet ikke fokus på sin krop. Han synes vitterligt bare, at det er sjovt at have en stor mave. Og da jeg stod og havde født og lige pludselig ikke kunne lide min krop og begyndte at gemme mig selv væk, så anede han slet ikke, hvordan han skulle reagere. For jeg tror heller aldrig rigtig, at han havde tænkt over min krop før,” siger hun.

Læs også: Sofie Linde om vægttab: “Jeg havde det faktisk dårligere end nogensinde før”

Ingen fremhæver efterfødselskroppen

Derfor var det også hårdt for ham at opleve, at hans kone var ked af sit udseende, fortæller Sofie Linde. 

”Efterfølgende har vi talt om, at han syntes, det var ekstremt ubehageligt at opleve, at ligegyldigt hvad han sagde, så var det sådan set ligemeget, for jeg havde besluttet mig for, at jeg ikke var pæn,” siger hun og fortsætter:

”Han kunne jo slet ikke relatere til det, og det var meget interessant. For måske har det også noget at gøre med, at farkroppen pludselig er blevet fremhævet i mediebilledet som det nye sexede. Der er jo fandme ikke nogen, der har fremhævet efterfødselskroppen som det nye sexede. For hvis man skal sige ”MILF” (Mother I’d Like to Fuck, red.) om nogen, så er det kun, fordi man ikke kan se, at hun har fået fire børn. Eller at hendes mave helt magisk er forsvundet efter halvandet døgn. Men dadbods (farkroppe, red.) synes vi bare er vildt lækkert. Så det er jo også et led i det store hjul.”

Læs også: Sofie Linde: Min mor sagde denne vigtige sætning til mig

Roser døtrenes handlinger

Snakken om vægt og udseende har også fyldt, når det gælder opdragelsen af parrets to døtre.

For hvordan ruster man dem til at elske den krop, de bor i? Hvordan sørger man for – i et samfund der stadig er meget optaget af det ydre – at de ikke vokser op og kæmper enormt meget med deres selvværd?

Det er nogle af de spørgsmål, Sofie Linde er meget optaget af, forklarer hun.

”Jeg har en meget pyntesyg datter, der elsker at klæde sig ud. Og hun elsker Gurli Gris, og hun griner sådan af, at far gris er tyk. Og det er sådan noget, jeg har totalt paranoia over,” siger tv-værten og forklarer, at hun prøver at være bevidst om, at der ikke skal være for meget fokus på at lægge værdi i udseendet i samtalerne derhjemme.

Læs også: "Hun er mit et og alt": 8 ting, du (måske) ikke vidste om Joakim Ingversen

Det var faktisk Sofie Lindes mor, der påpegede, at hun og manden Joakim Ingversen var blevet lidt for gode til at sige ”nej, hvor er du smuk” til deres datter, når hun klædte sig ud derhjemme og pyntede sig.

”I dag prøver jeg virkelig at rose handlingen i stedet for, så jeg f.eks. siger: 'Ej, hvor er det tøj flot sat sammen' eller: 'Ej, hvor ser du bare modig og sej og stærk ud',” siger Linde og uddyber:

”I virkeligheden er jeg blevet bevidst omkring mit ansvar. For selvom det ikke er i ond mening, så har vi måske altid fået at vide, at skønhed er et vigtigt parameter. Og i virkeligheden er det jo ret ligemeget. Det vigtigste er, at man er glad og sjov og sej og modig – og alle de der kvaliteter, som vi jo godt ved, vi skal huske at rose, hvis vi skal lære de kommende generationer, at det er dem, der er de vigtige.”

Anbefalet til dig