Test af højstole
Foto: MARIA WARNKE NØRREGAARD, PR Find den bedste højstol til din baby her.

bedste højstol til baby

Test: Her er den bedste højstol til din baby

Børn til bords! Det er dejligt, når en højstol både er behagelig for den lille og nem for de voksne at gøre rent – særligt, når der er mos på menuen. Mødregruppen har testet seks stole på deres etårige – se deres favorit her.

LEANDER højstol

FINT DESIGN

**** (4,3)

LEANDER

Højstol i FSC-certificeret bøgetræ, max 125 kilo, 1.495 kr. hos coop.dk. Sikkerhedsbøjle med læderstrop, 399 kr.

DESIGN Elegant! – er vores første tanke. Enkelt design med rene linjer, og stolen ser dejligt let ud og er supernem at flytte rundt – men gad vide, om den er robust nok til vores vildbasser? Bonus: de buede ben svinger ind under stolen, så vi ikke snubler over dem i farten – lækker detalje!

FUNKTION Hoppetihop! De buede ben gør, at stolen får lidt 'bounce', og det vækker jubel hos de små. Til gengæld skal der værktøj til at justere ryg, sæde og fodstøtte, og vi savner en babyindsats til de mindste – til gengæld kan bøjlen justeres i to positioner, så de små stadig sidder helt sikkert.

KOMFORT De små er vilde med den! Stolen følger deres bevægelser, og de hænger ikke. Vil man ofre ekstra på komfort, kan man købe en pude, men pladsen bliver trang for de tykkeste babyer. Minus: Rengøring! Som med alle træstole er der revner, hvor maden kan gemme sig, og læder-stroppen bliver hurtigt fedtet.

PENGENE VÆRD? Ja, du får en pæn stol, som kan bruges fra baby til voksen. Det trækker lidt ned, at både rengøring og justering koster kræfter.

STOKKE højstol

SMART SYSTEM

*** (3,4)

STOKKE

Steps højstol i massivt bøgetræ, max. 85 kilo, fra 1.449 kr. hos babysam. Babyset 699 kr., pude, 299 kr.

DESIGN Er det virkelig Stokke? Stolen har et lidt klodset look, som vi ikke forbinder med luksus-mærket. Til gengæld virker den robust med god plads til de små, men uhada, det bliver en pebret fornøjelse at købe alt det ekstra tilbehør, for hverken pude, bøjle, bakke eller sele følger med.

FUNKTION Easy peasy! Både fodog rygstøtte kan justeres uden værktøj. Men der er meget plads, og det går ikke så godt med et lille barn uden selen, for så kan de alt for nemt få ben og fødder op over bøjlen! Bonus: stolen kan, ved tilkøb, forvandles til skråstol eller almindelig stol, så den følger barnet længe – godt tænkt!

KOMFORT Så længe, junior er spændt fast, er vi helt trygge, og de små rygge får fin støtte i stolen – hvis man altså køber puden. Et minus for mors komfort er den besværlige rengøring med mad i sprækker og seler.

PENGENE VÆRD? Vi er ikke solgt til design eller besværlig rengøring, men det er virkelig smart med en stol, der kan forvandles til både skråstol og juniorstol – holdbar investering!

LÆS OGSÅ: Vi tester paraplyklapvogn

FLEXA højstol

BEDST TIL STØRRE BØRN

**** (3,5)

FLEXA

Baby højstol i plast og massiv bøg, max. 50 kilo, 1.499 kr. hos bl.a. Babysam. Sikkerhedsbøjle med strop, 320 kr.

DESIGN Virkelig pæn og enkel stol, der vil passe ind i de fleste hjem – hurra! Ser sikker og robust ud, og der mangler ikke plads til selv de største babyer. Måske er der for meget plads? Uden pude ser det ikke videre behageligt ud, men den skal købes ved siden af. Bonus: Stolen er let og fylder meget lidt.

FUNKTION Fik vi nævnt, at der er god plads? For det er der, så sele er et must til de mindste, ellers skøjter de rundt. Men halløj, en smart detalje: Højden på stolebenene kan justeres, så de passer til alle spiseborde! – og så kan benene skiftes ud, så det bliver en lav stol, der kan bruges i mange år.

KOMFORT Det er ikke en stol, der egner sig bedst til de mindste, for de hænger i det store, brede sæde og savner en blød pude – til gengæld vil den være perfekt til større børn! Bonus: Både sæde og spisebakke kan ryge i opvaskeren, og stolen er derfor nem at gøre ren – ren luksus for mor!

PENGENE VÆRD? En rigtig pæn stol med mange smarte detaljer, som dog egner sig bedst til lidt større børn – til gengæld kan den bruges i mange år.

STOKKE højstol

KVALITETSKLASSIKER

***** (5,2)

STOKKE

Tripp Trapp højstol i træ, max. 85 kilo, 1.449 kr. hos Babysam. Babyset 399 kr., pude 299 kr., bakke, 349 kr.

DESIGN Klassikeren over alle klassikere! Enkel, solid og stilren, og så kan den bruges både til baby og junior – what's not to like? Til gengæld er den tuuung, så man skal flytte mindst muligt på den, og der skal tilkøbes alt fra babysæt til pude og sele, hvis man vil have max komfort og sikkerhed for de små.

FUNKTION Størrelse og vægt opvejes af den sikkerhed og holdbarhed, man får med stolen, som kan bruges i maaange år. Sæde og fodstøtte kan justeres, men der skal gang i værktøjet – lidt besværligt, men det går nu ret hurtigt. Bonus: man kan få små skinner til stolens fødder, så den ikke kan tippe – smart!

KOMFORT Ingen klager fra store eller små, men køb puden, så det bliver en anelse blødere for de små babynumser. Vi er vilde med formen på babyindsatsen, som giver den helt rigtige støtte til en sart barneryg. Minus: Mange revner og sprækker, hvor mad kan gemme sig = mere arbejde til os!

PENGENE VÆRD? Ja! En ægte klassiker, som du aldrig går galt i byen med, og den er kendt for at kunne holde i flere generationer. Den taber kun førstepladsen, fordi den er tung og liidt klodset.

LÆS OGSÅ: Vi tester: Vådservietter

NOMI BY EVOMOVE.COM højstol

LUKSUSSTOLEN

***** (5,3)

NOMI BY EVOMOVE.COM

Nomi højstol i FSC-certificeret træ, max. 130 kilo, fra 1.499 kr. hos evomove. com. Sikkerhedsbøjle, 299 kr.

DESIGN Oh la la, kærlighed ved første blik! Lækker stol, hvor der er kredset for detaljerne: hjul i bunden, så den nemt kan flyttes; den fylder ikke for meget; solid bund gør selv hysteriske mødre trygge. Findes den i størrelse voksen? Minus: både bøjle, sele, bakke og pude koster ekstra!

FUNKTION Her er tale om perfekt pasform. Sæde og fodplade kan justeres uden værktøj – juhuu! – og stolen kan nemt flyttes på grund af hjulene. Var vi bekymrede for, om de små kunne tippe i stolen på grund af dem? JA! Men ingen panik – stolen er nemlig udstyret med unikke anti-tilt-hjul.

KOMFORT Service-meddelelse til travle mødre: både karry og hindbær ryger af med en våd klud, og der er ikke mange sprækker, vildfaren leverpostej kan gemme sig i. Bonus: Ingen stoleben, de voksne kan falde over! – og vi elsker den lille 'dup' på fodpladen, som stimulerer fødderne. Men: Vi anbefaler en sele til de mindste poder, for stolen kan godt virke lidt stor.

PENGENE VÆRD? Alle pengene værd! Den er dyr, ja, men den kan til gengæld bruges i årevis, og de mange fine finesser trækker den op som vores absolutte favorit i testen. 

MOWEO højstol

NEM AT GØRE REN

**** (3,6)

MOWEO

Lux 2-i-1 højstol med sele, bøjle og bakke, max 17 kilo, 1.199 kr. hos Jollyroom.dk.

DESIGN Wow! Det ligner en lænestol med høje ben, og de små vil elske at sidde og trone som små konger og dronninger! Den virker behagelig med polstret pude, og de brede ben gør stolen stabil, så der ikke lige kan ske uheld – med mindre mor falder over de der ben, der altså rager alt for langt ud!

FUNKTION Smart, at den høje stol kan blive til en lav stol, når junior vokser ud af af den – hurra! Vi er vilde med, at spisebakken kan smides i opvaskemaskinen, og den polstrede pude er glat, så den kan tørres af med en klud, når rester af leverpostej skal fjernes. Bonus: håndtag i ryggen på stolen, så den nemt kan flyttes!

KOMFORT Åh åh, her halter det altså lidt. Fodstøtten kan ikke justeres, så de korteste babyer må finde sig i at, at benene hænger og dingler. Fint med en sele til at holde på sprællebasserne, men der mangler altså en sele mellem benene på de små, før vi mødre kan føle os helt sikre.

PENGENE VÆRD? Den vinder på, at den er så nem at gøre ren, og som testens billigste stol MED tilbehør er det et godt køb – men det halter altså lidt med komforten.

LÆS OGSÅ: Vi tester måltidskasser

Se, hvad vi ellers skriver om: Shopping, Bedst i test og Baby