Skuespiller
SPONSORERET indhold

Trine Dyrholm om sin graviditet: ”Jeg syntes, det var rædselsfuldt”

Selvom dét at få et barn i dag er det bedste, der er sket i hendes liv, så er skuespiller Trine Dyrholm også afklaret med, at dét der med at være gravid ikke var spor sjovt for hende. I denne uges ALT for damerne fortæller den film-aktuelle skuespiller om, hvordan hun som 36-årig oplevede det at være gravid og blive mor.

Af: Marie-Louise Truelsen og Naja Navntoft Foto: Michael Falgren
27. mar. 2019 | Børn | ALT for damerne

Trine Dyrholm havde egentlig forliget sig med tanken om, at det der med børn nok ikke ville ske for hende. Men da instruktør Niclas Bendixen trådte ind i hendes liv i 2006, begyndte hun pludselig at revurdere planerne for fremtiden.

Det fortæller den filmaktuelle skuespilleren i denne uges ALT for damerne:  

- Den biologiske følelse af at ville have børn har jeg ikke kendt til. Og fordi jeg havde været alene nogle år, da jeg mødte Niclas, havde jeg tænkt, nå, jeg skal nok bare ikke have børn. Og jeg havde forliget mig med det, siger hun blandt andet i det store interview.

I dag er hun mor til sønnen Axel på 10 år og kunne ikke være mere lykkelig for, at mødet med Niclas fik hende på andre tanker.

- Jamen altså, det er jo det bedste, der er sket i mit liv. Det er der da ingen tvivl om. Absolut. Axel er min store kærlighed, og jeg håber alt det bedste for ham. Min familie, i det hele taget, betyder rigtig meget for mig, selvom vi ikke er sammen hele tiden.

LÆS OGSÅ: Trine Dyrholm: Jeg sætter friheden højt

En rædselsfuld graviditet

Trine Dyrholm fik dog ikke verdens blødeste start på rollen som mor, fortæller hun i interviewet.

Hendes graviditet var nemlig én af dem, man ikke tænker sukkersødt tilbage på.

- Det var psykisk for mig på en måde, så jeg slet ikke kunne holde det ud. Det med at det ikke er konkret. Der er et eller andet, der tager bo i din krop, du kan ingenting, og du bliver bange for alt det, der kan ske, husker hun og tilføjer:

- Men da det så skete – da Axel kom til verden – så var der pludselig et konkret output. En, jeg kunne elske. En, jeg elsker. Det kunne jeg meget bedre forholde mig til.

I dag føler Trine Dyrholm sig mere hjemme i rollen som mor, end hun havde forventet, hun ville gøre.

 - Jeg tror, jeg generelt er en ret kærlig og omsorgsfuld mor. Jeg er også en mor, som laver alle mulige fejl hele tiden. Og som, når jeg er stresset, lige bliver lidt for irriteret. Men jeg synes egentlig, at jeg er bedre til at være mor, end jeg havde troet, jeg ville være, ha ha.

Og så hjælper det selvfølgelig at have to støttende mænd på hjemmefronten, når man er travl skuespillerinde med høje ambitioner:

- Jeg rejser meget, det har jeg prioriteret, for ellers kunne jeg ikke sige ja til de arbejdsmæssige ting, jeg gerne vil lave. Men det har Axel været med på, og så har jeg jo også en mand, der er der for Axel. Vi får det til at hænge sammen begge veje. Men altså… Axel er sjov. Han er ret fantastisk. Virkelig. Men det var ikke sjovt at være gravid. Jeg syntes, det var rædselsfuldt.

LÆS HELE INTERVIEWET MED TRINE DYRHOLM I DENNE UGES ALT FOR DAMERNE

Her fortæller hun blandt andet om, hvordan det var at miste sin far, hvordan hun forholder sig til kropsidealer, og hvordan hun arbejdede med eksplicitte sexscener i den nye film ’Dronningen’.

ALT for damerne er på gaden fra TORSDAG 28. marts

Anbefalet til dig