Yoga gravid
SPONSORERET indhold

Gravidyoga: Find ro og bliv klar til fødslen

Yoga kan hjælpe dig til at finde ro i din gravide krop og blive fysisk og mentalt klar til fødslen. Og det behøver hverken være svært eller perfekt.

Af: Tekst fra Gravidyogabogen af Karen Pallisgaard Foto: Camilla Stephan
25. apr. 2017 | Børn | Vores Børn

En stærkere, mere smidig og selvsikker krop, ro i sindet og en bedre fødsel. Det lyder ikke så tosset, vel? Og det er bare nogle af de positive effekter, der er ved yoga for gravide. Både forskning og erfaring viser, at der er en lang række fordele ved at lave yoga, når du er gravid – også selvom du måske aldrig har prøvet det før. Det giver motion og øget velvære og forbereder dig samtidig på fødslen.

Desuden kan yoga hjælpe dig til at håndtere forskellige graviditetsskavanker bedre, for eksempel stress, søvnproblemer, rygsmerter, iskias-problemer, karpaltunnelsyndrom, hofteproblemer, kvalme og væskeophobning. Yoga kan også gøre dig gode venner med dit åndedræt, som er den bedste hjælper i graviditeten og ­senere under fødslen.

Derudover er der yogaens mentale effekter, hvor vejrtrækningsøvelser, øget kropsbevidsthed og meditationstræning kan hjælpe til at gøre dit sind roligt og ­fokuseret.

Og måske vigtigst af alt er yoga en fantastisk måde at skabe forbindelse til barnet i din mave på.
Yoga er for alle.

Du kan sagtens få de gode effekter, selvom du er nybegynder. Yoga er nemlig en praksis, der handler om at lære sig selv og sin krop bedre at kende og mærke efter. Når du er gravid, kommer du mere end nogensinde i kontakt med din krop, alle dine sanser bliver skærpet, og din intuition fungerer fremragende.

Som gravid har du altså alle de bedste forudsætninger for at komme godt i gang med yoga.

Gravidyogabogen er skrevet af yogalærer, forfatter og blogger ­Karen ­Pallisgaard, som ud over sine bedste ­yogatips og øvelser til din gravide krop også giver sin personlige ­beretning og henter råd fra eksperter. ­Rosinante, 250 kr.