Børneværelse indretning
SPONSORERET indhold

15 tips til børneværelset

Mangler der orden, plads og hygge på børneværelset? Vi har fundet 15 smarte tips til indretningen, du kan lade dig inspirere af.

Af: Mette Helena Rasmussen Foto: Tia Borgsmidt
14. jan. 2018 | Bolig | BoligLiv

1. Indret i øjenhøjde

Du kan opmuntre det lille barn til at rydde op ved at placere kasser og reoler i barnets øjenhøjde. Så er legetøjet nemt at hive frem og lege med – og næsten lige så nemt at pakke væk igen! Trævarefabrikernes Udsalg har lignende reol, og Ikea har et fint udvalg af egnede kasser. 

2. Til de små ting

Gør oprydningen af de mindste ting som perler og farvekridt nem med søde hjemmelavede krukker. Lim et plasticdyr fast på låget af et konservesglas med to-komponent epoxylim. Lad det tørre, og mal efterfølgende låg og dyr med akrylmaling. Lad tørre og gentag.

3. Cool skab

Måske kan man være heldig, at det hjælper på lysten til at rydde op, hvis opbevaringsmøblerne på børneværelset ser cool ud? Et metalskab a la amerikansk high school eller et andet møbel med et industrielt udseende ser i hvert fald superflot ud på børneværelset. Tjek Dba.dk eller Frou-frou.dk for metalskabe.

IDE

Gem væk, smid ud og giv til genbrug! At sælge og samle legetøj sammen, som ungerne er vokset fra, på gaden er både en hyggelig måde at få lørdagen til at gå på, samtidig med at der bliver råd til nyt. Legetøj kan igen blive spændende, når det har været gemt væk for en tid.

4. Slagbænk til legetøjet

En slagbænk er perfekt til at sidde på, når der f.eks. skal tegnes – og så rummer den god plads til togbane eller klodser. Fås hos Trævarefabrikernes Udsalg og er lige til at dekorere med maling og tapetrester.

5. Gennemsigtige kasser

Opbevar legesagerne i gennemsigtige kasser. Så ved barnet, lige hvor tingene er – og hvor de skal hen igen, når der skal ryddes op. Kwikshop reolen fås hos Areastore.dk, og æskerne er fra Nomess.

LÆS OGSÅ: 6 skønne børneværelser

6. Hæng dukkehuset op på væggen

Så er gulvet frit, når der skal støvsuges, og der kan også være små kasser nedenunder til dukkehusmøbler.

IDE

Fiks det gamle dukkehus op med gavepapir, tapetrester og maling i farver, som barnet er med til at vælge.

7. Alt har sin plads

God opbevaring er, når alt har sin plads, så vælg forskellige opbevaringsmøbler til børneværelset. Her er dukkerne gemt væk i kommoden, og legoklodserne er i æskerne.

Børneværelse - Klassikeren

8. Klassikeren

Hvad enten du skal indrette et værelse til et eller to børn, så er den klassiske køjeseng et hit. Så er der plads til, at mormor eller en skolekammerat kan overnatte. Børge Mogensen sengen og lysekronen er fundet på Lauritz.com, skabet er fra Moster Olga, og den hvide hylde med skuffer er fra Trævarefabrikernes Udsalg. Tapeterne er fra Retrovilla.dk.

Børneværelse - Til den mindste

 9. Til den mindste

Vælg en seng, der kan vokse med barnet, så har I glæde af den længere. Du kan finde gamle børnesenge på f.eks. Dba.dk og Trendsales.dk, og med lidt maling og tapet har junior den fineste seng.

Børneværelse - Seng med opbevaring

10. Seng med opbevaring

Tre Stuva kommoder fra Ikea, en sengehest og -bund skåret af MDF fra Silvan er materialerne til at bygge denne seng med. Der er plads til tøj i skufferne, og bag sengen står der bøger og en skummadras til overnattende gæster. Bor ventilationshuller i MDF-bunden, og mal den og sengehesten hvid. Sengetøjet er fra Marimekko.

Børneværelse - Leg under sengen

11. Leg under sengen

En halvhøj seng giver mulighed for en hule til leg og godnatlæsning. Sy et sødt forhæng, og indret en hyggekrog under sengen – nogle gange sover barnet endda bedre her. Sengen er fra Idemøbler, og forhænget og puderne er syet af stof fra Stof & Stil.

IDE

Kig efter en seng, der også har plads til opbevaring af tøj og legetøj, kan rumme to børn eller kan bruges til leg om dagen. Den lille ingeniørs værksted Tag udgangspunkt i barnets yndlingsleg, og indret et hjørne særligt til den aktivitet, f.eks. som værkstedet her, hvor der kan undersøges, eksperimenteres og bygges. Tre hvide hylder, trækasser i forskellige størrelser og en skammel, så er hjørnet klar til brug. Kig på Dba.dk og hos Frou-frou.dk efter flotte trækasser.

LÆS OGSÅ: Pigeværelse: Ellas vokseværelse

Børneværelse - Den lille ingeniørs værksted

12. Den lille ingeniørs værksted

Tag udgangspunkt i barnets yndlingsleg, og indret et hjørne særligt til den aktivitet, f.eks. som værkstedet her, hvor der kan undersøges, eksperimenteres og bygges. Tre hvide hylder, trækasser i forskellige størrelser og en skammel, så er hjørnet klar til brug. Kig på Dba.dk og hos Frou-frou.dk efter flotte trækasser.

Børneværelse - Til MGP prinsessen

13. Til MGP prinsessen

Et spejl og lidt udklædningstøj i en kurv og på knager – mere skal der ikke til, før koncerten er i gang!

Børneværelse - Nem frisørsalon

14. Nem frisørsalon

Et teaktræstoiletmøbel fra en genbrugsbutik er nu en frisørsalon, hvor der kan gå timer med at sætte hår. Tapetet er fra Retrovilla.dk, og plakaten er købt i Zoo.

Børneværelse - Hems til sørøveren

15. Hems til sørøveren

Værelseshøjden er udnyttet hele vejen op i kip med en hems, og bjælkerne i råt træ leder fantasien hen på et sørøverskib med master. Metalskabene er fra Ikea.

IDE

Udnyt pladsen under stigen med hylder skåret til i mål. Skru hylderne fast på trinene og på vinkler skruet fast i væggen.

Anbefalet til dig