Anna Cecilie Philipp bolig
Foto: Anna Cecilie Philipp

Ugens instagram-bolig

Anna Cecilie bor i rolige farver: ”Det er den farvekode, jeg har fået flest kommentarer på”

Hendes hjem er holdt i rolige og meget lyse nuancer, og overalt har hun en gennemført farvepalette, som aldrig bliver kedelig. Mød boligbloggeren Anna Cecilie Philipp her.

For Anna Cecilie Philipp er farverne i hendes hjem alle udvalgt med henblik på at give ro.

Overalt er der lyse toner. Hendes stil er minimalistisk og langtidsholdbar, og på Instragram deler hun ud af sin sikre og gennemførte stil.

Tidligere boede hun og kæresten i Aarhus i en lejlighed med en stor stue, men det var først, da de rykkede til København og flyttede ind i mindre omgivelser, at hun følte, at de lykkedes med indretningen af deres stue.

I dag er det absolutte yndlingsrum således deres lille kombinerede daglig- og spisestue, hvor hun - til overraskelse for mange - også valgte at få gule gardiner op.

Mød kvinden med en boligblog i eget navn og Instagramprofilen @annaceciliep her:

Kan du fortælle os lidt om, hvem du er?

Jeg hedder Anna Cecilie Philipp, og jeg er 25 år gammel. Jeg er uddannet salgsassistent med speciale i møbler fra Decorate Shop, og jeg har sidenhen også færdiggjort en bachelor i Designkultur. Jeg er til daglig deltidsansat hos Hay inde i Hay House, og ellers er jeg jobsøgende.

Smukke tallerkener fra Tomato Studio Store.
Bordet er dækket med smukke tallerkener fra Tomato Studio Store.

Hvor har du fået interessen for boligindretning fra?

Det har jeg helt klart fra min far. Jeg er vokset op i et hjem, hvor vi altid har talt om designere, håndværk og stilarter henover bordet. Interessen er kun steget med årene, og vi snakker stadig om æstetiske møbler og ”det gode håndværk”. Jeg fandt tilbage i 2015 ud af, at jo mere af mit hjem jeg delte ud af på Instagram, jo mere interesse fik jeg. Jeg fik lyst til at dele min indretning, fordi jeg kunne fornemme, at jeg faktisk godt kunne inspirere andre, og det er drivkraften for mig.

Matisse plakat
Matisse plakaten er købt på en hollandsk hjemmeside, som desværre ikke eksistere mere.

Beskriv din stil?

Skandinavisk og klassisk. Jeg elsker særligt dansk håndværk. Jeg kan lide, at hver en ting har en funktion, at det samtidig har et let og æstetisk udtryk. Jeg kan lide at trække på naturens farver og materialer, og hive dem med ind i min indretning, som heraf giver det et skandinavisk udtryk og en æstetisk på baggrund af de valgte møbler og detaljer.

Hvad er den mest sjove/skæve/overraskende inspiration, som du har brugt i dit hjem?

Det er lige før, at jeg må melde pas. Jeg synes desværre ikke, at jeg er så god til det med sjove ting i lejligheden, men jeg vil sige, at det kom bag på mange, at vi turde og vælge gule gardiner.

Med de gule gardiner fra &Drape har Anna Cecilie fået lidt farve ind i rummet.
Med de gule gardiner fra &Drape har Anna Cecilie fået lidt farve ind i rummet.

Hvad er det seneste, du har købt til din bolig?

Det er et brugt Montanaskab fra DBA og en Cross Chair fra den danske designvirksomhed TAKT.

Montana.jpg

Hvilken ting har overlevet længst i dit hjem?

Det har mine Aiayu-puder, vores Le Klint-lamper, vores gamle Poul M. Volther-stol, Jørgen Bækmark-bænk og min elskede gule Knabstrup-vase fra min far.

Jørgen Bækmark bænk
Bænken, der er designet af Jørgen Bækmark, er Anna Cecilies første 'store' køb til boligen, og har fulgt hende i fire forskellige lejligheder.

Et drømmekøb, som du ikke har foretaget endnu?

Jeg drømmer om en smuk og let lænestol. Og lige nu står Hvidt & Mølgaards model Boomerang fra &Tradition rigtig højt på listen. Men det må være engang, når jeg får et fast arbejde.

Hvilke tanker gør du dig om økonomien i forhold til boligindretning?

Økonomien skal selvfølgelig gå hånd-i-hånd med, hvad man har til rådighed, men jeg vil til hver en tid vælge den dyrere løsning frem for den billigere, men ”kortsigtede” løsning. Vi har erfaret, at når vi bruger lidt ekstra penge på en genstand, så holder den. Og rigtigt nok. Alle de ting, som vi har sparret sammen til, har vi beholdt. Jeg har tidligere købt ting, som jeg virkelig har fortrudt, fordi det har skullet agere som et alternativ til det, man egentlig havde i tankerne. Men for mig hjælper det ikke at vælge alternativet. Så vil jeg hellere vente og sparre sammen til det ”rigtige”.

Sovevaerelse_1.jpg

Hvad høster flest likes, når du deler det på Instagram?

Det må være vores spisehjørne med nye gardiner, og så soveværelsets detaljer. Generelt er vores spisehjørne rigtig populært. Særligt efter, at vi har fået gardinerne op, skiftet stolene ud og fået en lampe over bordet. Gardinerne skaber blikfang, og de giver en helt særlig stemning, som jeg tror mange bliver draget af. Gardiner er i det hele taget blevet rigtig populære, og jeg tror også, at flere folk har fået lyst til at vælge farvede gardiner til igen.

I forhold til soveværelset tror jeg, at folk kan lide den ro, vi har fået skabt. Stilen er minimalistisk og langtidsholdbar, og så må det være den farvekode, jeg har fået allerflest kommentarer på.

Spisehjørnet høster mange likes på Instagram.
Spisehjørnet høster mange likes på Instagram.

Dit yndlingsrum i boligen?

Det er på alle måder vores lille dagligstue og spisestue. Jeg elsker at sidde ved vores runde bord, og så nyder jeg, at der er en ro og sammenhæng i rummet, selvom vi både spiser og ligger på sofaen i det rum. Vi havde en stor stue, da vi boede i Aarhus, og det var som om, at vi aldrig helt lykkedes med indretningen. Her føler jeg virkelig, at vi - trods den lille størrelse - er ved at være godt på plads.

Sofaen er fra Sofacompany, plaid fra Tekla Fabrics og puderne er fra Aiayu og House Doctor.
Sofa fra Sofacompany, plaid fra Tekla Fabrics og puder fra Aiayu og House Doctor.

Hvad er det næste, der skal ske i jeres hjem?

Vi er i næsten i mål med vores køkken, som vi har været i gang med at totalt renovere hele foråret. Så vores næste køb må være nogle smukke lamper eller pæne hylder til køkkenet.

Vitrineskab Anna Cecilie Philipp
Vitrineskabet har Anna Cecilie malet gråt udvendigt og blåt indvendigt.

LÆS OGSÅ: 18 smukke vitrineskabe

Hvilken indretningsstil eller ting vil aldrig finde vej til dit hjem?

Nu skal jeg passe på med, hvad jeg siger, fordi mange ting kan jo ændre sig. Men jeg er ret overbevist om, at kraftige, stærke farver ikke finder vej til vores hjem. Det forstyrrer mit syn, og jeg har svært ved at slappe af i for mange farver. Så ”Memphis-stilen” vil nok ikke være det første, jeg ville tænke på, hvis vi skulle starte forfra.

Derudover er jeg ret overbevist om, at teaktræsmøbler ikke flytter ind igen. Jeg har stadig en smuk sminkekommode fra min far og mor, men den er gemt godt oppe på loftet, og den skal først findes frem, når huset engang er der.

Entre
Opslagstavlen i entreen har Anna Cecilie selv lavet.

Mine favorit-Instagrammere?

@skallstudio 

@femte.til.venstre

@metteseerup

Hvad er dine tre bedste indretningstips?

  1.  Vær konsekvent
  2. Vælg bevidst med hensyn til lokal produktion og bæredygtighed
  3. Vær din stil tro
Sidebordet er fra PLEASE WAIT to be SEATED og vase fra HAY. 
Sidebordet er fra PLEASE WAIT to be SEATED og vase fra HAY. 

Den ting, du holder mest af i din bolig?

Må jeg nævne to? Så må det være min antikke Knabstrup-vase og min nye Radiohus-pendel, som jeg lige har fået i fødselsdagsgave af min kæreste.

Følg selv Anna Cecilie Philipp på Instagram og se flere af hendes smukke billeder her:

Vis os din instagram-bolig

Er din bolig helt unik, og vil du også vise den frem her på ALT.dk, så send os gerne et link til din instagramprofil til denne mail: ugensinstagrambolig@alt.dk