Bolig: Sommerhus med liv og lys

Foto: Line Thit Klein Bolig: Sommerhus liv og lys

Før forvandlingen stod sommerhuset som et mindre pænt 80'er-hus i typiske farver fra den periode

Med litervis af maling, stribede tekstiler og bladguld har Mikala Naur og Finn Naur Petersen forvandlet et farverigt 80'er-sommerhus til et nutidigt åndehul med højt til loftet.

Da Mikala Naur og Finn Naur Petersen havde besluttet sig for, at de ville købe et sommerhus, var der flere kriterier, der skulle opfyldes. Det skulle være en sommeroase for hele familien og dermed også børn og børnebørn. Det skulle ligge på en god grund ikke for langt fra havet. Og så skulle det også være til salg til en fornuftig pris. Det var naturligvis vanskeligt at finde et hus, der levede op til alle kriterierne.

– Da vi havde kigget rimeligt længe, faldt vi over en boligannonce, hvor vi så huset her. Det fremstod som et mindre pænt 80'er-hus i typiske farver fra den periode – grønt, orange og rødt, fortæller Mikala.

Lod sig ikke afskrække

Det er seks år siden, huset blev deres, og Mikala har stadig boligannoncen. Ganske rigtigt, sommerhuset, der tidligere havde fungeret som personalesommerhus for en virksomhed, var i ren 80'er-stil. Det er der lavet om på i dag.

Drømmen for både Mikala og Finn var at finde et åndehul med højt til loftet. Så derfor lod de sig ikke afskrække af husets udseende, men så mulighederne for at trylle det helt om.

Huset har fået malet alt udvendigt træværk sort, og nogle af vinduespartierne er nu lavet større, så ude og inde på den måde smelter sammen.

– Den væg, der var bag vores nye køkkenmodul, har vi ændret til et stort vinduesparti, fordi den vender mod terrassen. Nu virker det, som om vi står udenfor og laver maden, fortæller Finn.

Pejs.jpg
Væggene mellem et par rum blev fjernet og alle væggene og lofter blev malet knasende hvidt, og gulvene sart grå. Så rammen om rummets møbler er perfekt. Flydepuderne i striber har Mikala selv syet. Jøtul brændeovnen, der stod i huset, men har nu fået mere luft omkring sig, fås hos Pejsecentret.
Et markant møbel i den store stue, er den de to stribede brikse fra Nyt i Bo, det er også her plaiderne har deres plads.
Koekken_hvidt.jpg
Den nye hvide køkkendel med skuffeelementer er fra Kvik, døren for enden, er ud til det grønne. Stålmodulet har Finn selv lavet, så er ovnen "gemt væk", og det hele virker let, netop fordi modulet står på høje ben. Bag modulet, er der fra loft til gulv kig til terrassen gennem det nye glasparti.
Sovevaerelse_sengetaeppe.jpg
Soveværelset er lige så lyst og skønt som resten af huset. Det smukke pathwork tæppe, virker fint og meget markant i det hvide rum. Litografierne på væggen er Finns eget værk.
Rundt_spejl.jpg
For enden af den lille mellemgang, er der indgang til soveværelset. Rundingen på den fine gamle bænk, spiller fint sammen med det runde spejl på væggen.
Spiseplads.jpg
I køkkenet er der en indrettet en hyggelig, lille krog. Sofaen fulgte med huset og har fået hynderne betrukket med frottehåndklæder. Sidebordene er fra Kartell. Loftlampen er Mikala Naurs design. Lampen på væggen er designet af Philippe Starck og fra Kartell.

Hvem, hvad og hvor?

Hvem: Mikala Naur, 54 år, guldsmed med eget værksted, og Finn Naur Petersen, 56 år, kunstner og lektor på Kunstakademiet
Hvad: Et sommerhus fra 80'erne på 68 kvadratmeter
Hvor: Nordsjælland

Se, hvad vi ellers skriver om: Boligindretning og Sommerhus