Teenageværelse
SPONSORERET indhold

Det perfekte teenageværelse

At indrette et teenageværelse er helt anderledes end at indrette et børneværelse, og det kræver omtanke at indrette et rum, der skal have mange funktioner. Her har vi fået snart 16-årige Clara Klitgaard Permin til at give gode fif til, hvordan du skaber det fede teenage-værelse.

Af: Clara Klitgaard Permin Foto: PR m.fl.
08. dec. 2018 | Bolig | ALT.dk

På med sengetæppet

Et flot sengetæppe kan give dit værelse farve og få din seng til at se mindre rodet ud. Vælg gerne et ensfarvet sengetæppe, for så kan du have puder i farver og med mønstre uden, at det bliver for meget. Jeg er vild med dette i grøn, men hvis man ikke er så meget til den farve, fås det også i en let rosa og mørkeblå.

1.jpg

1_sengetaeppe.jpg

Sengetæppe, H&M Home, 699 kr.

Lyskæder

Lyskæder giver noget hyggeligt til værelset, specielt her til jul. Det er især flot med mange lyskæder forskellige steder på værelset, f.eks. rundt om et spejl. Man kan også hænge en lang lyskæde rundt om sit vindue, det er vildt hyggeligt på mørke dage. Jeg bruger også en lyskæde over min seng, så den fungerer som natlampe, når jeg ligger og læser om aftenen.

2.jpg

Lyskaede.jpg

Lyskæde, Jysk, 80 kr.

Ind med det grønne

Grønne planter giver liv til dit værelse og ser samtidig vildt pænt ud, og så bidrager de også til det naturlook, der er moderne for tiden. Planter er også ideelle i et hjørne, hvor der ikke står noget, og pludselig bliver det ’døde rum’ pænt og levende.

3.jpg

Planter.jpg

Afrikansk Dracena, Plantorama, 349 kr. Areca Palme, Plantorama, 299 kr.

I kurven med det

Kurve giver et flot naturlook og er praktiske til at have f.eks. tæpper og puder i. Den lysebrune/beige farve disse kurve har, passer rigtig godt sammen med blandt andet planter.

4.jpg

Kurv Magasin

Kurv, Magasin, 249 kr.

Bløde og dekorative

Pyntepuder er søde til værelset, og så giver de samtidig farve og skaber hygge. Specielt hvis du vælger nogle puder, som har et flot og farverigt mønster, som dem jeg har valgt her. Så længe farverne går igen og mønstrene passer sammen, er der frit valg på alle hylder.

5.jpg

1_pude.jpg

2_pude.jpg

3_pude.jpg

4_pude.jpg

5_pude.jpg

6_pude.jpg

7_pude.jpg

Puder, H&M Home, 40-129 kr.

Refleksioner

Spejle giver en vildt god effekt, fordi de får rummet til at se større ud. Det her fra Ikea er prisvenligt og megapænt. Spejlet er i en brun tone, som er en af tidens hotteste farver. Spejlet er også smart på den måde, at den nederste del af kanten går ud, så man kan have ting liggende der. Og så er det dejligt stort, så man kan se, hvordan tøjet sidder.

7.jpg

Spejl IKEA

Spejl, Ikea, 499 kr.

Farver på gulvet

Gulvtæpper i flotte farver kan give liv til et måske lidt gråt værelse. Mange værelser kan hurtigt blive hvide, grå og sorte, og et skønt farvet og mønstret tæppe er en hurtig og effektiv måde at give værelset et farvet tvist.

Tæpper på gulvet

Taeppe.jpg

Lille gulvtæppe, Kira-cph, 550 kr.

Lav en billedvæg

En helt tom væg kan godt være lidt kedelig og upersonlig, men heldigvis er det nemt og hurtigt – og ikke alt for dyrt – at købe plakater til væggen. Det er især rigtig flot, hvis du har tre-fire plakater i forskellige størrelser, som samtidig passer sammen. Både med stilen på dit værelse, men også at der er en rød tråd gennem billederne.

Billedvæg

1_plakat.jpg

2_plakat.jpg

3_plakat.jpg

Plakater, Desenio, 109–139 kr.