Efterårsblomster
SPONSORERET indhold

Efterårets blomsterfest: Dette skal du plante i den kolde sæson

Kom nyt liv i krukkerne med blomster og planter, der kan tåle efteråret og lave temperaturer. Krukkerne pynter ved hoveddøren, i haven, på terrassen eller altanen.

Af: Jane Ødegaard Foto: Jane Ødegaard
30. sep. 2022 | Bolig | Hjemmet

sankthansurt.jpgBier og sommerfugle begynder at mangle mad nu, og de er glade for sankthansurt, så alene af den grund burde vi plante mange flere af de nemme stauder i vore haver – eller bruge dem i krukkerne.baermyrt.jpgMyrtekrukke er perfekt i krukker og lyser flot op i den ellers lidt mørke tid på året. Myrtekrukke er stedsegrøn, hvilket vil sige, at bladene er grønne året rundt.

LÆS OGSÅ: Få mere ud af dine blomster: Sådan samler du frøene fra efterårshaven

Her får du en plante, som trives i let skygge, og som er middel hårdfør. Det er en god ide at beskytte den mod hård vind og stærk efterårssol.

Krysantemum.jpgKrysantemum her i en skøn efterårsfarve. Blomsten bør ikke få for meget vand, så sæt den under et halvtag og sørg for, at der er god dræning i blomsterkassen.

juleroser.jpgJuleroserne dyrkes især på grund af deres evne til at blomstre om vinteren på trods af frost og sne. Den almindelige julerose bærer hvide blomster, men der findes også andre arter af helleborus, som bærer blomster i grønne, violette og rosa nuancer.

LÆS OGSÅ: 10 tips: Det er nu du skal sikre næste års havesæson

Fælles for planterne i denne slægt er, at det er bægerbladene, som er farvede, og kronbladene, som er grønne – dette er atypisk i forhold til mange andre stauder.alunrot.jpgAlunrod trives i potter og dyrkes for sine smukke blade i mange forskellige farvevariationer, blomsten er bare en bonus.

Heba_Jane.jpgHebe Variegata er en vintergrøn plante, som kommer med og uden blomster. Her har den store, smukke blomster.

lavendel.jpgLavendel, pyntekål, vedbend, cypresurt og evighedsblomst i en smuk blanding.

LÆS OGSÅ: Kom på besøg i Grethes frugthave på Tåsinge

lyng.jpgLyng er en sikker klassiker i sensommer- og efterårshaven. Men husk, at den ikke må få for meget vand.

Anbefalet til dig