Et hus designet med have - indenfor!
SPONSORERET indhold

Et hus designet med have - indenfor!

En fransk familie har forenet tre af tidens store trends, den industrielle stil, naturen indenfor og hotelstemning i deres hus i Paris. Se her, hvordan en lodret plantevæg dominerer de fem etager og danner en blød og smuk kontrast til husets beton og familiens rå og samtidig hyggelige vintagemøbler.

Af: BoligLiv
10. okt. 2014 | Bolig | BoligLiv


Hvem: Jean-Marc Dimanche, indehaver af Vitriol-Factory, et rådgivningsfirma for luksustøjmærker, hans kone Vivette, den ene af to designere af håndlavet unikt tøj af mærket Henriette Renard. Og deres tre børn, Louise, 22 år, Zoe, 19 år, og Leonard, 16 år.

Hvad: Betonhus fra 2003 på 400 kvadratmeter fordelt på fem etager.

Hvor: 14. arrondissement i Paris.

Der er kig til den grønne væg fra de fleste rum i huset – her fra køkkenet og ind i stuen. Det sorte møbel er et arvestykke og kommer oprindeligt fra Holland. Loftslampen er fra 50’erne og fundet til udsmidning i gaden.
__________

Fortsætter på næste side...
Når man står på trappen og er på vej ovenpå, er der et fantastisk kig til den levende plantevæg indrammet af gangens røde vægge.

Modsat stuens plantevæg finder vi en anden meget speciel væg. Den er lavet af Jean-Marc selv, der har fået trykt en tekst om planter af Francis Ponge, en poet fra 1900-tallet, på papirark i en lækker kvalitet.I kælderen ligger Jean-Marcs showroom for de designere og kunstnere, han rådgiver via sit firma. Her ses det hyggelige sofahjørne og et par af de træstammer, som Jean-Marc selv har fundet og ‘plantet’ hernede. Lyset strømmer ned i kælderen fra stueetagen, fordi der er lavet en åbning i loftet. Sofaen er gammel, sofabordet er designet af Georges Mohasseb. Den skulpturelle sorte lampe er designet af Francis Guerrier.

Fotografiet er et selvportræt taget af familiens ældste datter på 22 år, Louise.På skrivebordet står bl.a. en glasklokke fra Design et Nature indeholdende blå Morpho sommerfugle.

Huset er forsynet med elevator pga. de mange etager. Den gemmer sig bag betonvæggen her. Til højre ses den røde trappeopgang. En Tam Tam taburet og en papirguirlande giver lidt liv til betonmuren.
Som det eneste rum i huset har soveværelset runde vinduer. Dette vender ud mod en lille terrasse. Den gule stol er fra Kartell.

Sart glaskunst og bløde gule puder i kontrast til den rå betonvæg.Køkkenelementerne langs væggen er industrielle. Et stort bord fra et kloster med bordplade i marmor gør det ud for spisebord. Omkring det står forskellige stole fundet hos marskandisere.

I gæsteværelset står et skrivebord fra 40’erne med en rød Tam Tam taburet designet i 70’erne. Den anderledes blå lampe fra 70’erne er fundet til udsmidning.Rød er en farve, der går igen flere steder i huset, her på badeværelset. Stolen er en prototype af Mallet Stevens.

Plantevæggen fører tankerne hen på moderne luksushoteller, mens den røde sofa og læderlænestolene, der blev fundet smidt ud på gaden, gør stilen mere personlig. Tynde bomuldsgardiner dækker de høje vinduer, og fra loftet hænger enkle rispapirslamper fra Alinea. Begge dele giver rummet en lethed som kontrast til resten.
__________

TILBUD: 4 numre af BoligLiv + 2 Nordlys fra By Nord

LÆS OGSÅ: Moderne 50’er-hus: Rene linjer og masser af sjæl
LÆS OGSÅ: Skøn pariserlejlighed: Smukt og enkelt stilmiks