Boligindretning
SPONSORERET indhold

Et hus fuld af gode ideer

På bare fire måneder blev dette lille hus fra 1954 omdannet til et lyst og luftigt hjem med stor personlighed.

Af: Pernille Kaalund Foto: Pernille Kaalund
26. jun. 2017 | Bolig | BoligLiv

Med Marte i rollen som designer, indkøber og økonomiansvarlig og Michael som byggeleder og handyman omdannede det kreative par på bare fire måneder et lille hus fra 1954 til et lyst og luftigt hjem med stor personlighed.

Marte Holten Nesheim har som indretningsdesigner god erfaring med at omdanne såvel cafeer og kontorer som private hjem. Og hendes kæreste, Michael Bondo Friis-Hasché, har tidligere arbejdet for Marte som handyman i et par år. Så parret havde både lyst til og mod på at kaste sig ud i en større ombygning af det lille hus, som de faldt for i andelsforeningen Bastiansminde på Amager efter at have kigget på omkring 20 andre huse. Huset blev købt som ‘bygget i 80’erne’.

Men da parret renoverede, fandt de ud af, at huset oprindeligt var halvt så stort og bygget i 1950’erne. Aviser dateret tilbage til 25. maj 1954 afslørede det, og aviserne pryder i dag spejlrammen på badeværelset.

Højt til loftet

Mange af de materialer – vinduer, døre etc. – som Marte og Michael har brugt til renoveringen, er genbrug, købt i Den Grønne Genbrugshal på Christiania, hos Genbyg og på Dba.dk. At købe brugte elementer har selvfølgelig krævet lidt ekstra arbejde, til gengæld har parret sparet ca. 100.000 kr. alene på vinduer og døre. Resultatet af deres knoklearbejde er et luftigt og moderne hus på 100 kvadratmeter. Det virker større, da de f.eks. har sat et stort vindue i væggen mellem køkkenalrummet og børneværelset, så masser af lys slipper ind. Og i køkkenalrummet er der næsten fem meter til loftet, der går til kip.

Fælles lidenskab

Huset er indrettet i en gennemgående enkel og hyggelig selvbyggerstil a la 70’erne. Genbrug, kreativitet, varme farver og retro er nogle af kodeordene.

– Vi har nok en hang til, at ting enten skal være hjemmelavede eller lidt slidte i stilen. Jeg kan faktisk ikke lide, når det ser for nyt ud, fortæller Marte. Om fremtidige projekter henviser Marte til et kinesisk ordsprog: ‘Når du er færdig med huset, er du færdig med livet’. Og hun tror aldrig, at hun og Michael når til et punkt, hvor de siger: Nu er vores hus helt færdigt!

– Der vil altid komme forbedringer, fornyelser og forandringer hen ad vejen. Det er da også en af vores fælles lidenskaber, det at lave hus! Jeg tror, vi ville kede os, hvis vi ikke havde huset at ‘rive i’, siger Marte.

Hver kvadratmeter i huset er udnyttet til fulde, også her i forældresoveværelset på hemsen. Spejlet kommer oprindeligt fra Tivoli. Filigranlamperne er fra en designbutik, der nu er lukket.

IDE
Under hemsen med soveværelset har parret bygget en fantastisk opbevaringsløsning af gamle låger købt i Genbyg og skåret til på mål. Skufferne i trappen krævede lidt tålmodighed at finde, da de skulle passe ind i trinene.

Knivmagneterne var et scoop, købt i den nu lukkede boligbutik R.O.O.M. Glassene er tidligere modeller fra Ikea og Rice.

I køkkenalrummet er køkken og spiseafdeling løftet et niveau op for at skabe fornemmelsen af et eget rum i rummet. De fem Panton lamper og lampen over bordet er alle originale. De fås fra ny hos f.eks. Casanova Møbler. Spisebordsstolene er fra Hay. Til venstre ses en indbygget hyggekrog. Cirklen bag spejlet er skabt af en dansk strikkeguru i 70‘erne. De gamle orange lamper er fra Holmegaard og giver et skønt varmt lys.

TIP
I et stort rum med flere funktioner kan det samle rummet lidt at markere de forskellige områder. Læg f.eks. et gulv af syv forskellige farver linoleum med de stærkeste farver i køkken/spiseafdelingen. Marte og Michael brugte Marmoleum Click fra Forbo.

Parret boede før i en lejlighed med små rum og lavt til loftet. Så kodeordene for huset blev lys og luft med højt til loftet. Der er gulvvarme i hele huset, alligevel er det dejligt, at brændeovnen kan varme hele huset op på et par stykker træ.

Væggen mellem værelserne og køkkenalrummet er meget stor pga. de fem meter til loftet, så for at bryde den store flade og slippe lys ind imellem rummene, har familien sat et vindue ind i væggen til Majas værelse.

Sofahjørnet er i rendyrket 70’er-stil! Sofa og sofabord er begge købt på dba. dk. På væggen hænger en gammel sodavandskasse, der er foret med plastic, så den kan bruges til grønne planter.

TIP
Et vindue i væggen til børneværelset giver både indsyn og udsyn, og om aftenen kan et rullegardin trækkes for, så der bliver ro og mørke nok til, at barnet kan sove.

Et lille bitte hjemmekontor til Marte er der også blevet plads til under hemsen. Parret er flere steder i boligen inspireret af indretning af både, hvor møblerne er indbyggede.

► SE OGSÅ: Cool løsninger i TV-værtens rækkehus
► SE OGSÅ: Nye tider i bondegården
► SE OGSÅ: Lækker stil på budget