Stine og Frederik Westrup festhus
SPONSORERET indhold

”Min mand ville sælge mig og børnene for at få det!!”: Stine og Frederiks vilde ’Festhus’ hitter på Facebook

Hvordan kommer en familie på at bygge et ”festhus” i deres baghave til over 350.000 kroner? Bliv klogere her.

Af: Susanne Baden Jensen Foto: Stine og Frederik Westrup
29. apr. 2021 | Bolig | ALT.dk

En bardisk til de farverige drinks, masser af neonlys, en sjov dartskive med vinpropper og 290 forskellige spiritusser og sirupper.

Det kunne lyde som et professionelt diskotek, men det er en privat tilbygning i Slagelse, vi her beskriver.

For hjemme hos familien Westrup elsker de at samles og være sociale, og så er de mindst lige så vilde med at renovere og bygge alting op på egen hånd.

Derfor var der kort fra tanke til handling, da Stine og Frederik Westrup kom på idéen om at opføre et ”Festhus” i deres baghave. De har lavet alt selv, og selve huset alene har kostet 350.000 kroner at opføre – men så er der heller ikke gået på kompromis med noget…

Nu hitter den imponerende bygning på Facebook, hvor Stine Westrup lagde billeder af projektet ud i gruppen ’Boligindretning & kreativitet’

I skrivende stund har næsten 7.500 personer liket opslaget, og der er skrevet over 1.700 positive kommentarer under det.

ALT.dk har spurgt det håndværkerglade par, om de vil dele tankerne bag deres populære tilbygning.

Mød her Stine Westrup, 44 år, som er indretningskonsulent i Kvik, og Frederik Westrup, 48 år, der er tømrer.

Kan I fortælle os lidt om, hvem I er?

Vi hedder Stine og Frederik Westrup. Vi har fire drenge: Tvillingerne Andreas (elektrikker) og Phillip (murer) på 26 år, som ikke bor hjemme mere. Samt Mathias på 19 år og Rasmus på 16 år, som begge går i skole.

Vi købte vores dejlige murermestervilla fra 1925 i Slagelse i år 2000. Vi har siden sat huset fuldstændig i stand fra kælder til kvist. Vi elsker at renovere og bygge om, så vi er så småt begyndt at renovere indvendigt i huset igen. Sidste sommer fik vi nyt køkken. Det er altid Stine, der får nye ideer, og Frederik der finder forskellige løsninger på det. Sidste sommer lavede Frederik et havebord med ild i til terrassen. Vi har hele tiden nye projekter, og vi planlægger fx et orangeri på terrassen foran festhuset, men det bliver først til næste år. Vi har lige to nye badeværelsesprojekter, der skal laves først. Derudover har Andreas, vores søn, også købt en gammel muremestervilla, som vi også skal hjælpe til med.

Stine og Frederiks murermestervilla fra 1925 i Slagelse.
Stine og Frederiks murermestervilla fra 1925 i Slagelse.

Hvordan opstod idéen om at lave et festhus i baghaven?

Ideen til festhuset kommer fra et Halloween-klassearrangement, hvor hele klassen med forældre mødtes til udskæring af græskar. Forældrene, der holdte arrangementet, havde bygget en overdækket terrasse i deres baghave ud af gamle vindue og sat et plasttag på, hvor vi kunne sidde og hygge med kaffe.

Allerede på vej hjem snakkede vi om at bygge et lignende hus i baghaven, hvor vi kunne samle vores børn og deres kærester, forældre, søskende og ikke mindst venner til fødselsdage, jul og andre fester. Vi var trætte af at skulle rydde stuen hver gang, vi skulle samle vores familie og venner.

Festhuset set fra haven.
Festhuset set fra haven.

Vi begyndte at tegne vores ideer til et festhus næste dag, og efter kort tid havde vi sendt et komplet sæt tegninger til kommunen, som efter ganske få justeringer godkendte projektet. Vi startede med at grave i maj 2015 og blev færdigt den 30. december 2015 – så vi holdt nytårsaften dagen efter med 18 glade og dejlige venner, hvor epoxyen næsten var tør, haha…

Baren er kommet til over de fem år, vi har haft lysthuset. Det startede med, at Stine fik en drinksbog af svigermor, og så måtte hun jo købe det spiritus, der skulle til, så hun kunne lave de forskellige drinks i bogen. Stine elsker at eksperimentere med forskellige cocktails og drinks, så derfor er baren vokset og vokset. Vi handler spiritus på nettet, i supermarkeder og forskellige vinhandlere.

Vi startede med seks flasker – og i dag er der mere end 250 forskellige spiritus og 40 forskellige sirup. Køleskabet er fyldt op med tonic, juice, limonade og andre mixere. Vi elsker at holde fester og lave drinks. Det bedste ved at holde fester i huset er, at det er nemt og hurtigt at dække op og rydde op.

Stine og Frederik Westrups festhus i Slagelse.
Der er fyldt godt op med sprut på hylderne i festhuset.

Hvad kan I give af gode tips til, hvad man skal gøre - og måske ikke gøre undervejs - hvis man vil bygge et selv?

De bedste råd er at tegne og planlægge tingene, så godt som muligt – og så at være klar på at lave tingene om undervejs, hvis det ikke lige bliver, som man havde tænkt.

Lad være med at tænke, at ”det kan vi nok godt leve med”, for du vil ærgre dig!

Stine og Frederik Westrups festhus i Slagelse.

Hvor lang tid tog det? Og hvor meget har det kostet i samlet forbrug?

Det tog seks måneder at bygge festhuset. Selve huset kostede 350.000 kroner uden indvendig aptering. Vi har bygget alt selv.

Hvilke tanker gjorde I jer om økonomien i forhold til ”festhuset”?

Vi havde regnet lidt på det, men der kommer altid lidt mere til, da vi ikke vil gå på kompromis.

Stine og Frederik Westrups festhus i Slagelse.
SMEG-køleskabet er købt hos den lokale hvidevarerforhandler.

Hvad er den mest sjove/skæve/overraskende inspiration, som I har brugt under dette projekt?

To ting: Vores grønne SMEG-køleskab. Her måtte vi virkelig krejle med den lokale hvidevarerforhandler – men køleskabet er som bygget til huset. Vi vidste med det samme, da vi så det!

Og den anden ting må være vores dartskive med gamle vinpropper rundt om.

Dartskive med vinpropper.
Rammen om dartskiven er fyldt ud med gamle vinpropper.

Hvad er jeres yndlings-”ting” i festhuset?

Reolerne med spiritus er helt klart det bedste. Reolerne er bygget af stålprofiler, hvor der ligger lysrør nede i og nogle hvide glashylder ovenpå.

Stine og Frederik Westrups festhus i Slagelse.
Stålreolerne med lys i har Stine og Frederiks selv bygget.

Hvad synes I selv om resultatet?

Vi er meget glade for resultatet, og de sidste ændringer med en ny reol til drinks, bord med udtræk og en ny bardisk har bare gjort det sidste.

Stine og Frederik Westrups festhus i Slagelse.
Bardisken er noget af det sidste nye, der er kommet til i festhuset.

Du valgte at dele billeder af det på Facebook – hvorfor det?

Jeg valgte at dele billederne på ’Boligindretning & kreativitet’, da jeg selv har hentet inspiration til indretning af vores hjem i den gruppe. Jeg tænkte, at der måske kunne være andre, der kunne blive inspireret af vores hus og bar?

Stine og Frederik Westrups festhus i Slagelse.
Bardisken hvor der kan laves drinks til hele selskabet.

Hvilke reaktioner har du fået?

Vi har kun fået positive kommentarer. Venner og familie synes, at det er fedt at holde fester i huset.

Da jeg (Stine, red.) lavede opslaget på Facebook, blev jeg vildt overrasket over de 7.400 likes og 1,500 søde og sjove kommentarer. Frederik er ikke så meget for sociale medier og synes, at det var underligt, at jeg havde delt det. Men da han læste de mange kommentarer, synes han, det var sjovt.

Vi fik kommentarer som: ”Vi har så meget de forkerte venner”, ”Når man laver opslag herinde, forpligter man sig til at dele med hele gruppen”, ”Godt, min mand ikke er medlem herinde, han ville sælge mig og vores fire børn for at have det, I har” og mange, mange flere.

Det har givet blod på tanden og lyst til at dele flere projekter i fremtiden. Så nu har vi samlet vores hobbier på Instagramkontoen @CocktailsByWestrup, hvor vi i fremtiden vil komme med opskrifter på drinks, cocktails og nye indretningsideer.

Stine og Frederik Westrups festhus i Slagelse.

Anbefalet til dig