Indretning

Foto: Peter Kragballe

Indretning

Fine fund og dejlige detaljer

Anette Ansholm har indrettet sin og familiens gamle villa med ældre opdaterede møbler, og alt, både småt og stort, er nøje udvalgt, så det harmonerer. Se med, og bliv inspireret til din egen indretning!


Anette har god sans for at sætte umage mønstre sammen og få det hele til at se lækkert og sammenhængende ud, f.eks. puderne her i sofahjørnet. De er alle håndplukkede, så en er fra en rejse til Istanbul, en er af batik, en er hjemmesyet i Liberty-stof og en af stof fra Marimekko. Over sofaen hænger en fin samling små kunstværker, samlet over lang tid. Enkelte værker er af børnene og enkelte af Anettes mor.

Hvem: Anette Ansholm, hendes mand, Christian, og deres to døtre Lina på  8 år og Hannah på 5 år
Hvad: Hyggelig ældre villa på 140 kvadrat-meter
Hvor: Søborg uden for København

Man føler sig godt tilpas og velkommen, fra det øjeblik man træder indenfor hos Anette Ansholm, hendes mand Christian og deres to døtre i deres gamle hus i to etager i Søborg. Lyset vælter ind ad de mange vinduer, og overalt mødes øjet af blide farver, f.eks. en støvet lyslilla nuance, der går igen flere stedet. Anette har med sin unikke sans for at sammensætte ting og materialer skabt den fineste stemning i en stil, der er feminin og personlig. For Anette er det nemlig vigtigt, at tingene i familiens hjem har en historie.– Jeg har mange ting fra min barndom og andre ting med stor betydning for os – for mig er det dem, der skaber et hjem og en god stil, forklarer hun. 

Anette har et særligt blik for at samle ting og møbler på loppemarkeder, på rejser og i små designbutikker, så det hele passer sammen. Det mærkes tydeligt, at alt er nøje udvalgt. Mange af møblerne er af ældre dato, men Anette opdaterer det hele på fineste vis med nænsomme istandsættelser, f.eks. med maling i lyse farver og nye hynder til stole af smukke tekstiler – hjemmesyet naturligvis, for Anette er også kreativ.– Jeg er nok lidt af en super æstetiker. Jeg vil til enhver tid hellere finde ting til storskrald og fikse dem op end at købe noget i Ikea, siger Anette.

Plads til børneliv
Anette arbejder til daglig med marketing, men har tidligere også arbejdet som indretningsrådgiver. Men selvom indretning ikke er hendes hovedbeskæftigelse længere, har Anette stadig interessen for at indrette og skabe stemninger.  Familiens to piger, Hannah og Lina har også en stor indἀydelse på hjemmets indretning. Deres tegninger og små kreative projekter pynter rundt omkring sammen med mors fine fund, og i køkkenalrummet har de deres helt eget lille møblerede hjørne. Det giver et særligt liv i boligen, at børnene ‘fylder’ på denne måde.


I køkkenet kan man fornemme, hvor meget lys der vælder ind ad de mange vinduer i huset. Køkkenet er gammelt, men Anette har opdateret det ved at male bordpladen højglans sort og sætte nye læder-stropper på lågerne som greb.

TIP
Giv det gamle køkken nyt liv ved at male bordpladen med blank maling og give lågerne greb af læder-stropper. Lignende greb fås f.eks. hos Casashopping.dk.


Anettes samling af dåser i smukt afstemte farver på et par hylder i køkke-net. Kopperne på kaffe-maskinen er fra Marimekko.


Hjemmesyet pude og rejsefundspude i skøn harmoni.


Lænestolen står klar ved vinduet til hyggelig læsning og afslapning.

TIP
Giv en gammel lænestol hjul på for et opdateret look, og så du også nemt kan tril-le stolen lige derhen, hvor du har lyst til at slænge.


Lamperne af Cecilie Manz for Lightyears giver en fin moderne kontrast til det gamle bord, og Anette har syet nye betræk til stolene i stoffer fra Liberty og Marimekko. De fine krukker er fra Uh La La Ceramics. Køkkenalrummet er Anettes yndlingssted i boligen. TipTræt af det gamle træbord? Så gør som Anette, og mal under-stel og ben i en fin ny nuance, her lyslilla. 

TIP
Træt af det gamle træbord? Så gør som Anette, og mal under-stel og ben i en fin ny nuance, her lyslilla.


Pigerne har deres egen lille krog i spisestuen/alrummet, hvor deres tegninger pynter på væggen. Den lille bænk havde Anette selv som barn, og de øvrige møbler er fundet på loppemarkeder.


Det er nemt for pigerne at gå i gang med små kreative projekter, for fint mønstret Washi tape og kunst-malebøger står altid klar.


Små fugle er landet på grenene i den fine vase i vinduet. Vasen er fra Finnsdottir.


Soveværelset er enkelt indrettet i hvidt med farvesplash fra plaider, puder og en unika gulvmåtte fra Butik NØ hængt på væggen som en dekoration.

IDE
Ligger der ikke flere tusinde kroner på bunden af skatte-kisten til indkøb af kunst, så udsmyk i stedet væggen med et smukt stykke tekstil eller, som her, en lille gulvmåtte i fantastiske farver.


Storesøster Lina på otte år har fået en romantisk lilla seng på sit værelse og har selv været med til at vælge tapetet over sengen.


Lina er også ejer af det lille bord med de mange små æsker til dimser og sager. Plakaten er af kunstneren Evren Tekinoktay.


Femårige Hannah på sit værelse. Hannahs bluse er fra Soft Gallery.


Dukkerne i den lille kurv er hjemmelavede.


Den fine gamle karrusel i blik er et af mors fund. Prøv f.eks. hos Nostalgihuset.dk for lignende.


På Hannahs rød-orange kommode sidder et par gamle dukker og pynter. På væggen ses et hjørne af et gammelt applikeret vægtæppe.

► SE OGSÅ: Værelser med udsigt
► SE OGSÅ: Rikkes lyse løsninger
► SE OGSÅ: Farverigt frirum


Se, hvad vi ellers skriver om: Boligindretning