Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Indretning køkken
Foto: Tia Borgsmidt

Indretning køkken

Før & efter: Køkken og spisestue

Neel syntes, at både hendes Ikea-køkken og spisestue var farveløse og kedelige, og besluttede at give begge et gevaldigt løft med maling, fliser og nye gardiner.


Neel og Peter Bjerregaard og deres to børn, Liva på 10 og Vigga på syv år, har altid været glade for, at køkkenet i rækkehuset fra 1948 ligger i åben forbindelse med spisestuen.

– Men vi syntes, at det var svært at indrette to sammenhængende rum. Lige meget hvad vi gjorde, smeltede rummene sammen til et stort kedeligt område, fortæller Neel. Løsningen blev at skabe mere fokus på køkkenet ved at male endevæggen en mørk blå farve, som indrammer rummet og skaber en flot kontrast til alt det hvide. Hvide metrofliser blev sat op på væggen over komfuret. Fliserne går helt op til loftet og får det lille køkken til at syne større. Som prikken over i’et blev der hængt gardiner med et flot grafisk mønster i vinduerne i både køkkenet og spisestuen. Køleskabet blev indrammet med en tynd finerplade af lys bøg for at få et skab øverst oppe. En smart løsning, der ikke tager meget plads i et lille rum.

– Jeg er ovenud begejstret for den store æstetiske forandring, som få virkemidler som maling, fliser og gardiner kan give, fortæller Neel.

– Nu har vi et supercool køkken og en smuk spisestue. To forskellige rum med hver sin personlighed, siger hun.


MARKANT MED STIL
Endevæggen blev malet en smuk blå farve, der giver køkkenet masser af karakter. Rammerne i egetræ er fra Moebe, den ene med et fint papirklip, den anden med et fjerprint fra The Clay Play. Køkkenbordet i stål er fra JK Stål, mens vasken er fra Blanco. Lignende lamper føres af Bloomingville.


FØR: RODET OG UPERSONLIGT
Køkkenet kom nemt til at rode og virkede mere som et gennemgangsrum end som et rigtigt køkken.


EFTER: FLISEVÆG OG OPBEVARING
Rundt om køleskabet fik Neel og Peter bygget en ramme af lyst bøgetræ med en låge øverst til opbevaring, så der ikke roder så nemt i køkkenet. Der blev sat fliser op på hele væggen over ovnen fra Smeg. Emhætten er fra Brandt/Blomberg.

Tip
Lad fliserne i køkkenet gå hele vejen op til loftet, så vil rummet syne større.


LÆKKERT OG LUFTIGT
Familien fik et større spisebord, og et bredt frem for et højt og smalt billede blev hængt på væggen og får spiseafdelingen til at virke lidt større. Billedet er en kalke af en helleristning i Sverige udført af Gerhard Milstreu. Bordet i træ og hvidt stål er fra Hay. Plaiden har Neel strikket af garnrester.

Tip
Giv vinduerne et nyt outfit, hvis du ønsker en tydelig forandring i et rum; gardiner betyder mere, end man tror.


TRÆ OG BLÅ PRIKKER
… giver liv og varme til rummet. Skærebrættet fra Jamie Oliver er fra Bahne og føres også hos gaverogbrugskunst.dk, smørebrættet med prikker fra OyOy fås f.eks. hos seasidelivingshop.dk, og den lille træskål
med kniv fik Neel og Peter i bryllupsgave.

Udfordringer:
• Køkkenet og spisestuen manglede farve og personlighed
• Der blev hurtigt rodet pga. manglende opbevaring
• De to rum gik for meget i et

Løsninger:
• Endevæggen i køkkenet blev malet i farven S 6030-B fra Dyrup
• Der blev sat fliser, Biselado fra Evers, op på væggen over komfuret
• Der blev hængt nye gardiner op med et geometrisk mønster i farven 5507 Ikat blå fra Faber
• Køleskabet blev bygget ind i en ramme af træ med en skabslåge øverst

► SE OGSÅ: Køkken: Grafisk boheme
► SE OGSÅ: Køkken: Tro mod den gamle stil
► SE OGSÅ: Køkken: Havestue blev til tjekket køkken

Se, hvad vi ellers skriver om: Boligindretning og Køkken