Før & efter: Nyt bad med personlighed

Foto: Tia Borgsmidt Stor forvandling på badeværelset.

Før & efter: Nyt bad med personlighed

Se, hvordan et lidt kedeligt badeværelse kan blive til et hyggeligt og lækkert velværerum ved hjælp af få effektfulde virkemidler – uden at det behøver koste en formue.BADET EFTER

Nu sørger et skab under vasken for lidt opbevaring. Det firkantede spejl blev skrottet, og i stedet er der malet et gråt felt og hængt et DIY-spejl op.

IDE
Spejlet er hjemmelavet af et plastikspejl købt i en genbrugsbutik for 20 kr., og en læderstrop, som er limet på. Stroppen er fra Skindhuset.

Et 3,5 kvadratmeter badeværelse er forholdsvis stort. Men hvad nytter det, når gulvet er dækket af kurve med håndklæder og shampooflasker, og vandet fra bruseområdet plasker ud på gulvet og gør alt vådt? Badets brugere havde desperat brug for opbevaringsløsninger og at få afgrænset bruseområdet. Men da boligen er lejet, skulle det ikke være dyre, omfattende løsninger. Stylist Mette Helena Rasmussen lod sig inspirere af gulvets jordfarve og satte farverne grå, sand, hvid, natur og rosa til. Og tilføjede en brusevæg, forskellige skabe til opbevaring, så rengøringsmidler, plejeprodukter og bleer kunne gemmes af vejen, foruden lækre detaljer til at give rummet personlighed. – Jeg havde jo allerhelst flået det brune gulv op og lavet et nyt badeværelse med store lækre fliser – overalt. De her vægge med glasvæv er der ikke meget luksus over, men når nu jeg ikke lige har 100.000 kr. til et nyt badeværelse, er jeg forundret over, hvor meget et farvet felt på væggen, smukke skabe, et gulvtæppe og en brusevæg med et flot forhæng forandrer selv mit grimme badeværelse, fortæller


BADET FØR
Badeværelset manglede personlighed og opbevaringsløsninger.


Lækre håndklæder
… giver spafornemmelse! Især hvis du ruller dem sammen og stiller dem i en smuk kurv. Det rosa håndklæde er fra Mette Ditmer, og de sortstribede håndklæder er fra et svensk loppis. Trådkurven er fra Retro Villa.


Funktionel opbevaring
Kubikkasser hænger så højt på væggen, at man kan sidde på den lille bænk nedenunder. Sammen med skamler af træ tilfører kasserne rummet spa-stemning. Et enkelt rum står uden låge, så lidt nips kan pynte. Før var brusenichen åben, så vandet plaskede hele rummet til, men nu er der sat en brusevæg med mat aluminiumsramme op. Badeforhænget er fra Södahl. Gulvtæppet er fra Retro Villa, og skamlerne er fra Trævarefabrikernes Udsalg.

TIP
Bænken er en kubikkasse monteret på væggen på et ophæng, men den har også et støtteben, så den kan bære vægten.


Kunst og knager
Knager fra Supershape holder smukt på håndklæderne. Bøjlerne er fra House Doctor, og håndklæderne er fra Mette Ditmer. Print i kobberramme af Clara Selina Bach og collage af Karina Bech Nielsen og Caroline Garre er fra Retro Villa.

TIP
Lidt kunst giver badet sjæl, men hæng billederne et stykke fra brusebadet og håndvasken.


Lækre detaljer
Flisen er fra Marokk, sæbedispenser og tandkrus er fra Mette Ditmer, og saks, tandbørste og kam er fra Hay.


Pep hvide låger op
… med sjove greb. Alle låger i badeværelset har fået greb i forskellige størrelser og farver. Tjek f.eks. greb fra Casalinga, Anne Black og Retro Villa.


Giv dit bad personlighed
… med små stilleben af smukke ting. Keramikkrus fra Casalinga.


Praktiske hylder
Også vægpladsen over wc’et er udnyttet til opbevaring. Her hænger en kubikkasse i birk med 19 cm dybe hylder fra Trævarefabrikernes Udsalg. Den lille mobile er hjemmelavet af ståltråd og trækugler, som er blevet malet. Alt fra Panduro Hobby.

Udfordringer:
• Rummet manglede opbevaring
• Der var ingen afskærmning ved bruseområdet
• Spejlet var kedeligt og neutralt
• Rummet manglede farver
• Det havde ingen stil og personlighed

Løsninger:
- Kubikkasser blev hængt op (i farven Sand med låger i lysegrå og birk), og en kubikkasse blev forvandlet til en lille bænk (40 cm dyb) – alle fra Trævarefabrikernes Udsalg.
- Et lille skab blev sat under vasken (Ifö Sign møbelpakke 732).
-  En brusevæg afgrænser nu brusenichen (Ifö Solid brusevæg SV NK 7 art nr. 0601081 og Ifö Solid gulv- og forhængsliste SVGD i mat alu. art nr. 0624581).
- Vi lavede et DIY spejl af et brugt plastikspejl, en læderstrop og en knage.
- Vi malede et gråt felt på væggen over vasken (farven B04 Dis fra Dyrup) og hængte bruseforhæng, kunstværker og knager op.


► SE OGSÅ: Før og efter: Gæsteværelse med personlighed

► SE OGSÅ: Før & efter: 70'er badet fik ny personlighed

► SE OGSÅ: Før & efter: "Nu er entreen ligefrem hyggelig"


Se, hvad vi ellers skriver om: Boligindretning, Badeværelser og Renovering

610x200_woordy_knap2.jpeg