Boligindretning

Foto: Tia Borgsmidt

Før & efter: Småt & sejt drengeværelse

Konrad på syv år har ikke verdens største værelse – men absolut det sejeste!

Småt & sejt
Konrad på syv år har ikke verdens største værelse – men absolut det sejeste! Med få tricks er her blevet plads til opbevaring, arbejds bord og en seng, der også fungerer som hyggekrog på hans fem kvadratmeter!

Som lillebror var det Konrad, der tabte slaget om det største værelse, da familien flyttede i ny lejlighed. Men efter at værelset på bare fem kvadratmeter blev indrettet med blå farver og en hyggelig sengeplads, er Konrad nu superglad for sit huleagtige rum. Konrads mor var først ikke sikker på, at der ville blive plads til både legetøj og garderobe. Samtidig skulle der være et skrivebord, så Konrad havde et sted at tegne og lave lektier. Løsningen blev at bygge en seng op på tre skuffemoduler. Sengen er sat på tværs i rummet, så der er stadig god gulvplads i det lidt aflange rum. – Det er overraskende, at vi fik plads til alle Konrads ting. Skufferne er meget rummelige, og der blev endda også plads til legetøj i dem. Men det bedste ved den høje seng er, at Konrad kan lide at sove og lege deroppe, fortæller hans mor. Der var også lige akkurat plads til et lille skrivebord på den ene væg. Og væggene er malet med to forskellige blå nuancer, som giver et spændende spil. – Farverne gør det til et rigtig rart rum at være i. Her er både hyggeligt og huleagtigt, og værelset virker større end sine kun fem kvadratmeter, siger Konrads mor.


FØR
Rummet er lille og smalt, så det var svært at finde plads til både seng, opbevaring og skrivebordsplads.


EFTER
Plads til det hele
Sengen med skuffer står på tværs, og det giver god gulvplads i det lille, aflange rum. Konrad synes, at det er superhyggeligt at sove og lege på den høje seng. Rullegardinet er fra Jysk, og sengetøjet er fra Milk  Copenhagen. Loftslampen og gulvtæppet er fra Sebra. Læselampen er en hvid Nexus 10 fra Nordlux.


Lige plads til et skrivebord
Bordet fra Sebra sidder på væggen og fylder ikke meget. På den ene væg er malet flotte skyskrabere. Opbevaringen på væggen er fra Normann Copenhagen. Kurv fra Retro Villa, taburet fra Jysk, og opslagstavle og kurv på gulvet fra Søstrene Grene. Lampen er fra Artemide.

TIP
Tænk opbevaring i højden, når du skal indrette små rum. Her hænger en hylde højt oppe på væggen, så den ikke optager plads i rummet.


Orden på væggen
Flotte knager i træ fra Trævarefabrikernes Udsalg er perfekte til caps og høretelefoner, og så er de dekorative i sig selv.


Klar til lektier
Konrad går i 1. klasse, og så er det rart at have sit eget skrivebord, når der skal laves lektier. Konrads cardigan er fra Milk Copenhagen.


Opslagstavle på døren
Når vægpladsen er optaget af knager og hylder, må man sætte opslagstavlen på døren. Her har Konrads mor sat en blød masonitplade beklædt med stof fra Milk Copenhagen i fyldingen på den gamle dør. Pladen er sat fast med vindueshasper, så den kan tages ned, hvis Konrad vil have noget andet stof på engang.


Æsker, æsker, æsker
Brug masser af æsker til småopbevaring i børneværelset. Børn leger med deres ting i længere tid, hvis tingene gemmes væk for en periode. Kufferterne er fra Søstrene Grene, og æskerne er fra House Doctor og Søstrene Grene.

TIP
Vælg æsker i samme nuancer, men med forskellige former, mønstre og størrelser. Det giver en rigtig fin effekt.

Udfordringer:
• Værelset er kun fem kvadratmeter stort
• Der skulle være plads til seng, skrivebord og opbevaring til tøj og legetøj
• Rummet manglede stil og hygge

Løsninger:
- Sengen er bygget på tre Stuva kommoder fra Ikea og stillet på tværs af rummet for enden. En snedker byggede en sengeramme, der er sat fast til væggen. Rammen passer til en standardmadras på en meter i bredden. Oven på rammen er der lagt lameller fra Jysk
- Væggene blev udnyttet med skrivebord, hylder og knager.
- På den ene væg er der malet en skyline af skyskrabere ved hjælp af malertape og maling. Den lyse maling hedder Dis, og den mørkere blå hedder Havgus, begge fra Dyrup. Sæt malertape på væggen, og brug
eventuelt et vaterpas, for at højhusene ikke bliver skæve. Mal først en gang med baggrundsfarven langs kanterne, så de bliver knivskarpe, før du maler færdigt.

► SE OGSÅ: Før & efter: Se mit nye børneværelse
► SE OGSÅ: Før & efter: Nyt bad med personlighed
► SE OGSÅ: Før & efter: Gæsteværelse med personlighed

Se, hvad vi ellers skriver om: Boligindretning, Børneværelse og Renovering

610x200_woordy_knap2.jpeg