Her er de bedste SATC-citater
SPONSORERET indhold

Her er de bedste SATC-citater

Af: Louise Gade Sig
14. dec. 2013 | Bolig | ALT for damerne

CARRIE BRADSHAW

"Jeg var mentalt billig."


Forfatter og anerkendt klummeskribent i den fiktive avis ”The New York Star”. Carrie er den mest sammensatte af veninderne og derfor relaterbar for mange kvinder, hun er styret af sine følelser, har en skarpsindig humor og kan til tider være lidt egoistisk.

Guldcitater fra Carrie:
”Her, sværg! Sværg på Chanel!”
”Jeg bliver aldrig kvinden med det perfekte hår, som kan bære hvid uden at spilde.”
”Jeg afslørede for meget for tidligt. Jeg var mentalt billig.”

CHARLOTTE YORK

"Min vagina er deprimeret."Arbejder på et galleri og har som den eneste af de fire kvinder et inderligt ønske om en kernefamilie. Hun tror på kærligheden, drømmer om prinsen på den hvide hest og porcelæn til 12. Til sidst vælger hun karrieren fra til fordel for familielivet.

Guldcitater fra Charlotte:
”Tillad mig at gå direkte til pointen. Efter grundige overvejelser har jeg besluttet, at det her er året, jeg skal giftes”
”Min vagina er deprimeret.”

MIRANDA HOBBS

"Jeg kommer sammen med en bremsespors-fyr."


Den intellektuelle advokat, der repræsenterer den feministiske kvindetype. Mirandas dilemma er, om hun skal afgive sin uafhængighed til kernefamilien. Til sidst lærer hun at elske andre betingelsesløst og opdager, at et familieliv ikke behøver at udelukke en fyrig karriere.

Guldcitater fra Miranda:
”I retten kan ”rimelig tvivl” få dig frikendt for mord. I en forlovelse gør det dig til et dårligt menneske.”
”Jeg kommer sammen med en bremsespors-fyr. Når din kæreste er så magelig, at han ikke engang gider ulejlige sig med at tørre sig i røven, så har du et problem.”

SAMANTHA JONES

"Jeg har fået monogami – I har smittet mig!"


Ejer sit eget pr-firma og er seriens maneater. Hun bryder sig ikke om faste forhold og bliver indimellem udfordret på, at normerne og konventionerne mener, hun skal gøre det anderledes. Hun vælger, at hun selv er det vigtigste i sit eget liv og ender som den eneste af veninderne med at være single til slut. Samantha understreger pointen om, at ikke alle kvinder er redebyggere.

Guldcitater fra Samantha:
”Jeg har fået monogami – I har smittet mig!”
”Jeg har en date med en dildo”

LÆS OGSÅ: Sådan har Sex and the City ændret dit liv

I år er det 15 år siden, at serien trippede ud i offentligheden iført Jimmy Choo-stiletter og en latte-to-go. Den kom i 1998, en periode hvor singler og homoseksuelle i New York følte sig stigmatiseret, og kernefamilien fremstod som den eneste rigtige måde at leve sit liv på. Det blev serien et oprør mod, og modsat serien ”Ally McBeal”, ”Bridget Jones”- filmene og andre film fra den kulturelle singlebølge i 90’erne fremstillede ”Sex and the City”

Gennem de seks år serien kørte blev det til flere gyldne citater. Vi har samlet de bedste fra de 4 hovedpersoner.