Nina Sonnerup
Foto: Mikkel Tjellesen Nina i skjorte fra Joseph og jeans fra COS. Stolen er fra Ochre, glasrammerne i vindueskarmen er fra Venini, glaskuplen med korallen er fra Mallorca, den sorte duftsten er fra Studio Oliver Gustav, askebægeret af muranoglas er vintage, og lampen er også et vintagefund

Hjemme hos interiørdesigner Nina Sonnerup Nygaard

Interiørdesigner Nina Sonnerup Nyborg: “Her skal du investere, her skal du spare”

Skrivebordet er kinesisk, ­lamperne italienske, lysestagen fransk, tæppet marokkansk og tapetet engelsk. Kom med indenfor hos interiørdesigner Nina Sonnerup Nyborg, 42, der bor et stenkast fra Amalienborg i København i et hjem med ­internationalt udsyn.

Hvilken stemning går du efter at skabe i dit hjem?
– Et hjem skal afspejle de mennesker, der bor der og være intimt og personligt. Det skal være rart og blødt, og der må gerne være skæve små detaljer, der vidner om de oplevelser, du har haft, rejser, du har været på, og ting, du har arvet.

Hvad skal der til for, at du føler dig hjemme?
– At jeg har mine ting omkring mig, som hver især fortæller deres egen lille historie. Men også, at jeg deler mit hjem med nogen, jeg elsker. Hvis jeg skal føle mig hjemme hos andre, skal jeg kunne mærke, at det er et hjem, der lever.

Stuens rummelige sofaer, sofabordet og de to stole i velour er fra Nina Sonnerup Nyborg, puderne er fra The Rug Company og Rue Verte, standerlampen er fra Caravane, bordlampen er fra Rue Verte, guldtræet er af Curtis Jere, og vintagelysestagerne er fra Pernille Hornhaver, Hunden David ligger på tæppet fra The Rug Company.

Vasken på badeværelset er fra Aquadomo. Spejle, vase og lampe fundet vintage

Hvad er dit yndlingssted derhjemme?
– Hvert rum tjener sit formål, og jeg går meget op i, at hele huset bliver brugt. Men jeg elsker at sidde på mit kontor, hvor jeg kan se ud over Bredgade, når jeg taler i telefon ved vindueskarmen.

LÆS OGSÅ: Indehaver af The Closet: "Et godt budgettrick er..."

Hvad er det næste, du skal anskaffe til din bolig?
– Jeg skal have tapetseret min lange gang.

Hvad måtte gerne hænge på dine vægge?
– Jeg har haft hang til lidt morbid og dunkel kunst, men har solgt det meste. I dag er jeg ret vild med skulpturer, og mit største ønske er en hængeskulptur af Tomás Saraceno.

Hjemmekontorets skrivebord er fundet hos Green Square, lamperne er fra Ochre, vasen på skænken er fra Studio Oliver Gustav, askebægeret og tasken er fra Louis Vuitton, reolen i hjørnet er fra House Doctor, og tæppet er hjembragt fra Marrakech.

Tapet fra Nina Campbell og italienske vintagelamper

Hvem er din yndlingsdesigner?
– Arkitekten Thomas Heatherwick. Han er vanvittig dygtig til at arbejde med former.

Hvor køber du møbler?
– En del af mine ting kommer fra møbelhuse som Ochre, The Rug Company og Designers Guild i England, hvor de har tradition for kvalitet og ordentligt håndværk, hvad angår møbler, tæpper og tekstiler.

Stol i velour fra Nina Sonnerup Nyborg, 50'er-vintagespejl fundet i Italien, tæppe fra The Rug Company og gardin fra Ralph Lauren

David tager et hvil på sofaen

Hvor skal man investere, og hvor kan man spare?
– Vælg nogle få elementer, der bærer indretningen. Hvis du vælger en billigere sofa, kan det være sofabordet eller tæpperne, der bærer den. Og de rigtige greb kan få et billigere typekøkken eller klædeskab til at se eksklusivt ud.

LÆS OGSÅ: “En god dag begynder med kaffe i en smuk kop”

Hvad med nips?
– Meget af mit nips er vintage og italiensk. Jeg er vild med ting i farvet glas. En passion, jeg har haft de sidste 15 år, så samlingen er ved at være stor. Jeg finder ofte finurligheder på rejser, og herhjemme elsker jeg at besøge Oliver Gustav, der har en særlig evne til at finde mystiske og spændende ting.

Skab fra Rosmosegaard med nips og souvenirs fra diverse rejser

Fliser fra Fired Earth, rist fra Aquadomo og Chanel-slippers købt i Paris

Hvad dufter der af hjemme hos dig?
– Krydret. Jeg elsker patchouli, oud, ambre, peber, nellike og læder, og mine yndlingsduftlys er Terre Noire fra Studio Oliver Gustav og det orange fra Hôtel Costes.

LÆS OGSÅ: Hjemme hos Marianne Olesen fra MO Lamps

Hvilken musik lytter du til derhjemme?
– I bund og grund er jeg nok lidt af en poptøs, men i øjeblikket hører jeg rigtig meget JP Cooper og jazzpianisten Keith Jarrett. Jeg hører altid musik, selv i badet, og her er meget sjældent stille.

Ninas påklædningsrum ligger i forlængelse af soveværelset. Stolen er fra Ochre, og skabene er købt i IKEA med greb fra Musthave Design. Luftballonen er fra Jolander, og hatte og tasker er fra mærker som Etro, Valentino, Jimmy Choo og Louis Vuitton, som er Ninas yndlingsmærke

Hvad inspirerer dig til din indretning?
– Former og farver, og ofte ting og stemninger, jeg oplever på rejser. Når jeg indretter for andre, er det de mennesker, jeg arbejder for, og de rammer, de lever i, som inspirerer mig. De hjem, jeg laver, skal afspejle dem, der skal bo der.

Lille klapbord købt på auktion i USA, lampe fra Tage Andersen og vase fra Bauhaus

Reolen på hjemmekontoret er fra House Doctor og fyldt med de tekstiler, Nina arbejder med fra bl.a. Pierre Frey, Ralph Lauren og William Yeoward

Hvad bør der være i ethvert hjem?
– Et skønt soveværelse. Det er hjemmets vigtigste helle, hvor man lader op og skal føle sig allermest tryg.

Sengegærde fra Tine K, lamper fra Venini købt hos The Apartment, sengeborde fra Ochre og sengelinned fra Himla

LÆS OGSÅ: Caroline Fleming: "Den største fordom, folk har mod mig, er, at jeg er røvforkælet"

LÆS OGSÅ: Her er sofaen, du kan ligge i ske i

LÆS OGSÅ: Caroline Sillesen: "Når jeg får råd, skal jeg sidde under denne og for en stund glemme Danmarks kedelige vintervejr"

Se, hvad vi ellers skriver om: Interiør og Boligindretning