Indretning terrasse
SPONSORERET indhold

Unik tagterrasse i nordisk loungestil og med udsigt over det gamle Islands Brygge

På Islands Brygge i København har stylist Laura Scheuer Trøstrup indrettet en unik tagterrasse i nordisk loungestil. Læhegn af rustikke kasser og andre smarte løsninger gør den brugbar – næsten – året rundt.

Af: Laura Scheuer Trøstrup Foto: Pernille Kaalund
28. maj. 2016 | Bolig | BoligLiv

Til den ene side er der udsigt over boldbaner, idyllisk morgendis og dyreliv på Amager Fælled, og til den anden åbenbarer Københavns tårne og Tivolis festfyrværkeri sig. Boligstylist og blogger Laura Scheuer Trøstrup og hendes familie har med andre ord den vildeste udsigt fra deres helt specielle tagterrasse på femte sal i et nybyggeri på Islands Brygge. Den er med sine 130 kvadratmeter muligvis en af byens største private tagterrasser og ligger fuldkommen ugenert og kan ikke ses fra gaden.

Den hemmelige oase er da også årsagen til, at familien har valgt at bo her i et par år. For selve bygningen er lidt for moderne og kedelig til deres smag. Men som stylist er Laura fortaler for at arbejde med det, man har. Og med sans for harmoniske kontraster har hun gjort tagterrassen til en smuk og meget anvendelig forlængelse af selve boligen. Ved at bruge masser af planter har hun givet de nye mursten et mere levende og naturligt modspil, og samtidig har hun understreget patinaen på nabohusets gamle mur ved at bygge læhegn af kasser i gammelt træ.

Uderummet er næsten lige så stort som selve lejligheden, så det var ikke nok med et par forkølede planter i krukker og et par havestole. Der blev brug for rigtig mange møbler samlet i små grupper i stemningsfuld nordisk stil. Den eneste slange i paradis er blæsten, og familien må tit ud at redde væltede stole og kasser. Men selv når det er slut med lange grillaftener, og kulden kommer snigende, er det dejlig nemt at slå døren op og gå ud at nyde udsigten.

Udsigt over det gamle Islands Brygge og kig ind i ‘spiseafdelingen’ der er skærmet af de hjemmebyggede plantevægge. Bordet er fra Jysk og stolene fra Inter Studio.
Laura går efter materialer med farver og karakter som modstil til det strømlinede nybyggeri. Her er toppen af barbordet dækket med fliser fra Marokko.

Udsigt over Amager Fælled med Ørestad i baggrunden.

Gamle frugtkasser købt på Grønttorvet er stablet oven på en gammel træpalle og plantet til med krydderurter og sommerblomster. Lavendel, rødkløver og timian trives godt i de lune kasser.
Bænken er fra FDB møbler. Puder og plaid er fra Ferm Living og taburet fra Piet Hein Eek. Barbordet er lavet af en gammel stålplade fra et industrikøkken, og stellet er lavet ved en lokal smed.
Arondirack stolene fra Sid Ned har fået patina af mange år udendørs. Puden er fra Ferm Living, og plantekrukken i fiberbeton er fra Jysk.
Hugo byder velkommen i legehuset. Huset er fra Mega-Leg, og Laura har malet det med grå træbeskyttelse.
Den lille gasgrill fra Cobb bliver ikke varm og kan også nemt stå på et havebord. Rullebordet er fra Ilva. Altankasserne er fra Greenify. De kan skræddersys med danskproducerede blomster og krydderurter og leveres hjemme ved din dør – tjek greenify.dk
Plantebænken med espaliér er fra Urban Garden Company. Stolen i alurattan er fra Jysk og puden fra Casa Shop.
Loungeafdelingen med eftermiddagssol. Møblerne er fra Jysk.
Laura dyrker både jordbær og masser af krydderurter i de hjemmelavede plantekasser.

Anbefalet til dig