Boligindretning
SPONSORERET indhold

Sådan holder vi orden: Opbevaring med ro på

Malene Ryvard bor med mand og to børn i en etværelseslejlighed – så det er nødvendigt med lidt god ro og orden!

Af: Pia Olsen Foto: Anitta Behrendt
13. aug. 2017 | Bolig | BoligLiv

Reolvæg i køkkenet
Familien har fået bygget en reolvæg i køkkenet, hvor højden er udnyttet. Det giver både plads til smukke glas, indbygget ovn og nips. Karaflerne er fra Rue Verte og vinglassene fra Sacre Coeur.

Malene er ansat hos Popupshop, der er kendt for deres økologiske børne- og dametøj. Hun deler en etværelseslejlighed på 97 kvadratmeter i København med sin kæreste og deres to børn. Malene er vild med blide farver, så de kulørte ting bor inde bag skabslågerne, og hun sorterer ofte ud i sine ting og giver dem væk, hvis hun er det mindste træt af dem.

– I virkeligheden har jeg mest lyst til at skjule så mange ting som muligt. Når der er ryddet op, og alle ting med kraftige farver er fjernet, får jeg en ro indeni. Men selv om jeg er ordensmenneske, er jeg det vist kun på overfladen, for det roder inde bag lågerne, griner Malene. Men noget får dog lov til at stå fremme. Rundt omkring i hjemmet har Malene skabt små universer af fine ting, som hun bliver glad af at se på lige nu.

– Jeg holder af at omgive mig med smukke ting, og de skal naturligvis vises frem. Jeg kan bruge timevis på at arrangere en enkelt vindueskarm, siger Malene.

Brug vindueskarmen
Sæt mindre ting sammen i tableauer i vindueskarmen – den er ikke kun til potteplanter! Sættekassen er gammel, mens bogstaverne er købt hos Rue Verte. Metaldåsen er fra storskrald.

Vitrineskab – uden låger
Gør som Malene, og pil lågerne af et gammelt køkkenskab. Mal skabet, stil det på gulvet og bum – så har du en fin arbejdsstation.

Købmandshylden lever længe
Vælg opbevaring, som dine børn kan bruge længe. Købmandshylden her er til legesager – men skal snart bruges til tøj. Den er fundet i storskrald, mens kommoden er købt på loppemarked.

IDE
Stabl dine opbevaringsmøbler, så du får en hel søjle af opbevaring. Det bliver næsten til en skulptur, og du udnytter højden i rummet.

Malenes 3 bedste tips
1. Brug bestikbakker i dine skuffer. De gør det nemt at finde tingene, og du undgår at skære dig. Og så har du ekstra plads til kuglepenne, huskeblokke osv.
2. Lav et system, hvor henholdsvis børnenes, din mands og dine sko er adskilt i kasser – de bliver nemmere at finde, end hvis de ligger rodet sammen.
3. Læg børnenes små dimser i forskellige kasser, som kan stå under sengen eller i reolen.

► SE OGSÅ:
Et hus fuld af gode ideer
► SE OGSÅ: Enkel nostalgi - med et strejf af gult
► SE OGSÅ: Efterår i Olgas kolonihavehus