Indretning
SPONSORERET indhold

Hyggelig treværelses: Helt vild med jul

JUL: Selvfølgelig skal der stå et juletræ i stuen, selvom den er lille. Og selvfølgelig skal der være nisser og masser af rødt hjemme hos Helena Müller og hendes familie, som elsker julen.

Foto: Tia Borgsmidt
18. nov. 2015 | Bolig | BoligLiv

Stuen er ikke den allerstørste, men der skal alligevel være plads til et juletræ! Over sofaen hænger billeder af bl.a. Sofie Børsting og Ida Settergren. Puderne er fra Retro Villa og Grønlykke.com. Sofabordet er genbrug.

Helena og Ragnar bor i en 74 kvadratmeter stor lejlighed med deres to børn, så de er efterhånden blevet gode til at finde på pladsbesparende løsninger. Hver kvadratmeter er udnyttet til fulde – men alligevel finder Helena altid plads til både juletræ og julepynt.

– Jeg glæder mig altid til at pynte op til jul. Selvom vi ikke fejrer jul i lejligheden eller har meget plads, så er julepyntningen et must, fortæller Helena.

Pasteller og gran

Helena holder af pynt i sarte farver og nuancer, men hun sørger altid for at indrette med lidt røde farveklatter hist og pist, så det hele ikke bliver alt for yndigt. Derfor kan man finde både nisser og smukke grene med røde bær i vaser i lejligheden. Resultatet er både hyggeligt og nostalgisk.

– Jeg kan godt lide at skabe en skøn julestemning med grene i vaser, eukalyptus, rødtjørn og masser af gran. Det er fantastisk, når man i denne kolde og mørke måned kan få lidt natur ind i bylejligheden, siger Helena, som dog ikke kunne stå for en mere kunstig løsning, nemlig granguirlander af plastic, der pryder vinduerne i stuen. Lille Rebekka er altid med til at pynte op, så der er plads til både små lyskæder og kulørte kugler.

– Jeg elskede selv som barn at være med til at pynte op, og jeg synes, at det er hyggeligt at kunne give den tradition videre, fortæller Helena.

Jul på færøsk

Helena og Ragnar kommer begge fra Færøerne, og selvom der ikke er meget forskel på den danske og færøske jul, holder Helena fast i de traditioner, som hun er opvokset med.

– Vi har altid bagt meget i vores familie, så ovnen er konstant i gang hos os op til jul. Vi bager især en færøsk marengskage med æbler og karamel. Det er egentlig ikke en julekage, men der ryger alligevel altid et par stykker af den i løbet af julen, fortæller Helena. Det er med tiden blevet en fast tradition, at hun mødes med søstrene lige inden jul og bager en masse småkager og pebernødder, mens de lytter til færøsk radio,
som sender julehilsner til færinger, der bor i udlandet. Og når Helena drager til Færøerne med familien for at holde jul, bliver der nydt godt af julebagningen, for decembervejret byder ofte på storm.

– Men vi synes kun, at det er hyggeligt at bruge juledagene indendørs med bræt- eller kortspil, fortæller Helena.

Anne Langhøjs multivase har plads til levende lys, et dådyr og en af Helenas hjemmelavede julekugler. Vasen fås hos Retro Villa.

Træet er pyntet med fantastiske julekugler, som Helena laver sammen med datteren Rebekka og sin søster.

IDE
Lav selv flotte julekugler som Helenas!
Du skal bruge styroporkugler, snor til ophæng, pailletter, perler og messingfarvede miniknappenåle (f.eks. fra Panduro Hobby). Træk en perle og derefter en paillet på en knappenål, og stik den i kuglen. Fortsæt sådan, til kuglen er helt fyldt ud. Kun fantasien sætter grænser for, hvilke mønstre og motiver du kan lave!

Bænken i entreen er bygget af rester af lejlighedens høje paneler, der gemte sig bag radiatorerne. Også her er der pyntet fint op til jul.

IDE
Perler på ståltråd formet som et hjerte – dekorativ og nem julepynt!

Det er ikke til at se det, men den hyggelige granguirlande er lavet af plastic og købt i Ikea. Helena har viklet en lille lyskæde rundt om. Vase fra Finnsdottir.

TIP
Køb en lyskæde med batteri til vinduet, så du ikke er afhængig af stikkontakter.

Chatollet har hjul, så det nemt kan flyttes. Det har tilhørt Ragnars oldemor. I den blå vase har Helena sat grene med keramikpynt fra Heimat.

Nisser kan jo også trænge til en lur en gang imellem.

Ragnar har selv bygget overkøjen på Rebekkas værelse. Her vil Rebekka sove, når lillebror engang skal overtage hendes seng. Sengetæppet er et fund fra Netto.

I soveværelset er pladsen udnyttet fuldt ud, så her er både puslebord og mini-arbejdshjørne.

TIP
Udnyt det indhak, der opstår, når en dør bliver blændet, med hylder og en bordplade skåret på mål – en smart og pladsbesparende løsning!

Over sengen i soveværelset har Helena hængt en stor grangren op til pynt. De små pakker må først åbnes juleaften!

IDE
Brug en smuk grangren som pakkejulekalender! Hæng grenen på væggen, og bind små gaver på den med fine bånd. Det er både flot og billig julepynt!

Helena holder af lyse farver som den lyseblå på vasen fra Casalinga – men til jul skal der også være lidt rødt, og det sørger grene med røde bær for.

► SE OGSÅ: Jul på Vesterbro
► SE OGSÅ: Fin og funklende jul
► SE OGSÅ: Pynt op med gyldne drømme