Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Frederik og Maximillans deleværelset var indrettet med de klassiske Junosenge.
Foto: Pernille Enoch Frederik på 6 år går i 0. klasse, og Maximillan på 5 år går i børnehave.

Indretning af fælles børneværelse

Før & efter: Sådan skaber du et fælles børneværelse med god energi

Frederik og Maximillian var vokset ud af deres Junosenge. Løsningen blev en ny hjemmebygget seng, hvor de både kan sove, klatre, lege butik og bygge masser af huler.

Frederik og Maximillian har altid delt værelse. Det fungerer fint, og de to brødre har indtil videre faktisk haft svært ved at undvære hinanden. De er pseudotvillinger og hinandens bedste venner. Selvom værelset har en fin størrelse, og der er højt til loftet, er der alligevel udfordringer i forhold til, hvor møblerne kan placeres, og derfor valgte Jesper og Pernille selv at bygge en ny seng, da drengene voksede ud af de små Junosenge. Frederik og Maximillian ville gerne have en køjeseng, men de ville også begge gerne have den øverste seng, og derfor blev sengen bygget med to høje køjer, der hver kræver en stige.

 

Deleværelset var før indrettet med de klassiske Junosenge, imens den nye seng har mange muligheder. Under Frederiks seng er den nye godnathistorie-plads. Her har Pernille fået skåret en madras på mål, så den passer præcist. Facadebogstaverne er blevet bevaret fra det gamle værelse.

LÆS OGSÅ: Indretning af børneværelse: Her bor Karla og Bertram

Hele sengesystemet, der er bygget i finer og keyclamps, er også tænkt som et klatrestativ, hvilket gør, at drengene sjældent bruger den nemme vej op ad trappen, når de skal op i deres senge. De to køjer er bygget vinkelret på hinanden for optimal udnyttelse af rummet. På denne måde kan de to drenge også se hinanden, når de er lagt i seng. Hvilket de begge synes er rigtig hyggeligt. Resten af værelset trængte også til en alderssvarende opgradering, og derfor blev sofaen under vinduet skiftet ud med et hjemmelavet skrivebord i samme materialer som sengen og i samme længde som vinduet. Her er plads til både lektielæsning, leg og legobygning, og drengene bruger masser af timer her, når de ikke lige kravler og hygger i deres nybyggede køjeseng.

Sengen er nem at samle og giver et hav af muligheder. Pernille har sat nye greb på et af skuffemodulerne i reolvæggen.

Den store reolvæg er bygget op af bogkasser i forskellige størrelser. Pernille har valgt at mikse rå finerkasser med lakerede i lys og koksgrå, og et par har hun også selv malet. Skrivebordet til højre er smalt, så det ikke tager for meget plads i rummet. Bordbenene er også lavet af keyclamps, og de to stole er de klassiske fra Ikea.

Konservesdåser har den perfekte højde og størrelse til tusser og farveblyanter. De er fine og rå og kan nemt spraymales i alle farver. Desuden er en kurv på væggen uundværlig på et børneværelse til den hurtige oprydning.

 

LÆS OGSÅ: 6 skønne børneværelser

LÆS OGSÅ: Børneværelset skal være et frirum

LÆS OGSÅ: Indretning: Børneværelse med loppefund

Se, hvad vi ellers skriver om: Boligindretning, Børneværelse og Interiør