Jette Støvring husetvedhimmelbjerget bolig

Foto: Jette Støvring Jette elsker tidløse, danske designklassikere og møbler i naturmaterialer.

Ugens instagram-bolig

En hjernerystelse blev starten på et nyt boligeventyr: ”Jeg fik rigtig mange idéer”

Danske designklassikere og møbler i fine naturmaterialer. Det er nogle af komponenterne i Jette Støvrings midtjyske bolig, som hun viser frem på Instagramprofilen @husetvedhimmelbjerget. Her er der farver på alle væggene, og så er lamper og gulvtæpper i fokus for at skabe den rette varme og stemning i rummene. Kom med indenfor.

30-årige Jette Støvring arbejder som kommunikationsmedarbejder hos Arla – og så er hun dybt passioneret omkring boligindretningen af sit 126 m2 store rækkehus i Sejs-Svejbæk, som hun bor i sammen med sin kæreste Martin.

Mød hende her og bliv klogere på hendes personlige stil og tankerne bag Instagramprofilen @husetvedhimmelbjerget

Hvor har du fået interessen for boligindretning fra?

Min interesse for boligindretning begyndte for alvor, da jeg fik en hjernerystelse og var tvunget til at være meget derhjemme og skulle undgå en række stimuli, herunder skærmtid og sociale aktiviteter. I den periode kiggede jeg på vores hjem på en ny måde og fik rigtig mange idéer til, hvordan man kunne forfine indretningen.

Jeg oprettede en Instagram-profil under Corona-nedlukningen sidste år. Både fordi jeg kedede mig, men også fordi jeg savnede at invitere nogen indenfor i vores hjem. Jeg elsker at have gæster og ikke mindst at gøre klar til, at gæsterne kommer, ved at købe friske blomster, dække et festligt bord og bage eller lave mad. Alt det begyndte jeg lynhurtigt at savne, og for mig var det at oprette en Instagram-profil et godt alternativ, fordi jeg på den måde inviterede nogen indenfor i vores hjem, og samtidig fik mulighed for at hente en masse inspiration fra andre boligprofiler.

Entreen er malet i en let beigefarve. Spejl fra Hübsch og billede fra Little Detroit.
Entreen er malet i en let beige farve. Spejl fra Hübsch og billede fra Little Detroit.

Beskriv din stil?

Jeg elsker tidløse, danske designklassikere og møbler i naturmaterialer. Jeg synes, at det er charmerende, når møbler patinerer og forandrer sig over tid. Derfor har vi også mange brugte møbler.

Vi har næsten ingen hvide vægge i huset. Alle rum er malet i en farve: mintgrøn, lyseblå, mokka, beige, greige og gråbrun. I vores forholdsvist nybyggede hus synes jeg, at det er med til at forhindre, at vores hjem får et klinisk udtryk.

Jeg er vild med messingdetaljer, som er gennemgående i flere rum, blandt andet bruse- og håndvaskarmaturerne i køkkenet og badeværelserne. Derudover er alle dørgreb i huset i messing. Jeg elsker keramik, som jeg synes giver meget personlighed til hjemmet. Min samling står fremme på åbne hylder, så jeg kan kigge på det hver eneste dag.

Fliserne i brusenichen er fra Mosaikhjørnet, spejl fra Jysk og badeforhæng fra Ferm Living.
Fliserne i brusenichen er fra Mosaikhjørnet, spejl fra Jysk og badeforhæng fra Ferm Living.

Hvad bliver du inspireret af?

Jeg henter rigtig meget inspiration i boligblade. Jeg kan også rigtig godt lide at gå i bolig- og interiørbutikker og finde inspiration i den måde, møblerne er sammensat, og stillebenene er opstillet. De mange inspirerende boligindretningsprofiler på Instagram gør dog allerstørst indtryk på mig.

Lampe fra Bloomingville, shell vase fra Ferm Living og plakater fra No17 Limited.
Lampe fra Bloomingville, shell vase fra Ferm Living og plakater fra No17 Limited.

Hvad er den mest sjove/skæve/overraskende inspiration, som du har brugt i dit hjem?

Jeg blev for et par år siden inspireret til at spartle med indfarvet spartelmasse på vores stuevæg og i vores fordelingsgang, men udførelsen gik lidt skævt; Jeg gik i gang en sen hverdagsaften, og for sent læste jeg brugsvejledningen og fandt ud af, at man skulle færdiggøre arbejdet, når man først var gået i gang med at spartle, da spartelmassen ellers kunne efterlade grimme skjolder. Det blev en lang nat, hvor jeg først kom i seng klokken 3 - og jeg skulle møde på mit studie dagen efter klokken 8. Gab!

Sofa fra Sofacompany, sofabord fra Ferm Living, stol fra We Do Wood, lampe fra Louis Poulsen, og reol fra Sætter Copenhagen.
Sofa fra Sofacompany, sofabord fra Ferm Living, stol fra We Do Wood, lampe fra Louis Poulsen, og reol fra Sætter Copenhagen.

Hvad er det seneste, du har købt til din bolig?

Farvede glas og en keramikkrukke med rustik glasering fra Kodanska.

Hvilken ting har overlevet længst i dit hjem?

Jeg har arvet et Empire-stel, en gammel Lyngby-vase og en vase med blomstermotiv af min mormor, som jeg aldrig skiller mig af med.

Bænk fra IKEA, kurv fra fra Nova Møbler, loftlampe fra Craft Sisters, bordlampe fra HAY og plakat fra DBA.
Bænk fra IKEA, kurv fra fra Nova Møbler, loftlampe fra Craft Sisters, bordlampe fra HAY og plakat fra DBA.

Hvad høster flest likes, når du deler det på Instagram?

Det gør vores spisebordshjørne. Jeg tror først og fremmest, at det skyldes, at der for tiden er rift om runde spiseborde i massivt egetræ.

Spisebordet høster mange likes på Instagram. Det er købt hos Antiquis Aalborg
Spisebordet høster mange likes på Instagram. Det er købt hos Antiquis Aalborg

Dit yndlingsrum i boligen?

Uden tvivl kontoret. Jeg har brugt rigtig meget tid i det rum, fordi jeg har arbejdet hjemmefra størstedelen af 2020 og 2021. Det har været afgørende at have en god arbejdsstation i et særskilt rum, der giver bedre mulighed for fordybelse. Derudover nyder jeg at sidde i en af lænestolene på kontoret og lytte til podcast, læse en bog eller et blad, og derudover indbyder det til gode og lange snakke.

Jettes yndlingsrum er kontoret. Kurven med gavepapir er fra LIllerød.
Jettes yndlingsrum er kontoret. Kurven med gavepapir er fra LIllerød.

Hvad er det næste, der skal ske i dit hjem?

Mit næste køb er lænestolen Lille Petra fra &Tradition til vores kontor. Jeg kan næsten ikke vente med at få den hjem.

Hvilken indretningsstil eller ting vil aldrig finde vej til dit hjem?

Det er meget svært at sige. Vores hjem har ændret sig meget i de tre år, vi har boet her. Det er sket i takt med, at vores behov har ændret sig, og det kommer jo nok til at fortsætte. Selvom vi har fået mange flere rolige og afdæmpede jordfarver ind i vores hjem det sidste år, kunne jeg ikke forestille mig et sort-hvidt hjem.

Viften over sengen er fra Sakura Copenhagen, sengetøj fra VonFritz, puder fra HAY og sengeborde fra Trævarefabrikernes Udsalg.
Den smukke vifte over sengen er fra Sakura Copenhagen, sengetøj fra VonFritz, puder fra HAY og sengeborde fra Trævarefabrikernes Udsalg.

Mine favorit-Instagrammere?

Det er umuligt at udvælge tre favoritpersoner på Instagram - der er simpelthen så mange, jeg holder af at følge. Min top tre over favoritbutikker er til gengæld @raasted, @ruebirch.dk og @adoorcopenhagen.

Spejl fra Ferm Living og ur fra House Doctor.
Spejl fra Ferm Living og ur fra House Doctor.

Hvad er dine tre bedste indretningstips?

Hav forskellige lamper i hvert rum og i forskellige niveauer, så det er muligt at lave forskellig slags belysning. I vores stue og kontor er det for eksempel vigtigt, at vi både kan have praktisk arbejdslys og blødt stemningslys. Corona-nedlukningen har især sat højere krav til vores lamper, fordi vi har været hjemme på alle tidspunkter af døgnet.

Indret med gulvtæpper. De giver varme og farve til rummene, er behagelige at gå og sidde på, og absorberer lyd og kan dermed forbedre akustikken i hjemmet.

Lav små stilleben rundt omkring i hjemmet, for eksempel i vitrineskabet, vindueskarmen eller på sidebordet eller hylden. Det er en god måde at udstille sine ting på, og ved at ændre sammensætningen kan man lave små forandringer i sit hjem med stor effekt.

Vitrineskabet fra Lindebjerg Design er fyldt med Jettes skønne fund.
Vitrineskabet fra Lindebjerg Design er fyldt med Jettes skønne fund.

Hvad er den grimmeste ting i dit hjem, som du elsker alligevel?

Vores computerskærm, som vi fik installeret på kontoret under Corona-nedlukningen. Den er ikke en fryd for øjet, men har gjort arbejdsstillingen på hjemmekontoret meget bedre, fordi vi ikke længere sidder krumrygget indover vores bærbære computere.

Karlekammerskabet har Jette købt på DBA, knagerække fra Ellos og stol & skammel fra FDB Møbler.
Karlekammerskabet har Jette købt på DBA, knagerække fra Ellos og stol & skammel fra FDB Møbler.

Den ting, du holder mest af i din bolig?

Jeg har en ting for stole. Udover vores spisebordsstole er jeg rigtig glad for vores bæredygtige We Do Wood feltstol i stuen og vores Bernt Petersen kludestol på kontoret. Sidstnævnte købte vi brugt, men den er i rigtig god stand.

Jette holder meget af den bæredygtige We Do Wood feltstol, som står i stuen.
Jette holder meget af den bæredygtige We Do Wood feltstol, som står i stuen.

Følg Jette Støvring her:

Vis os din instagram-bolig

Er din bolig helt unik, og vil du også vise den frem her på ALT.dk, så send os gerne et link til din instagramprofil til denne mail: ugensinstagrambolig@alt.dk