Julepynt til en hvid jul
SPONSORERET indhold

Tag den hvide jul med indenfor i december

Hold julepynten helt i hvidt, og klæd huset på til en særlig stemningsfuld og poetisk hvid jul, der giver snegaranti i selv den mest grå december.

Af: Mette Kirstine Brinch Foto: Tia Borgsmidt
22. nov. 2016 | Bolig | ALT for damerne

hvid_jul2.jpg

Hvid jul

Den hvide julepynt skaber en fin og afdæmpet julestemning og holder stadig hjemmet enkelt og roligt gennem hele december. Her er kontorpladsen klædt på i vinterhvidt med keramiktræer fra Kähler. og grene med sivstjerner fra Madam Stoltz og små bjælder, fundet på loppemarked. Hæklet pynt på væggen er loppefund. Bordpladen er en look-alikemarmorplade fra Bauhaus, lampen er fra Nordlux og plaiden fra House of Rym. FDB-stol fra Coop. Messingvæglampen hedder Brutalist og er designet af Svend Aage Holm Sørensen.

TIP

Gå på jagt efter julepynt på loppemarkeder og i genbrugsbutikker hele året. Du kan finde rigtig meget fint og sirligt håndarbejde, papirklip og vintagepynt, der kan gøre din jul helt særlig og stemningsfuld.

hvid_jul1b.jpg

Sart julestilleben i vindueskarmen. Engel i bast fundet i en genbrugsbutik, lille vase fra Meyer Lavigne og hvid multivase fra Anne Langhøj med snebær i. 

hvid_jul1c.jpg

Lad grene, gran og naturmaterialer udgøre farverne, mens den hvide julepynt understreger den enkle nordiske stil. Sivpynt fra Madam Stoltz, hvide stjerner fra House Doctor samt papirpynt fra jule- og loppemarkeder. Juletræstæppet er fra House Doctor, potten fra Bauhaus, krukke med troldegrene fra Kähler, og vitrineskab fra Lindebjerg Design.

hvid_jul3.jpg

Grene med sivstjerner (t.v.) fra Madam Stoltz og bjælder, fundet på loppemarked. Hæng hvide hæklerier (t.h.) som var det store snefnug på vintergrenene. Kig efter små hæklede servietter eller pynt i genbrugsbutikker, eller søg efter hæklede servietter på DBA eller Gul & Gratis.

hvid_jul4.jpg

Lad sneen falde i vinduet (t.v.) med hvid julepynt. Her er papirpynt fra Nordal hængt op sammen med hæklede julehjerter, fundet i genbrugsbutikker, og stjerner fra Normann Copenhagen. Bordpladen (t.h.) i ’snydemarmor’  er fra Bauhaus og sikrer et rent og enkelt udtryk til kontorpladsen. Plaiden er fra House of Rym, notesbøger og papir fra Granit og julevedhæng i papir fra Stjernestunder.

hvid_jul5.jpg

Et lille cedetræ tager ikke meget plads i stuen og har en fin og sirlig silhouet. Lad det enkle og naturlige udtryk gå igen med sivpynt fra Madam Stoltz, krukken er fra Bauhaus. Det grafiske juletræstæppe er fra House Doctor, og vitrineskabet til keramik og andre samlerier er fra Lindebjerg Design.

LÆS OGSÅ: "Man kan sige, at det er stuen, som har dikteret, hvordan træet ser ud i år"

hvid_jul6.jpg

Brug juledekorationer (t.v.) i enkle naturmaterialer til at skabe en afdæmpet kontrast til det hvide pynt. Start en julesamling (t.h.) med et motiv, du holder af – her bastengle, fundet på loppemarkeder og i genbrugsbutikker.

hvid_jul7.jpg

Hæng pynt fra sytråd eller fiskesnøre i vinduet (t.v.), og leg gerne med materialerne, men hold dig til hvide og lysegrå nuancer for at holde det enkle og sarte udtryk. Keramikvedhæng fra Casalinga og øvrig pynt er fundet i genbrugsbutikker. Troldegrenen (t.h.) er en juleklassiker, her klædt fint på med hvide stjerner fra House Doctor og pynt fundet på Arkitektskolens julemarked samt jule- og loppemarkeder. Vasen er fra Kähler.

hvid_jul8.jpg

Vær på forkant med din juleshopping, og lad pakker og papir pynte lige indtil juleaften. Brug fint papir med forskellige mønstre i hvid, grå og sort, sammen med smukke bånd. Her er der pakket ind i marmor-hyldepapir fra Bauhaus samt tapeter fra Retro Villa og Ferm Living. Alle bånd er fra Handler.

hvid_jul9.jpg

Spar på pynten i køkkenet, som er det rum, der lettest kommer til at rode. Her er hvide vaser fra Hilfling Design pyntet med smukke snebærgrene og pynt i hvid og naturmaterialer. Køkkenet er fra JKE Design, marmorpendlerne fra New Works og messingarmatur fra Dansk Køkken Håndværk. Stolen er et loppefund.

TIP 

Når nu du alligevel lader dig rive med af at skabe en hvid jul i stuen, hvorfor ikke male gulvet i en helt lys tone? Her er gulvet malet med Neutral 04 fra Dyrup.

hvid_jul10.jpg

Vinduespladsen er dedikeret til den snehvide julestemning med pyntede snebærgrene i vaser fra Hilfling og fine jule-dekorationer i keramik, papir og flet på rad og række i vinduet. Kig efter lignende hæklet pynt i genbrugsbutikker – eller lav den selv. Keramikophæng fra Casalinga, papirstjerner fra Stjernestunder, sivpynt fra Madam Stoltz. Hæklet hvid julepynt er fundet i genbrugsbutikker.

Anbefalet til dig