Juletræer julepynt

Foto: Kira Brandt Klip og fold små søde træer til julens pynt og pakker.

11 fine ideer: Klip og fold magiske minijuletræer

Det er flot med en stor og prangende rødgran midt i stuen, men små juletræer kan også noget, især hvis du bor på få kvadratmeter. Her får du ideer til små fine træer klippet af papir, kreeret af grankviste eller sat sammen af porcelæn, plastik og grene.

Hygge med veninderne

Hygge med veninderne

Inviter veninderne til krea-dag, når der skal laves julepynt. Alle kan tage lidt forskellige materialer med og du kan udstikke et tema – f.eks. juletræer – for dagens udfoldelser, som kan være alt fra juletræspynt til gavemærker.

2.jpg

Gavepynt

Lav smuk og personlig pynt af papirklip til julegaverne. Det hvide juletræ er klippet som et gækkebrev af almindeligt hvidt papir. Fold et stykke A4 papir på midten, og tegn et halvt juletræ med sne på grenene med en blyant, inden du klipper det ud med en lille spids saks. Det brune træ er lavet af to små juletræer, klippet af ubleget kraftigt papir, som er syet sammen ned langs midten på maskine, og derefter limet fast på en lille gren.

3.jpg

Bølgetræ

Gavepynt og til-og-fra-kort på samme tid! Klip to høje trekanter ud af grønt bølgepap eller andet karton med lidt struktur i. Lim den lille trekant oven på den store, og lim en lille pind eller gren på bagsiden med en limpistol. 

4.jpg

Juletræ med sne på grenene

Lav først en skabelon ved at folde et stykke A4 papir på midten. Tegn halvdelen af et juletræ med sne på grenene og med foldelinjen som midten af træet. Klip træet ud, og brug det som skabelon. Klip nu tre træer i hvidt karton, og sy dem sammen ned langs midten på symaskine. 

5.jpg

Advent i miniformat

Stil fire små keramikkopper eller skåle på en tallerken, sæt juletræslys i små klumper ler, og pynt med grankviste, kogler og grene med bær. 

6.jpg

Foldede juletræer

Klip en halvcirkel ud af ubleget kraftigt papir. Lav fire folder, så der dannes et træ – se på læserservice side 120 hvordan. Lav små huller i toppen, og træk en snor igennem. Lim til slut et lille stykke papir fast som stamme for neden.

7.jpg

Vinterlandskab i glas

Lav et smukt vinterlandskab i en stor glasvase. Strø hvidt sukker i bunden af glasset som sne, og stil et par minijuletræer ned i sneen. Du kan også sætte en gren med bær fast i en lille klump ler eller elefantsnot. Slut af med et lille lys, der kan lyse landskabet op – evt. et LED lys.

Tip

Du kan også bruge lidt spray-sne på træerne, for at gøre det ekstra fint.

8.jpg

Kalenderlys under træet

Find en flot gren, og stil den i en klump ler på en tallerken eller i en krukke. Skriv derefter tal på 24 hvide juletræslys med en sort tusch, og sæt et nyt lys i en lille stage hver dag ved siden træet som et alternativt kalenderlys.

Snelandskab

Snelandskab

De små plastikjuletræer med og uden sne fås efterhånden mange steder og i mange farver. Brug dem til at lave et fint vinterlandskab i en kasse eller æske. Du kan evt. spraye dem med ekstra kunstsne for et mere vinterligt udseende.

Julekort i 3D

Julekort i 3D

Lav et helt enkelt julekort med fin pop up-effekt, når det kommer ud af kuverten. Klip to juletræer i hvidt papir, sy dem sammen ned langs midten, og lim dem på et kort af ubleget karton.

Klemmetræer

Klemmetræer

Lim bittesmå juletræer fast på træklemmer med limpistol, og brug de søde klemmer til at sætte pynt og bånd fast på gaverne.

Dæk bordet med træer

Dæk bordet med træer

Dæk et enkelt men rustikt julebord med mørke farver iblandet snehvid pynt i form af juletræer og stearinlys. Sæt gerne tørrede røde blomster i en kande eller vase for at fuldende julefarveskalaen. Isblomsten i papir er fra Panduro Hobby.

Tip

Hæng en kæmpe isblomst på væggen.

Se, hvad vi ellers skriver om: Julepynt, DIY og Jul