Kaffegrums

Foto: Getty Images Kaffegrums er helt organisk og effektivt.

8 ting, du kan bruge kaffegrums til

Nogle kan læse fremtiden i kaffegrums, men det er faktisk også ganske effektivt som blandt andet peelingsprodukt, sneglegift og lugtfjerner.

Nogle kan læse fremtiden i kaffegrums, men det er faktisk også ganske effektivt som blandt andet peelingsprodukt, sneglegift og lugtfjerner.

Håndrens

Gnid dine hænder med kaffegrums, og få bugt med stædigt snavs som olie, jord eller dej. Kaffen har samtidig en eksfolierende virkning, så smør hænderne ind i plejende creme bagefter.

Bodyscrub

Bland lige dele kaffegrums med brun farin, og tilsæt en duftfri olie, for eksempel mandelolie, til ’scrubben’ får en lind konsistens. Du kan eventuelt tilsætte en smule honning. Skrub din krop fra top til tå i badet, og skyl grundigt. Plej din hud med fugtighedscreme bagefter.

Sneglegift

Lidt kaffegrums strøet ud i køkkenhaven, et bed eller andre steder, som sneglene elsker, får dem og andre skadedyr til at fordufte. Det er koffeinen, som holder de små skadevoldere på afstand.

Skuremiddel

Brug grumset som effektivt skuremiddel til for eksempel din køkkenvask eller andre steder med trælse belægninger eller sæbeaflejringer. Billigt og bæredygtigt.

Lugtfjerner

Har du haft hænderne i mad, hvis lugt bliver hængende, som kom odeuren til livs med kaffegrums. Gnid hænderne ind i grums, og skyl efter – og fiske- eller løglugten forsvinder. Du kan også putte lidt grums i en skål i køleskabet eller i en nylonstrømpe i klædeskabet, hvis du vil af med dårlig lugt.

Kompost

Brug grumset i kompostbunken. Det sætter gang i komposteringen og kan medvirke til at fjerne dårligt lugt.

Farvning

Giv papiret, påskeægget, stoffet eller garnet en varm kaffenuance ved at indfarve det med kaffegrums, som har trukket i varmt vand.

Fejning

Hæld grums ud over for eksempel asken i brændeovnen, så det ikke fyger, når du fejer det op.

Kilder: helsenyt.com, samvirke.dk, havenyt. dk, hus-raad.dk m.fl.

Se, hvad vi ellers skriver om: Guide og Rengøring