Vedbæks flotteste villa
Foto: Mikkel Tjellesen Kom med ind i Vedbæk-villaen, tegnet af Jørgen Bo og Vilhelm Wohlert.

Er dette Vedbæks flotteste villa?

I en Vedbæk-villa fra 60’erne, tegnet af Jørgen Bo og Vilhelm Wohlert, der også har tegnet kunstmuseet Louisiana, har Karina Mundt Holst, 44, ejer og kreativ direktør i Decadent Copenhagen indrettet sig med designklassikere, tæpper, nips fra rejser og arvestykker. Hyggen er også flyttet ind.

Hvad skal der til for, at du føler dig hjemme?
– Jeg har mange ting og nips, som jeg har arvet, og de betyder meget for mig. Der skal være hyggeligt, og for mig kommer hyggen, når man blander en masse materialer, klassikere, personligt nips, kunst, tæpper og puder.

Vægtæppet er fra Thompson Street StudioVægtæppet er fra Thompson Street Studio hos The Apartment, bænken er af Ilse Crawford for IKEA, keramikskålen er fra Bornholm, lysestagen er fra Svenskt Tenn, skålen er af Murano-glas og figuren er af Kai Nielsen. Foto: Mikkel Tjellesen.

Hvad er det næste, du skal anskaffe dig?
– En stor reol fra Vitsæ, som skal hænge på hele den ene væg i min stue. Der skal være plads til fjernsyn, alle mine bøger og blade samt en fin lampe og nogle af mine nipsting.

Lampen er fra Flos, messinglysestagen er fra SkultunaLampen er fra Flos, messinglysestagen er fra Skultuna og glaskuglen har Karina selv lavet på sin polterabend. De farvede glasskår samler familien på stranden om sommeren. Foto: Mikkel Tjellesen. 

LÆS OGSÅ: Sådan vælger du de rette kunstværker til dit hjem

Hvilket møbel er favoritten?
– Det er nok Poul Kjærholm-spisebordet i køkkenet. Vores hus blev nærmest købt efter, at det skulle passe til vores spisebord. Jeg elsker, at det er rundt og familiens samlepunkt. Vi indtager alle måltider omkring det.

Bordet af Poul KjærholmBordet af Poul Kjærholm er familiens samlingspunkt. Stolene er af Hans J. Wegner, og lampen er fra Gubi. Foto: Mikkel Tjellesen. 

Hvad inspirerer dig til din indretning?
– Jeg holder meget af danske og internationale designklassikere, ting med historie og god kvalitet. Da vores hus er tegnet i 60'erne af de samme arkitekter, som tegnede Louisiana, og opført i samme periode og af samme materialer, er jeg meget inspireret af, hvordan man indrettede sig i huset dengang. Vi har fx vendt bordet i stuen, som det oprindeligt stod, så man både kan se ud i haven og ind i pejsen.

Hvad bør der være i ethvert hjem?
– En bænk. Tidligere havde jeg en i mit køkken, hvor alle vores gæster sad med en drink og sludrede under madlavningen. Nu har vi den stående i vores gang, og det er blevet et hæng ud-sted, hvor dagen lige skal vendes på vej ud eller ind.

Bænk af Børge MogensenBænk af Børge Mogensen, tegning af Maria Speyer, tæppe fra Istanbul, kommoden er købt på Lauritz.com, og spejlet er et loppefund. Foto: Mikkel Tjellesen. 

Hvor køber du møbler og nips i København?
– Jeg er ret glad for Sacrecoeur i Charlottenlund og Paustian. Derudover er The Apartment rigtig dygtige til de ting, der skal til for at sætte prikken over i'et og give indretningen et personligt præg. Meget af mit nips er arvestykker og fra rejser. Senest har jeg været i Venedig, og der måtte jeg bare have noget fint og farverigt Murano-glas med hjem.

Billedet er af Maria Speyer, skamlen er fra Piet Hein EekForårsfornemmelser i det fine hjem. Billedet er af Maria Speyer, skamlen er fra Piet Hein Eek og vasen fra Svenskt Tenn. Foto: Mikkel Tjellesen. 

Hvad er dit bedste råd til folk, der skal indrette sig i en ny bolig?
– Indretning tager tid, så køb en ting ad gangen. Rom blev ikke bygget på en dag. Vi er ikke i mål og mangler stadig lænestole, gardiner og et nyt tæppe til sofagruppen.

Stol af Hans J. Wegner og lampe af Arne Jakobsen.Stol af Hans J. Wegner og lampe af Arne Jakobsen. Fotografiet af Ali McGraw, som er en af Karinas yndlingsskuespillerinder, er nummereret og købt på Net-a-porter.com. Foto: Mikkel Tjellesen. 

Hvor er dit yndlingssted derhjemme?
– Jeg nyder det lys, der strømmer ind i huset og det kig ud til haven, der er fra alle rum. Men mit yndlingssted er nok køkkenet. Det har en dejlig varme og er husets hjerte. Her er der kig ned til stuen, som ligger lidt forskudt, og gangen med værelserne tæt ved. Herfra kan man følge med i, hvad der sker, ude som inde. Da vi havde housewarming med 45 mennesker, var det også her, festen pludselig var ud på de små timer.

Køkkenet er lavet af Garde HvalsøeKøkkenet er lavet af Garde Hvalsøe, vasen er fra Svenskt Tenn, sølvkanderne er fra Georg Jensen, og den malede vase er fra en rejse til Mallorca. Den fine keramikdinosaurus har Karinas søn Carlo kreeret, og væguret er af Arne Jacobsen. Foto: Mikkel Tjellesen. 

Hvor kan man med fordel investere og hvor kan man spare, når man køber ind til sit hjem?
– Jeg hader køb og smid væk-kulturen og forbipasserende tendenser. Det handler om at investere i lækre møbler og kunst, som du kan have i årevis. Til gengæld sparer jeg på køkkenudstyr, som jeg ikke går op i. Jeg er ikke den store kok og har kun fire gryder.

LÆS OGSÅ: Romantik og landidyl: Svaghed for fransk vintage

– Vi har utrolig mange vinduer, og jeg elsker faktisk også de nøgne vægge. Men jeg kunne rigtig godt tænke mig noget fotokunst til mit køkken. Jeg har bare ikke fundet det helt rigtige endnu.

Hjemmekontoret rummer stol af Hans J. WegnerHjemmekontoret rummer stol af Hans J. Wegner, bord fra Gubi og lampe af Arne Jacobsen. Foto: Mikkel Tjellesen. 

Hvad kommer aldrig indenfor døren?
– Jeg kan godt lide ting, som er lidt grimme og utraditionelle. Der skal være én grim ting i hvert rum, noget der stikker lidt ud, så det hele ikke bliver for pænt.

Hvad laver du om søndagen?
– Vi har en stor have, og jeg nyder at være derude og feje blade sammen, eller hvad årstiden nu tillader. Jeg glæder mig meget til foråret, som er vores første i huset, hvor alt springer ud, og vi igen kan opholde os udenfor. Min mand arbejder gerne om søndagen, så det er den dag, jeg nyder noget alenetid, en gåtur eller tid med drengene. Måske et museumsbesøg på Louisiana eller et cafébesøg. Søndag er den dag, jeg lader op.

Karina i skjorte fra Victoria BeckhamKarina i skjorte fra Victoria Beckham, bukser fra MSGM og sko fra Céline. Foto: Mikkel Tjellesen. 

Hvad byder du uventede gæster?
– Saltmandler og vermouth eller en gincocktail, meget old school. Min veninde har lært mig at drikke vermouth. Hun har en forkærlighed for Karen Blixen, og det serverede hun åbenbart altid for sine gæster. Det er virkelig hyggeligt og smager forbløffende godt.

Se, hvad vi ellers skriver om: Interview, Interiør og Boligindretning