Boligindretning
SPONSORERET indhold

I dette kolonihavehus er køkkenet malet i en helt særlig New Yorker-farve

Michael og Thomas’ kolonihavehus er indrettet med unikke vintagefund, geniale gør-det-selv-løsninger og den helt rigtige grønne farve, som var svær at finde frem til.

Foto: Tia Borgsmidt
27. jun. 2017 | Bolig | BoligLiv

I vinterhalvåret bor Michael Rydal Ravn og Thomas Peter Olsen i Indre by, men om sommeren slår de sig fast ned i deres hyggelige kolonihave, for fra den grønne haveforening på Amager er der kun fem minutter til metroen.

– Ved nytår går vi og tripper for at ’få lov at komme på græs’, og når efteråret nærmer sig, glæder vi os til livet inde i lejligheden, fortæller parret. Michael, der arbejder som journalist og har butikken OLD Kbh med særligt udvalgte vintagefund, er ekspert i at finde unikt interiør til sin butik, men han har også indrettet kolonihavehuset med mange af sine skønne fund.

Den særlige New Yorker-farve

Hele kolonihavehuset har gennemgået en kæmpe forvandling fra en mørk og meget brun cigarkasse til et lyst og indbydende hus. Michael har bl.a. givet køkkenet en cool makeover ved at fjerne skabslågerne og male skabet i samme farve som væggene. Skabsfronterne er malet hvide, og der er sat gamle syruller på som greb, fundet på et loppemarked i New York. Køkkenet var en udfordring, fordi jeg endte med at male det om hele fire gange. Jeg havde en helt bestemt grøn farve i hovedet, som jeg havde set på en restaurant i New York, men den blev bare ikke sådan. Så vi var ude i alt fra avocadogrøn til skrigende lime, indtil jeg fandt den helt rigtige farve, ler Michael.

Fra velplejet til vild

Selve haven er også perfekt til hyggelige havefester for parrets venner med dartskive, fadølsanlæg og bålplads. Michael har repareret mange af højbedene, men han er stadig ikke helt tilfreds med havens udseende.

– Haven har været sat i anden række, fordi vi har brugt al vores krudt på at sætte huset i stand. Men nu er det tid til at forvandle den også. Den er blevet passet med pincet og neglesaks af den tidligere ejer, men det look vil vi gerne lidt væk fra. Vi drømmer i stedet om en mere vild og hyggelig have med masser af stauder, siger Michael, – men generelt synes vi, at kolonihavehuset er blevet lige os. Vi har indrettet det i samme stil som i lejligheden, bare med et mere sommerligt touch.

Terrasse.jpgDa Thomas og Michael overtog kolonihavehuset, var det gult med rødt tag. For at skabe ægte kolonihavestemning har parret malet huset sort og vinduerne hvide.

Stue.jpgI stuen har Michael selv bygget en stor sofa, der både fungerer som bænk, sofa og seng til gæster. Sofaen er bygget af hvidmalet MDF med plads til opbevaring i alle rum under madrasserne, blandt andet ekstra dyner og sengetøj. I den ene ende er ryghynden bred til sofahygge, og i den modsatte ende ved spisebordet er der sat mere tynde hynder op som ryglæn. Hynderne har Michael fået syet hos sengeogmadrasser.dk

Lampe.jpgMichael er ekspert i finde gamle smukke lamper på loppemarkeder i Danmark og Tyskland, og mange af dem er brugt til at indrette kolonihavehuset med. Her står en gammel sort Rijo lampe som en flot kontrast til den grønne farve på væggen. De gamle skilte, der viser 71’er kolonihavehusets husnummer.

Koekken.jpgKøkkenet har Michael givet en makeover ved at fjerne skabslågerne og male skabet i samme farve som væggene. Bordpladen er udskiftet, skabsfronterne er malet hvide og der er sat flotte nye greb på, som er gamle syruller fundet på et loppemarked i New York.

Hylder.jpgKøkkenhylderne har Michael selv lavet af gamle gulvbrædder.

Sovevaerelse.jpgSoveværelset er indrettet enkelt, lyst og venligt med lyse tekstiler fra Ikea og to retro sengelamper i en skøn gul farve. Vase fra Lyngby by Hilfling og glas fra Nude.

Elsingore.jpgDen gamle reklameplakat købte Michael til Thomas, da han oprindeligt kommer fra Helsingør.

Plakater.jpgAlle kunstværkerne på væggen i stuen er loppefund eller gaver.

Noegler.jpgDe to malede keramikplader, der bruges som nøgleholdere, er lavet af en god veninde.

Spiseplads.jpgStellet til spisebordet har Michael fået lavet hos en smed. Bordpladen har han selv lavet af MDF og kork, der til sidst er lakeret. Lampen over bordet er fra en gammel tysk industrihal. Skiltet med OLD er resten af en udskæring til Michaels butik, og de øvrige billeder er loppefund.

Udendoers_spiseplads.jpgPå terrassen er der indrettet en hyggelig krog med masser af lune og bløde tekstiler. Fletstolen er fra Michaels butik OLD, mens de andre møbler er marguerit-havemøbler fra Mandalay.

Vase.jpgI den smukke Lyngbyvase står en fin buket brudeslør fra haven.

Dart.jpgDartskiven bliver flittigt brugt til alle sommerens sammenkomster. En krydsfinerplade malet med tavlelak holder styr på pointene.

Bede.jpgMichael har selv lavet højbede af gamle pallerammer fra Lego. Her er der plantet brudeslør, tomater og chili.

Udekoekken.jpg

Anbefalet til dig