Lav en sjov og farverig lampe af sugerør
SPONSORERET indhold

Lav en sjov og farverig lampe af sugerør

Hvem siger at flotte lamper absolut skal være dyre? Den gule lampe er lavet af sugerør og er en smule tidskrævende. Men den er billig, sjov og en nem måde at tilføje farve til dit arbejdsområde.

11. aug. 2011 | Bolig | BoligLiv

Du skal bruge:
Gule sugerør (f.eks. fra Søstrene Grene eller Ikea – vi købte ca. 10 pakker), 1 pose matchende Hama perler fra Panduro Hobby, tynd ståltråd, tyk ståltråd/wire/ringe i forskellige størrelser, limpistol, ledning med fatning og elpære.

Sådan gør du:
Klip et stykke ståltråd i en længde, der er ca. 10 cm længere end sugerøret. Sno en perle fast for enden af ståltråden, og træk derefter sugerøret på. Gentag, så du har en masse sugerør på ståltråd. Jo flere, du laver, jo større kan lampen blive, og den skal have en vis størrelse, så den ikke bliver brandfarlig. Form en stor ring af ståltråd, og sæt sugerørene på den ved at klemme ståltrådsenderne omkring den. Træk ståltråd igennem perlerne forneden, så de ikke stritter ud til siderne. Gentag processen med en mindre ring af ståltråd og færre sugerør, så du har en mindre etage at sætte under lampen. Sæt den fast til den øverste etage med ståltråd. Sæt til sidst skærmen fast med 4-6 stykker ståltråd til en ledning med fatning og elpære. Vi har brugt en matchende Muuto lampe med kæmpe pære fra Hay.

Man kan selvfølgelig også lave lampen i flere farver - det er helt op til dig!