Indretning
SPONSORERET indhold

Lejlighed med ideer: Rå og modig indretning

Ida og Morten er ikke bange for at male spritnye hvide vinduesrammer om, så de bliver sorte, eller bygge borde og høje paneler selv. Resultatet er både tjekket, elegant og råt. Se selv!

Af: Mette Kirstine Brinch Foto: Tia Borgsmidt
27. feb. 2016 | Bolig | BoligLiv

Ida og Morten er gode til at være frygtløse sammen, når det kommer til boligindretning. Faktisk har de det lille mantra, at hvis de er i tvivl, så skal de vælge den modige løsning, den, der kilder mest i maven. Således blev ideen om at male rammerne på de nye vinduer i køkkenet sorte en realitet på trods af den lille tvivl, der nagede parret.

– Vi havde set de her smukke sorte vinduer på Pinterest og fik lyst til at prøve det selv. Da vi var lidt i tvivl, spurgte vi venner og familie til råds, men fik bestemt ikke opbakning derfra. Så der var sommerfugle i maven helt frem til, at vi satte penslen på første gang. Men det færdige resultat manede al tvivl i jorden. Den sorte farve fremhæver de smukke vinduer, giver kontrast og skaber balance til det mørke gulv, fortæller Ida.

Impulskøb i frokostpausen
Parret mener selv, at modet til deres personlige indretning formentlig udspringer af begges kreativitet og store glæde ved at se anderledes på ting.

– Vi kan godt lide at skabe et hjem, hvor man kan se og mærke, hvem der bor her. Det giver god energi i dagligdagen at bo i et hjem, der er indrettet helt efter vores eget hoved. Vi elsker at gå på jagt efter unikke vintage ting, og bliver vi forelskede, så må vi eje det. Det var sådan, at den enarmede tyveknægt fra 40’erne blev impulsshoppet på nettet midt i en frokostpause, fortæller Morten.

Fra ide til virkelighed
Morten og Ida har især en forkærlighed for det industrielle og for kontraster. Så de drømte om en rå væg i køkkenet, som skulle spille op til alt det enkle hvide.

– Vi håbede, at når vi fjernede tapetet på væggene i køkkenet, ville vi komme ind til nogle smukke gamle murstensvægge. Men det var desværre ikke tilfældet. Så vi gik i tænkeboks og fandt hurtigt ud af, at vi i stedet kunne lave betonvægge, som ville give den samme rå effekt, fortæller Morten. Det er især Ida, som finder på nye projekter. Som regel former hun ideen i Photoshop, og i fællesskab vælger hun og Morten den bedste løsning. Farver er også tit til diskussion, for ifølge Ida kan der være en stor forskel på selv de mindste nuancer.

– Her er jeg nok lidt erhvervsskadet, for jeg kan nørde alt for længe over den helt rigtige nuance. Der er Morten bedre til at tage en hurtig beslutning. Jeg er nok også den, der er mest ivrig for at komme i gang med nye projekter. Morten er nået dertil, at han synes, at vi skal slappe af og nyde lejligheden. Men jeg drømmer i stedet om at bygge en vinduesvæg til at opdele kontoret, og male soveværelset i en støvet mørkeblå, smiler Ida.

Du kan følge Ida og Mortens spændende boligprojekter på instagram.com/idestrup

Parret har selv sat alt i stand i køkkenet – og malet vinduespartierne sorte. Det nye køkken er fra Ikea, og bordpladen af kompaktlaminat er fra Kvik. Spisebordet har Ida og Morten lavet af gamle planker, der er bejdset mørke. Stolene er af Eames, og loftpendlen er fra Bergman Lights.

Ida og Morten har lavet de høje paneler. Sofa fra Sofakompagniet, sofabord fra OX Denmarq og lille sidebord fra Menu. Loftslampe fra House Doctor, tæppe fra ellos.dk og pude fra Umemi. Resten af kunsten er bl.a. fra Han Kjøbenhavn og society6.comloftpendlen er fra Bergman Lights.

Bagdøren er malet med tavlelak, så man nemt kan sætte sit eget præg på køkkenet.

Den groft spartlede væg står som en flot kontrast til de blanke fliser, som parret blev inspireret til i metroen i Paris. På væggen hænger en lille hylde, der er en rest fra spisebordspladen.

I kontoret har parret hængt et stort rionet op, som de har malet sort. Det bruger de som opslagstavle. Stolen er af Eames, og skrivebordet er et arvestykke. Den gamle telefon er kun til pynt.

Den smalle entre er indrettet helt enkelt i sort, hvid og grå og med et stort spejl stillet direkte på gulvet. Gulvet er malet med S3000-n fra Jotun.

IDE
Ida har peppet hoveddøren op med et mønster af maskingtape i guld.

På gulvet står to billeder som blikfang. Den store plakat af David Ehrenstråhle er købt hos artilleriet.se, og den lille er fra Society 6. Planteholderen er fra Ferm Living.

Det unikke barskab i form af en gammel benzindunk fra Anden Verdenskrig er fundet hos Danish Fuel.

Bamsestolen af Wegner er et arvestykke, der har fået den perfekte plads i et hjørne af stuen. Parret kan lide kontrasten mellem feminine og maskuline ting som billedet af Scarlett Johansson og det rå barskab.

Den gamle spilleautomat impulsshoppede parret på webauktion, mens de holdt frokostpause. Automaten er formentlig fra 40’erne, den virker stadig og tager 25-ører.

I vinduet pynter en Louise Roe vase med eukalyptusgrene og en træhånd fra Hay.

IDE
Hånden har Ida dekoreret med fine motiver med sort tusch.

I soveværelset hænger en sjov pendel, som var Mortens første gave til Ida. Den fås bl.a. hos Designdelicatessen. Sengelamper fra Hay, sengegavl fra Ikea og sengetæppe fra H&M Home. Gardinerne i velour er købt hos Botex.

Kommoden i soveværelset er et arvestykke, og spejlet er fra House Doctor.

1. I køkkenet er gulvet malet en mørk gråblå farve med 5362 Fusion fra Jotun. Bænken er et af parrets mange gode loppefund og stammer sandsynligvis fra 50’erne. Et lammeskind gør den til en varm og blød siddeplads.
2. Brug gulvet, når du indretter. Stil billederne på det, stabl dine magasiner der eller brug loppefund, f.eks. gamle kufferter, som små møbler. Her står en kasse fundet til 25 kr. på et loppemarked. På den troner en gorilla fra Areaware sammen med et lille fint stilleben med sukkulenter og glas.

3. Ida og Morten afprøvede forskellige metoder til at få rå vægge i køkkenet og endte med en grov fuldspartling med fin spartelmasse, dernæst forankringsgrunder og til sidst en omgang mat lak.
4. Opgrader Ikea-køkkenet med smukke greb fra superfront. se, der også har flotte, anderledes låger.

5. Lav høje paneler af MDF-plader, lister, trælim, sandpapir, spartel, rulle/pensel og hvid maling. Få skåret MDFplader i de mål, du ønsker. Monter dem på væggene med søm og skruer. Marker med blyant, hvor fyldningerne skal være. Skær 4 stk. liste til hver fyldning – enderne skal skæres i smig, spørg om værktøj i byggemarkedet. Lim/skru dem fast. Monter overlister for at afslutte flot ind mod væggen. Spartl og slib, så ingen søm og skruer er synlige. Afslut med fuge og hvid maling. Lister kan købes hos Københavns Listefabrik, som har et stort udvalg – og du kan også bestille vægpaneler på mål hos dem.
6. Vinreolen består af den ene halvdel af en gammel champagnereol fra en vinhandler, så den fylder mindre. Tjek f.eks. denblaafasan.dk og fildefer.dk for lignende.

LÆS OGSÅ: Et rum to indretninger
LÆS OGSÅ: Plads til det hele: Arkitektens funktionelle ideer
LÆS OGSÅ: Funktionelle kvadratmetet - Her må man hoppe i sofaen