Lise Lund bolig instagram lejlighedslys

Foto: Lise Lund Efter at have været flyttet hjemmefra i et par år købte Lise lejligheden, der er hendes barndomshjem, af sin mor.

Ugens instagram-bolig

”Det er sjovt, for jeg ved simpelthen ikke, hvad min stil er”

Lise Lund bor i den lejlighed, som hun selv er vokset op i på Frederiksberg. Efter at have været flyttet hjemmefra i et par år købte hun lejligheden, der er hendes barndomshjem, af sin mor. Kom med indenfor i den fine Frederiksberg-lejlighed, hvor der både er plads flotte loppefund og lækre retro-møbler.

En fin blanding af loppefund, arvestykker og rigtig meget spøjs keramik præger andelslejligheden på Frederiksberg, hvor Lise Lund bor sammen med sin kæreste. Stilen i den fine bolig er et godt miks af nyt og gammelt – og en hel masse farver. For Lise er glad for farver, og så tænker hun aldrig over, om ’noget’ passer ind, før hun køber det. For hvis hun kan lide tingen, så finder hun en plads til den i sit hjem.

Kom med indenfor @lejlighedslys, der er denne uges Instagram-bolig:

Kan du fortælle os lidt om, hvem du er?

Jeg hedder Lise Lund, jeg er 25 år, studerende, og så bor jeg i en andelslejlighed på Frederiksberg sammen med min kæreste.

Hvor har du fået interessen for boligindretning fra?

Jeg ved faktisk ikke, hvornår det startede. Men jeg begyndte nok rigtig at udfolde det, da jeg flyttede hjemmefra, og pludselig havde mere end bare ét værelse at indrette. Jeg havde altid gået meget op i min værelsesindretning derhjemme, men nu havde jeg også ansvaret for indretningen i resten af lejligheden.

Siden jeg var barn, har jeg altid taget billeder og filmet meget, og jeg tror, at det er den visuelle interesse og det visuelle øje, der har gjort, at boligindretningen også blev interessant for mig. Det er lidt fjollet, men jeg går tit og komponerer et billede i hovedet, og så rykker jeg tingene om i lejligheden efter det, så det står i lige linjer og med den rigtige farvekombination. Jeg elsker farver, der passer godt sammen.

Hvordan det startede med Instagram... hmm, Jeg tror, at jeg følte, at jeg bombarderede mine venner på Instagram med min lejlighed, hver gang en solstråle ramte. Det gør jeg nok stadig, men nu kan folk gå over på @lejlighedslys, hvis de gerne vil se endnu mere indretning. Mange af mine venner følger også med i indretningen, men så er det fint, at jeg kan tage dem med derover. Ens private Instagram er jo også meget andet end bolig, men på @lejlighedslys kan jeg smide alle boligbillederne over til dem, der interesserer sig for det ligesom mig.

LÆS OGSÅ: Ventede i 22 år på 8 kvadratmeter: Nu er det endelig vores

Entre.jpg
Rispapirlamper fra HAY og ternet gulv fra Røverkøb.

Beskriv din stil

Det er sjovt, jeg ved simpelthen ikke, hvad min stil er. Men folk ser tit ting eller en bestemt indretning og siger ’den er lige dig’. De har altid ret, så jeg må jo have en form for stil. Min stil er nok en god miks af nyt og gammelt! Og en masse farver! Den kan godt være lidt en “rodet” stil nogle gange, fordi jeg aldrig tænker inden et køb, om det passer ind i indretningen. Hvis jeg godt kan lide tingen, så finder jeg en plads til den.

Hvad bliver du inspireret af?

Jeg bliver tit inspireret af film, hvis der er nogle sjove lamper eller en sjov indretning i et hjem. Det kan også være en stil fra en bestemt periode, jeg pludselig bliver inspireret af - f.eks. indretning fra 60’erne. Så bliver jeg meget inspireret af andre folk på Instagram, der viser deres hjem frem, og så tager jeg lidt hist og her.

Muranolampen er købt hos Genbiksen.
Murano lampen har Lise købt hos Genbiksen.

Hvad er den mest sjove/skæve/overraskende inspiration, som du har brugt i dit hjem?

Jeg har rigtig meget spøjs keramik, især med citrusfrugter og fisk på. Det er blevet lidt en samling, det er lidt skørt, men også så hyggeligt at gå og samle på. Udover det, har jeg også fået meget inspiration fra min farmor og mormor. Ting jeg har kigget på hele min barndom, vender pludselig tilbage og bliver moderne. Min farmor havde et smukt solsikkemaleri, som vi en dag kom til at snakke om. Og så god som hun er, så gav hun mig det, og nu hænger det og kigger på mig, når jeg står op. På samme måde har jeg også fået et gammelt vitrineskab af min mormor, som hun havde tallerkner i, som nu huser mit tøj. Rigtig mange retro ting, som glas, vaser og tallerkner er blevet moderne igen, så der har jeg også fået en masse inspiration hos dem.

Lise samler på spøjs keramik med citrusfrugter.
Lise samler på spøjs keramik med citrusfrugter.

Hvad er det seneste, du har købt til din bolig?

Det er min nye flyder sofa fra Hay, som næsten lige er flyttet ind. Jeg vidste simpelthen ikke, hvad sådan en sofa kunne gøre for et rum. Det er som om, at den har tilført stuen noget helt fantastisk, som gør at det hele hænger sammen. Og så er den altså skøn at smide sig i efter en lang dag.

Lise har fornyligt skiftet sin gamle sofa ud med en ny fra HAY.
Den gamle sofa er fornylig skiftet ud med denne smukke sofa fra HAY.

Hvilken ting har overlevet længst i dit hjem?

Det er lejligheden i sig selv. Efter jeg havde været flyttet hjemmefra i et par år, købte jeg mit barndomshjem af min mor, da hun flyttede i noget andet. Det vil sige, at jeg bor i den samme lejlighed, som jeg boede i som barn. Så jeg står faktisk og laver mad i samme køkken, som jeg lærte det i. Det er meget sjovt.

Koekken.jpg
Lise er flyttet ind i sit barndomshjem, og specielt køkkenet bringer mange minde frem.Den farverige krukke er fra Loppeshoppen.

Hvad høster flest likes, når du deler det på Instagram?

Jeg har faktisk ikke tænkt så meget over, hvad der giver mange likes, men jeg vil skyde på, at det er, når et billede er flot komponeret og der er tænkt over tingenes placering. Måske med en lille solstråle og en buket blomster på bordet... det gør bare lejligheden 1.000 gange smukkere!

Solstraale.jpg
Solens stråler gør Lises lejlighed 1.000 gange smukkere.

Dit yndlingsrum i boligen?

Jeg elsker min store stue. Det er her, vi spiser, ser tv, har gæster og holder festlige begivenheder. Rummet til alt. Fra stuen kan man kigge ind til det gule soveværelse, da det er to stuer en suite - og det får lejligheden til at virke stor og med en masse luft. Jeg ved godt, at jeg ikke må vælge to rum, men jeg har også et ømt punkt for min lange gang med det ternede gulv.

Den store stue er Lises yndlingsrum.
Den store stue er Lises yndlingsrum.

Hvad er det næste, der skal ske i dit hjem?

Vi skal have gjort noget ved det tredje værelse i lejligheden, som lige nu er kontoret/ walk in closet/opbevaringslokale. Hvis udtrykket “the chair” var et rum, så var det vores sidste værelse, som trænger til en kæmpe opgradering her i 2022. Badeværelset skal også have en hel del kærlighed.

Kontor.jpg
Over skrivebordet hænger Birgitte Vads forsideportræt af dronning Margrethe. Lampe fra Genbiksen. 

Hvilken indretningsstil eller ting vil aldrig finde vej til dit hjem?

Jeg er faktisk ret åben overfor de fleste ting. Nogle gange har jeg overrasket mig selv ved at købe noget, jeg aldrig ville have købt et halvt år forinden. Så jeg tør ikke længere sige ’ det skal du aldrig have’. Moden skifter jo også hele tiden!

Jeg bliver dog aldrig fan af alle de praktiske ting, man er ’nødsaget’ til at have i hjemmet. En vasketøjskurv, en elkedel, et tv osv. Men der er det så dejligt, at man nærmest altid kan få tingene i nogle flotte udgaver, og det sigter jeg altid efter at undersøge, om man kan, før jeg køber det. Min støvsuger er fx gul, og mit køleskab er sort i retrolook.

Mine favorit-Instagrammere

Uh jeg køber meget genbrug hos @detnaestehjem, og så følger jeg meget med hos @historiskahem og hos room42_cph - Og finder en masse inspiration der!

Magasin holder af forkromet stål er designet af Verner Panton.
Magasinholder af forkromet stål er designet af Verner Panton. Stribet glasvase fra HAY.

Hvad er dine tre bedste indretningstips?

  1. Mal, mal, mal: Ofte hvis der trænger til at ske noget nyt i et rum, så maler jeg en dør, en radiator eller en væg. Pludselig sker der noget helt nyt med rummet.
  2. Giv ting en ny plads: Hvis du er træt af en ting, så prøv at give den en ny plads, så kan den pludselig få et helt nyt liv.
  3. Match farver: Hvis du ikke ved, hvor en ting skal stå, så se om der er noget i rummet med samme farve og prøv at stille det tæt på der. Hvis en pude er blå, kan det være flot at stille en blå vase tæt på eller hænge et blåt billede op. Det virker altid for mig at matche farver på den måde.

Hvad er den grimmeste ting i dit hjem, som du elsker alligevel?

Jeg har sådan en lidt små grim serveringsbakke i plastik, jeg har købt til 25 kr. Den har en citron i midten, og jeg elsker at servere fx. morgenmad på den.

Det solskinsgule soveværelse.
Det solskinsgule soveværelse.

Den ting, du holder mest af i din bolig?

Skattejægeren i mig vil altid have et ømt punkt for min Vintage Ikea læderstol fra 80’erne designet af Tord Bjorklund, som jeg fandt på en genbrugsplads til 120 kr. Man sidder simpelthen så godt i den, og så er den bare smuk.

Lise holder meget af stolen fra IKEA, som er designet af Tord Bjorklund.
Lise holder meget af stolen fra IKEA, som er designet af Tord Bjorklund.

Følg Lise Lund her:

Vis os din instagram-bolig

Er din bolig helt unik, og vil du også vise den frem her på ALT.dk, så send os gerne et link til din instagramprofil til denne mail: ugensinstagrambolig@alt.dk

610x200_woordy_knap2.jpeg