Maria Mwabala bolig

Foto: Maria Mwabala Kom med indenfor hos ugens Instagram-bolig @mariamwabala.

Ugens instagram-bolig

Marias IKEA-hack høster flest likes på Instagram: ”Det er et billigt alternativ”

Varme jordfarver og en minimalistisk ro. Det er to af de hovedingredienser, der kendetegner hjemmet for 26-årige Maria Mwabala, der har været passioneret omkring boligindretning, siden hun var lille.

26-årige Maria Mwabala elsker at gå på jagt efter genbrugsfund, og så er hun ikke bange for at male alle fire vægge i den samme farve (og også gerne loftet med), da hun mener, at det kan få et rum til at se mere færdigt ud.

Kom med indenfor hos ugens Instagram-bolig @mariamwabala nedenfor – og følg hendes profil her.

Kan du fortælle os lidt om, hvem du er?

Jeg hedder Maria Mwabala, er 26 år og er gift med Peter Mwabala. Sammen bor vi i vores charmerende 70 kvm. murstenslejlighed. Jeg har netop lige fået arbejde som lærer på en efterskole efter sommerferien. Det passer helt perfekt, eftersom jeg er færdig med læreruddannelsen her slut juni måned. Jeg har en stor passion for at kunne være noget for mennesker gennem mit arbejde og gøre en forskel for særligt unge mennesker i deres faglige og personlige udvikling. Ved siden af lærerjobbet, elsker jeg at koble af gennem kreativiteten og små/store forvandlinger af vores lille hjem.

Over skrivebordet hænger en plakat fra Poster & Frame og en væglampe fra Hübsch.
Over skrivebordet hænger en plakat fra Poster & Frame og en væglampe fra Hübsch.

Hvor har du fået interessen for boligindretning fra?

Jeg har altid haft en stor passion for boligindretning. Det kommer af, at jeg altid så i boligblade sammen med min mor, da jeg boede hjemme. Jeg kunne helt glæde mig til at komme hjem fra skole, bare fordi jeg havde fået en idé, jeg måtte afprøve på mit lille værelse. Jeg har rykket rundt hundrede gange, og mine forældre var altid meget overraskede over mine ambitioner og drømme for mit ultralille børneværelse. Jeg har dog altid fået hjælp til at udleve mine ideer af min far, som trofast har hjulpet mig dengang og dagen i dag.

Efter at jeg kom på Instagram, gik der ikke længe, før jeg begyndte at dele ud af min første lejlighed sammen med min mand. Det startede i det små, men tog hurtigt fart. Jeg elsker at dele ud af min passion og både være til inspiration og blive inspireret af andre. Det er et dejligt community, man kan få skabt herinde!

Lampe fra Moodings, krus fra Burnt and Glazed og billede fra The Poster Club.
Lampe fra Moodings, krus fra Burnt and Glazed og billede fra The Poster Club.

Beskriv din stil?

Jeg vil beskrive min stil som skandinavisk og minimalistisk. Dog øver jeg mig i de minimalistiske træk, da jeg gerne vil blive endnu bedre til blot at bevare de møbler og nipsting, jeg virkelig har kær. Jeg er stor genbrugsfan, og derfor er det ikke altid lige let ikke at komme hjem med små genbrugsfund i ny og næ, som ofte hober sig op og skaber uro. Vi kan lide, at vores hjem ikke bliver for overfyldt, så vi kan ånde og koble fra, når vi kommer hjem fra en lang dag.

Stolen i læsehjørnet er fra MAKE nordic og vase fra Burnt and Glazed.
Stolen i læsehjørnet er fra MAKE nordic og vase fra Burnt and Glazed.

Hvad bliver du inspireret af?

Jeg bliver ofte inspireret af restauranter og cafeers æstetiske udtryk og stil, men også mange seje kvinder inde på Instagram inspirerer mig dagligt. Jeg bliver særligt inspireret af profiler, der selv bor småt/mindre, og indretter rum, hvor pladsen er begrænset. Det er disse hjem, jeg bedst kan identificere mig med, særligt fordi man må være ekstra kreativ for at komme frem til gode løsninger, der fungerer i et mindre hjem, hvis det både skal være funktionelt og flot.

Hvad er den mest sjove/skæve/overraskende inspiration, som du har brugt i dit hjem?

Det må være de små finurlige nipsting, statuer, bøger og vaser, jeg finder. Tidligere forstod jeg slet ikke, hvorfor folk ville have statue-ansigter stående i deres hjem, fordi jeg syntes, at de fleste ansigter var ret creepy og ubehagelige at se på. Men nu er det netop sådanne finurligheder, jeg leder efter, når jeg er på genbrugsture, fordi jeg synes, at det giver så meget liv og sjæl i lejligheden – dog er jeg stadigvæk kritisk af fund af ansigter – de skal give mig en god følelse eller sjov følelse. Ofte er det meget gamle objekter, jeg køber, som jeg finder fascinerende, fordi jeg elsker at tænke på den historie og det ’liv’ og de omgivelser, det her objekt tidligere har haft. Derfor elsker jeg at bringe nyt og gammelt sammen; det giver en stemning af noget hjemligt, som jeg finder mig rigtig godt til rette i.

Reolen er fyldt med Marias yndlingsfund, keramik og bøger.
Reolen er fyldt med Marias yndlingsfund, keramik og bøger.

Hvad er det seneste, du har købt til din bolig?

Mit seneste køb er et vægvitrineskab, der er købt i den genbrugsbutik, som min kære far er frivillig i. Der er store fordele og gevinster ved at have en far, der kan holde øje med alle de gode genbrugsfund. Jeg elsker at bringe nyt liv i ældre møbler ved at give dem en klat maling, nogle nye greb eller opgradere det på anden vis. Vægvitrineskabet hænger nu rigtig flot på vores soveværelse, som de fleste aftener bliver gennembelyst af den smukkeste solnedgang. Her gemmer jeg nogle små skatte af bøger, keramik og smykker.

Marias seneste køb er dette vitrineskab fra en genbrugsbutik.
Marias seneste køb er dette vitrineskab fra en genbrugsbutik.

Hvilken ting har overlevet længst i dit hjem?

Det må være vores franske fletstole, som, jeg tror, er et møbel, der aldrig vil forlade os. Franske fletstole/frisvingerstole har en særlig betydning for mig, fordi mine forældre selv havde dem, da de var unge, og fordi jeg tydeligt husker dem, fra da jeg var barn. Igen er det noget, som binder nogle personlige hjemlige oplevelser sammen med de valg, der er truffet om vores egne møbler i vores hjem.

Ud over det, så ser jeg frisvingerstole som et tidsløst element i indretningen, der aldrig går af mode.

Maria husker tydeligt frisvingerstolene fra sit barndomshjem.
Maria husker tydeligt frisvingerstolene fra sit barndomshjem.

Hvad høster flest likes, når du deler det på Instagram?

Det må være vores IKEA-hack af Billy-reolerne, som står langs hele endevæggen af vores ene stue. Vi har malet reolerne i samme farve som væggen og tilføjet ekstra lodrette plader til reolen for at give den mere dybde og spil. Jeg mener bestemt, at det er et billigt alternativ til at få en reol, der skiller sig ud, og som både ser eksklusiv og æstetisk ud. Her gemmer jeg særligt på mit yndlingskeramik, som selvfølgelig skal have lov til at stå fremme og shine. Jeg tror, det høster flest likes, fordi reolen ikke bare er en almindelig hvid reol, men fordi det er en reol, man ikke ser alle steder. Og så elsker folk også at se billigere alternativer lykkes!

Maria og Peters reol fra IKEA høster flest likes på Instagram.
Maria og Peters reol fra IKEA høster flest likes på Instagram.

Mit yndlingsrum i boligen?

Det er vores to stuer. I den ene stue ved vores runde hjemmelavede spisebord drikker jeg ofte min morgenkaffe, fordi det er der, solen rammer først. Her elsker jeg at sidde og kigge videre ind til den anden stue/reolvæggen, som har et lidt andet univers i en mørkere beige farve. De her to stuer harmonerer bare så godt sammen, og jeg elsker deres udtryk på hver deres måde.

Spisebordet med den sekskantede sokkel har Maria og Peter selv bygget.
Spisebordet med den sekskantede sokkel har Maria og Peter selv bygget.

LÆS OGSÅ: Pernille havde ikke 30.000 kr. til et rundt søjlebord – derfor gik hun i en genbrugsbutik og skabte sit eget

Hvad er det næste, der skal ske i dit hjem?

Vi har netop lige givet vores lille køkken en kærlig hånd. Vi bor til leje og skal derfor følge nogle bestemte regler. Da vi ikke må renovere selv eller male vores køkken, har vi gjort brug af en anden løsning ved at bruge folie og har skiftet alle greb ud til messinggreb. Det er en nem og billig måde at opgradere sit køkken på. Nu er næste projekt at gøre soveværelset helt færdigt med lidt nyt til væggen, en ny kommode, og måske en ny farve i rummet, så det får den stemning og vibe, vi ønsker rummet skal have.

Hylderne til kaffekrus er et genbrugsfund.
Hylderne til kaffekrus er et genbrugsfund.

Hvilken indretningsstil eller ting vil aldrig finde vej til dit hjem?

Et sort/hvidt hjem vil aldrig finde vej til mit hjem. Godt nok er jeg ikke selv det mest farverige menneske i min indretning, men jeg ville ikke kunne bo i et hjem, hvor der ikke var en form for glød og varme. Jeg elsker jordfarver og neutrale farver, som giver ro og en nærmest fredsfyldt/mediterende stemning i hjemmet. Jeg elsker også at bringe farver i spil gennem blomster, plakater og puder/sengetøj.

Dine favorit-Instagrammere?

@framaCph – for deres enkelhed og sammensætning af rå og smukke materialer.

@sannienielsen – for hendes æstetiske sans og måde at skabe rolige stemninger i deres hjem.

@polkenstudio – for hendes skønne væsen og kreative sans for kunst og rolig indretning.

Maria elsker dette kig, når hun sidder ved deres runde spisebord og ser ind mod den næste stue.
Maria elsker dette kig, når hun sidder ved deres runde spisebord og ser ind mod den næste stue.

Hvad er dine tre bedste indretningstips?

  1. Lav et moodboard af farver og materialer, som du overvejer, inden en transformation, så du får en fornemmelse og en forforståelse for den stemning, de skaber sammen. På den måde kan du lettere komme frem til den atmosfære, det udtryk og den stemning, du ønsker.
  2. Vær ikke bange for at male alle fire vægge i et rum, og også lofterne for den sags skyld. Jeg synes, det giver en helt anden finish at male alle vægge, og rummet ser mindre ’ufærdigt’ ud.
  3. Tag på genbrugsjagt i din egen og andre byer. Der er så meget guld derude, som du enten kan forvandle og gøre til dit eget, eller som kan skabe en bestemt følelse eller udtryk i dit allerede skønne hjem.
Sidebordet har Maria selv bygget ud af 3 plader, montagelim, søm og maling - se hendes DIY her. Stol fra Sofacompany og plakater fra The Poster Club.
Sidebordet har Maria selv bygget - se hendes DIY her. Stol fra Sofacompany og plakater fra The Poster Club.

Hvad er den grimmeste ting i dit hjem, som du elsker alligevel?

Det er nogle firkantede tallerkener, vi har haft i vores hjem i flere år, men som jeg ikke kan nænne at smide ud, fordi min mand mener, at hans mad smager bedre på disse tallerkener. Det skal der også være plads til, også selvom de er gyselige! Jeg er med tiden selv begyndt at holde af dem, fordi jeg ved, hvad de betyder for ham, men måske mest fordi, at jeg godt kan lide det lidt uperfekte og ’grimme’ titte frem indimellem i vores hverdag.

Et udpluk af Marias keramik-skatte fra Burnt and Glazed.
Et udpluk af Marias keramik-skatte fra Burnt and Glazed.

Den ting, du holder mest af i din bolig?

Det må være vores hjemmelavede runde spisebord, fordi vi har så mange gode snakke alene og med venner og familie lige der. Det samler mennesker og skaber minder for livet. Og så elsker jeg bare generelt de projekter, vi selv har lavet i vores hjem. Jeg er stor DIY-tilhænger og har lavet flere møbler i vores hjem, som giver en særlig historie i hjemmet, da man selv har haft det i hænderne.

Følg Maria Mwabala her:

Vis os din instagram-bolig

Er din bolig helt unik, og vil du også vise den frem her på ALT.dk, så send os gerne et link til din instagramprofil til denne mail: ugensinstagrambolig@alt.dk

610x200_woordy_dmjpg.jpg