Nybyggerne 2020
SPONSORERET indhold

Nybyggerne: Disse rum ville vi have lavet om, hvis vi kunne

I næste uge ruller finalen af dette års Nybyggerne-sæson over skærmen hos TV 2. Det er seerne til det populære boligprogram, der afgør vinderparret – men hvordan har de det egentlig i tiden op til finalen, de kære Nybygger-par? Og hvilke minder fylder mest, når de ser tilbage på sæsonen, der gik?

Af: Redaktionen Foto: André Blinkilde TV 2
20. nov. 2020 | Bolig | ALT.dk

Finalen nærmer sig med hastige skridt, og nu er det allerede på næste onsdag – den 25. november – at seerne bliver klogere på, om det bliver gult, grønt, blåt eller rødt hus, der løber med sejren i sjette sæson af Nybyggerne.

Derfor har ALT.dk fået de fire huse til at kigge tilbage på sæsonen, der gik, og den finale, der venter lige om hjørnet…

Nybyggerne gult hus - Malene og Christian

Malene og Christian fra gult hus

Hvad har været det bedste ved at være med i Nybyggerne?

Det bedste ved at være med har været hele rejsen – både med at bygge, men også at møde helt nye og søde mennesker. Det har været sjovt at bygge et helt nyt hus op fra bunden helt selv.

Hvad har overrasket jer mest ved at være med i Nybyggerne?

Vi troede jo, at vi ville få tid til en lille løbetur hver dag og havde egentlig også besluttet, at det sagtens måtte kunne nås. Men tinger tager bare tid. Det overraskede os utrolig meget, at der slet ikke var tid til andet end at bygge og ja, ikke engang at sove. Men det var det hele værd

Hvilket rum er I mest stolte af?

Vi er ret stolt af vores køkken – det blev helt unikt og anderledes end hvad man ser andre steder, og det er vi vilde med.

Nybyggerne gult hus Christian

Hvilket rum ville I gerne have lavet om, hvis I havde haft mere tid?

Hvis vi kunne lave et rum om, var det nok entréen. Vi ville nok have valgt at lægge gulvet på hovedet, hvis vi havde haft mere tid, så korken lå opad og så noget mere belysning.

Hvad har hele denne proces betydet for jeres parforhold?

Vi er et par, som er MEGET TÆTTE, og vi troede egentlig ikke, at man kunne komme tættere på hinanden, men det er vi. Vi har fundet ud af, at vi kan meget mere, end vi tror, og det har givet os lidt selvtillid.

Vi har fundet ud af, hvor vigtigt det er at gå efter vores drømme og ikke kun at snakke om dem. For hvad er det værste, der kan ske? Vi er virkelig blevet bekræftet i, at vi skal arbejde sammen, fordi det føles så rigtigt. Sammen er vi bare stærkere.

Hvordan har I det med, at finalen nærmer sig?

Det er forfærdeligt, at finalen nærmer sig, og vi kan stort set ikke sove. Vi vil bare så gerne vinde huset, men vi tør ikke at tro på det. Det er i virkeligheden så langt fra, hvem vi ellers er. Vi siger altid til børnene, at man ikke må give op, og det gør vi faktisk lidt selv nu. Det er faktisk en utrolig hård tid, fordi vi ikke kan gøre noget for at påvirke det mere. Vi kan kun håbe på, at der er nogle, der har lyst til at stemme på os, og at de kan lide os, som dem vi er. Vi krydser fingre og holder vejret lige nu og er ved at forberede os på, hvad der sker om lidt, altså det, der kan ændre vores fremtid for altid. Der er ingen tvivl om, at hvis vi vinder huset, vil det for alvor ændre vores fremtid; en fremtid, som vi i rigtig mange år har drømt om at få sammen med vores børn.

Christian: Malenes eneste ønske for 11 måneder siden var, at vi skulle vinde huset, og jeg vil også gerne vinde, men jeg vil allermest vinde, fordi jeg virkelig ville ønske at opleve, at Malene for alvor får en kæmpe sejr i sit liv. Hun flyttede hjemmefra, da hun var 15 år og har knoklet og knoklet. Jeg ville ønske, at hun kunne opleve at trække bremsen og ikke altid gå rundt og bekymre sig om mig og børnene for at få tingene til at hænge sammen. Hun har siden sin barndom måttet tage ansvar og være den voksne – hun har aldrig oplevet et liv uden at være fuld af bekymringer. Så hvis vi vandt huset, tror jeg, at hun ville sænke sine skuldre og ånde lettet op, og det vil betyde så meget for mig at se.

Nybyggerne grønt hus - Trine og Mikkel

Trine og Mikkel fra grønt hus

Hvad har været det bedste ved at være med i Nybyggerne?

Det bedste har helt klart været, at vi kunne være sammen så længe og intenst om noget, som vi begge elsker. Det har været noget, som vi virkelig havde brug for, og vi nød hvert sekund, selvom det selvfølgelig var mega hårdt. Det har også været vanvittigt fedt at lære så mange nye og virkelig søde mennesker at kende. Vi ville ønske, at vi alle kunne vinde og genskabe verdens bedste naboskab.

Det har været sjovt at starte i et helt tomt hus og selv kunne definere sin stil og se, om man kunne skabe en rød tråd hele vejen igennem. Mens programmerne har kørt, har det også været virkelig overvældende med alle de søde mennesker, der er. Hver eneste henvendelse, vi har fået, enten på SoMe eller på gaden, har betydet helt vanvittigt meget for os.

Hvad har overrasket jer mest ved at være med i Nybyggerne?

Det er kommet meget bag på os, hvad man har kunne vænne sin krop til. For eksempel, at fire timers søvn pludselig er meget, og at man efter tre timer kunne føle sig relativt veludhvilet. At man kunne gå flere dage, uden kroppen fortæller dig, at den er sulten, for så nærmest at besvime, efter man har afleveret et rum, for nu er der pludselig tid til, at den kan mærke efter.

Det har også overrasket os, at det har været muligt at blive ved med at finde på kreative og unikke løsninger - rum for rum - i 8 uger. Vi er meget overrasket over al den anerkendelse og ros, vi har fået for vores stil, indretning og gør-det-selv-løsninger - for vi er jo bare Trine og Mikkel, som bare gør det, vi synes er fedt. Mikkel er blevet meget overrasket over, hvor langsomt alle andre åbenbart drikker Cocio…

Hvilket rum er I mest stolte af?

Vi er vanvittigt glade for køkkenet. Det er blevet sindssygt fedt, synes vi. Det er blevet vores helt eget unikke køkken med meget gør-det-selv, som vi elsker. Derudover var det selvfølgelig også lidt fedt at kunne samle det så hurtigt, som vi gjorde - det var mega teamwork, hvilket nok også er en af grundene til, at vi er så stolte af det.

Derudover er vi også stolte over at have lavet et værelse, som Saga bare elsker. Vi er stolte over entréen og den måde, vi fik gjort den virkelig bæredygtig på. Stuen var også en svær opgave pga. et virkelig skrabet budget. Så vi er mega stolte over resultatet og al den ros, vi fik - også den som ikke blev vist i TV. Vi er vist bare generelt stolte over det, vi har formået. Og det faktum, at vi er tilfredse med og stolte af hvert eneste rum, vi er nået i mål med.

Nybyggerne grønt hus Trine

Hvilket rum ville I gerne have lavet om, hvis I havde haft mere tid?

Hvis vi skal vælge ét, vil det nok være ekstraværelset/kontoret. Det står ret tomt, fordi vi blev brændt af af fire forskellige leverandører inden for de 5 dage. Så alle de skabe og møbler, vi havde bestilt, kom aldrig. Så hvis vi havde haft mere tid der, så ville vi have sørget for en dejlig omgang opbevaring og et hjemmebygget bord. På den anden side set; hvis vi er så heldige at vinde, så er det det rum, vi håber på at kunne lave om til et børneværelse.

Hvad har hele denne proces betydet for jeres parforhold?

Det har været rigtig godt for os at kunne gå og have fælles projekter, som vi oven i købet har kunne føre til ende. I hverdagen har vi både hund og barn, så der går meget af tiden med de daglige rutiner, som til tider godt kan blive lidt trivielle. Selvom det også har været hårdt at arbejde hele nætter, er det også der, vi har følt, at vi havde al frihed i verden til at lave fis, joke og grine sammen. Vi er blevet en kæmpe kæmpe oplevelse rigere og har fået nogle virkelig gode venner. Det har alt sammen god indflydelse på parforholdet.

Hvordan har I det med, at finalen nærmer sig?

Det har været nogle meget vilde og virkelig sjove måneder her i 2. etape af vores Nybygger-eventyr. Under 1. etape i foråret, hvor vi byggede, havde vi ikke så mange tanker om finale og konkurrence. Men vi kan godt mærke, at sommerfuglene i maven virkelig trænger sig på nu. Vi tør slet ikke tænke på, hvordan aftenen kommer til at gå - slet ikke på live-TV. Vi er så klar til at flytte ud i drømmehuset og krydser alt, hvad vi overhovedet kan, for at vi må være så heldige at få drømmen opfyldt.

Nybyggerne blåt hus - Sunnva og Martin

Sunnva og Martin fra blåt hus

Hvad har været det bedste ved at være med i Nybyggerne?

Til at starte med, vil vi sige, at der har været så mange fantastiske oplevelser for os i Nybyggerne, at det er svært at vælge den bedste. Hvis vi skal pensle noget ud, så var noget af det bedste for os, at vi hver morgen vågnede og fik lov til at skabe og bygge noget nyt. Der er noget meget tilfredsstillende over at se et rum gå fra ingenting til alting på så kort tid. Vi nød alle processerne, fordi vi fik lov til at lave dem sammen. Det var fantastisk at opleve Nybyggerne med hinanden, og det har været et helt specielt eventyr for os. Nybyggerne er noget, som vi kommer til at tale om med vores børn og børnebørn, når vi er gamle og rynkede.

Hvad har overrasket jer mest ved at være med i Nybyggerne?

Noget, der har overrasket os meget, er, at et A- og et B-menneske kan være en så god kombination. Martin er A-menneske, mens Sunnvá er B-menneske. Det havde den betydning, at der altid var en af os, der havde energi. Martin havde mest energi om morgenen og formiddagen- mens Sunnvá om aftenen og natten. Dette var en kæmpe styrke for os, idet vi altid var klar til at opmuntre og dele lidt af energien med hinanden.

Hvilket rum er I mest stolte af?

Vi er meget stolte af alle de rum, vi fik skabt. Dog vil vi sige, at stuen er vi lidt ekstra stolte over. Vi valgte at lave en stor stue, så den kunne rumme alle vores behov. Både det hyggelige kaffehjørne, men også en flyde-‘daybed’ hvor der er plads til os begge. Vi havde også tænkt terrassen som en integreret del af stuen, og det lykkedes rigtig godt, synes vi. Med stuen fik vi knyttet alle vores rum sammen og fik skabt en rigtig fin rød tråd imellem alle vores rum.

Nybyggerne blåt hus Martin

Hvilket rum ville I gerne have lavet om, hvis I havde haft mere tid?

Der er ikke noget rum, vi ville have ændret, da vi har lært rigtig meget af alle processerne i huset, både dem der gik godt og dem, der gik mindre godt. Vi er dog sikre på, at gulvet i entréen ville være blevet noget flottere, hvis vi havde mere tid til at lægge fliserne eller også mere tid til at finde nogle sten eller brudfliser, der passede bedre til formålet. Det er en af konsekvenserne ved at være med i Nybyggerne, vi får ikke altid tænkt tingene 100% igennem inden handling, og når vi har valgt en vej at gå, er det svært at skifte retning grundet tidspresset.

Hvad har hele denne proces betydet for jeres parforhold?

Vi har udviklet os rigtig meget som par i løbet af Nybyggerne. Hele Nybyggerprocessen har kun styrket vores parforhold. Vi har aldrig været sammen i 8 uger i streg før. Martin arbejder ude på havet og er væk i 6-7 uger ad gangen, og er hjemme tilsvarende 6-7 uger. Så for os har det været rigtig dejligt at få lov til at bruge så meget tid sammen. Vi er kommet så meget tættere på hinanden igennem de 8 uger, selvom vi ikke troede, at det var muligt. Det har været så dejligt at finde ud af, hvor godt vi kan arbejde sammen, også når vi begge har været trætte, sultne og generelt bare udmattede. Det har været så sjovt og dejligt at få lov til at være sammen så intenst og så mange timer i døgnet. Vi har nydt hvert et sekund af den tid, vi fik brugt sammen.

Hvordan har I det med, at finalen nærmer sig?

Vi glæder os rigtig meget til at komme tilbage til husene sammen med de andre par, hvor vi får lov til at hygge os sammen i nogle dage før finalen. Vi har dog lidt blandede følelser omkring finalen. Selve finalen er længe ventet. Det bliver rigtig rart at vide, hvad vores fremtid står på. Vi har haft svært ved at planlægge det sidste stykke tid, da vi ikke ved, hvor vi befinder os om en måned. På en måde glæder vi os til at få finalen overstået, da det fylder rigtig meget i vores hverdag. På den anden side betyder det også, at vores Nybygger-eventyr har nået sin ende. Heldigvis har vi fået nogle venner for livet ud af denne oplevelse, og dem ville vi aldrig være foruden.

Nybyggerne rødt hus - Stephanie og Kristoffer

Stephanie og Kristoffer fra rødt hus

Hvad har været det bedste ved at være med i Nybyggerne?

Det har været en fantastisk oplevelse. Dels af få den fede mulighed at skabe og indrette et helt hus op fra bunden og tillære så mange håndværksmæssige kompetencer samt lære os og hinanden bedre at kende, og ikke mindst de andre skønne Nybyggere på vejen.

Særligt sådan noget som at lægge fliser, bygge diverse møbler og kunne udforske os selv kreativt. Det har Nybyggerne givet os rammerne til at kunne afprøve, og det er vi enormt taknemmelige for. Det har været en rejse og en oplevelse, som vi vil have med os for altid.

Hvad har overrasket jer mest ved at være med i Nybyggerne?

At vi er så gode sammen som team! Jeg (Stephanie) var faktisk ret nervøs for, hvordan det skulle gå, når vi skulle være sammen så intenst i så mange uger. Det har på ingen måde været et problem, og vi er tværtimod blevet endnu stærkere og hjælper hinanden meget mere, end før vi var i Nybyggerne. Jeg (Kristoffer) er blevet overrasket over, hvor simpelt det egentlig er at kaste sig ud i byggeprocesser. Det handler om at have mod, at gå all in og prøve sig frem, så skal man nok lykkes med det. Og måske se en Youtube film-eller to undervejs…

Hvilket rum er I mest stolte af?

Vi er enormt stolte af vores badeværelse, fordi vi kom så godt i mål med det. Vi har aldrig før prøvet at lave noget på et badeværelse, men vi tog en stor chance med vores store fliser og de sorte lister. Det lykkedes os at skabe et minimalistisk og enkelt udtryk, men samtidig være tro mod vores herskabelige stil. Ideen med de sorte lister kom pludselig til mig (Stephanie), og så var Kristoffer bare klar på at prøve det af med mig. Badeværelset er vi rigtig stolte af. Personligt betyder vores spisestue mest for os, da det lige præcis var her, vi begyndte at føle os rigtigt hjemme i huset. Her fik huset sjæl. Vi elsker nemlig at holde arrangementer og invitere venner og familie på besøg. Derfor er vores spisestue vores hjerterum, og vi er så stolte af, hvor godt vi kom i mål med den.

Nybyggerne rødt hus Stephanie

Hvilket rum ville I gerne have lavet om, hvis I havde haft mere tid?

Vores entré var vores Mount Everest. Vi kom skidt fra start og oplevede mange komplikationer undervejs. Her måtte vi nok erkende, at disse komplikationer krævede mere tid, holdt op imod vores viden og erfaring. Her kunne vi virkelig mærke, at vi var helt grønne i projektet, og jeg (Stephanie) var faktisk meget nervøs for efterfølgende, om vi overhovedet kunne finde ud af det her vanvidsprojekt.

Udtrykket og stilen i entréen er vi rigtig glade for, men hvis vi er så heldige af vinde huset, så skal vi klart have lavet det store skab om, og der skal laves lister på væggene rundt i hele rummet samt laves en del finish. Måske den øveste dørgerigte også skal skiftes ud. Det ville Ask nok anbefale os!

Hvad har hele denne proces betydet for jeres parforhold?

Vi er blevet enormt stærke som par. I Nybyggerne oplevede vi, at når den ene var nede eller havde en hård dag, så blev den anden nødt til at være positiv og træde til og hjælpe, hvor man kunne. Dette oplever vi også, at vi gør herhjemme månederne efter. Det har gjort os mere robuste, og vi er endnu mere klar på at kaste os ud i nye projekter og fælles arbejde. Man kan nok sige, at vi er blevet et rigtig godt team, da vi har fået selvtilliden gennem Nybyggerne til at prøve en masse byggemæssige færdigheder af. Vi har allerede nu kommende spændende projekter i ærmet, både byggeprojekter og virksomhedsudvidelser.

Hvordan har I det med, at finalen nærmer sig?

Pyha, det er hårdt. Da vi var i Silkeborg, mærkede vi faktisk ikke, at det var en konkurrence. Det var glæde, kærlighed og sjov og spas. Men pludselig mærkede vi alvoren af det hele, da programmerne startede i TV, og vi kan godt mærke at det spidser til. For selvfølgelig er det en konkurrence, og der er en stor præmie på spil, som vi alle har en drøm om at vinde. Vi må være ærlige og sige, at det er hårdt at være i. Dog glæder vi os enormt til at se, om det er os, der er heldige at vinde vores drømmehjem, OG så betyder finalen jo også, at vi skal se vores skønne naboer, som vi dog allerede har set en del i mellemtiden. Selvom det er hårdt, så er vi evigt taknemmelige for den store opbakning og ros samt alle dem, der skriver til os på de sociale medier som Instagram og Facebook.

Anbefalet til dig