Pengedagbog Pepsi Max
SPONSORERET indhold

Pengedagbog: Rengøringshjælpen er dyr – men det er uundværligt

Trine og hendes kæreste betaler sig gerne fra at få gjort rent – også selvom det er en stor post på deres budget. Læs meget mere om Trine og hendes økonomi, der blandt andet tæller et stort Pepsi Max forbrug lige her:

Af: Redaktionen Foto: PR Grafik: Ditte Breineberg
03. dec. 2020 | Bolig | ALT.dk

Om denne uges pengedagbogskriver:

 • Navn: Trine
 • Alder: 33 år
 • Landsdel/by: København
 • Job: Projektleder
 • Branche: Akademiker i staten
 • Indkomst: 25.000 (min udbetalte løn) + 26.000 (min kærestes udbetalte løn) + evt. bonus til min kæreste. Dette er efter indbetaling af pension. I alt 51.000 kr.
 • Boligtype: Villalejlighed
 • Antal beboere i husstanden: 2 voksne, 1 fuldtids barn på knapt 2 år, og to ”halvtidsbørn” på 11 og 13 år.
 • Husleje: Indeholder realkreditlån, ejendomsskatter og forbrug: 15.850 DKK /md
 • Faste udgifter: Herunder licens, kontaktlinser, vægtafgift bil, børnepenge, vuggestue, afbetaling på SU-lån, forsikring og a-kasse: 10.050 DKK/md
 • Rådighedsbeløb: 25.100 DKK /md
 • Gæld: SU-lån + realkreditlån: 3.130.500 DKK
 • Formue: Vi har ca. 2,3 millioner i friværdi i vores hus og ca. 450.000 DKK sparet op. Nogle af disse penge skal bruges til en ny uddannelse og andre er afsat til investering snarest.

Mandag

Kl. 5.00 Jeg vågner - tidligere, end jeg egentlig skal op - vækket af min søn på knap to år – han vil gerne amme. Han halvsover frem til 6.30, hvor vækkeuret ringer, mens jeg ligger lysvågen og tænker på dagens arbejde. Vi står op, og jeg gør mig hurtigt klar til at køre på arbejde, hvilket bl.a. indebærer at pakke både den morgenmad, frokost og de snacks, som jeg har forberedt søndag aften, i min lille køletaske og lave en kop kaffe. Jeg gider ikke bruge en masse penge på mad, som jeg egentlig ikke har lyst til. Så hellere spare de penge og selv kunne vælge, hvad jeg vil have. Jeg når desværre ikke at sige farvel til mine store bonusdrenge på 11 og 13, der har sidste dag hos os i denne omgang, fordi de stadig sover, da jeg skal køre.

Kl 7.30 er jeg på arbejde, og dagen går så hurtigt, at jeg knapt når at spise min medbragte madpakke.

Kl. 17.00 er jeg hjemme igen og bruger en time på at hygge med min søn og kæreste, mens maden, som er frikadeller fra fryseren og rodfrugtsfritter passer sig selv i ovnen. Alt det mad, vi har spist i dag, er fra weekendens indkøb, der forhåbentlig skal vare det meste af ugen, men som sikkert bliver suppleret med lidt klatindkøb, selvom vi egentlig prøver at undgå det. Vi har brugt 1.255 kroner på indkøb i weekenden, men det indgår jo ikke i denne uges budget.

Kl. 20.00 er min søn puttet, og jeg finder computeren frem for at arbejde lidt mere, inden jeg kan gå i seng.

Mandagens forbrug: 0 krone

Tirsdag

Kl. 6.30 står vi op og bruger morgenen på at hygge. Min søn og kæreste får havregrød til morgenmad, og jeg spiser yoghurt. Vi har også stegt æbler, som vi har fået med hjem fra farmors have i søndags til at komme oven på grød og yoghurt.

Kl. 9.00 kører min kæreste afsted med min søn til vuggestuen, og jeg laver en kop kaffe og skænker et glas Pepsi max, som er en af mine store - og dyre - laster. Vi køber det altid på tilbud i store batches, men tør slet ikke regne sammen, hvor stor en post det er i vores årlige budget. Formiddagen går med at arbejde, og min frokostpause bruger jeg på at forberede aftensmad (mørbradgryde) til i dag og i morgen for ikke at skulle bestille mad udefra, når jeg i aften skal være alene hjemme med min søn, og når han i morgen skal passes af sin mormor helt frem til aftenstid.

Kl. 15.00 henter jeg min søn efter at have arbejdet et par timer mere, og vi bruger eftermiddagen på hygge og skal blot koge ris for, at aftensmaden er færdig.

Kl. 20.00 sover min søn, og jeg får købt nogle gaver til en venindes fødselsdag om et par uger på vegne af flere veninder. Min andel udgør 195 kroner.

Tirsdagens forbrug: 195 kroner

Onsdag

Kl. 7 står vi op og har en hyggelig morgen med standardmorgenmaden (havregrød til drengene og yoghurt med müsli til mig), til min kæreste cykler afsted med vores søn til vuggestue. Jeg laver dagens sæt med en god kop kaffe og et koldt glas Pepsi Max, og går i gang med dagens arbejde foran computeren.

Kl. 9.00 kommer rengøringsdamen. En relativt stor post i vores budget, men også en post, som jeg har forsvoret at skrue ned på, så længe vi har tre børn, bor på 220 m2, og både min kæreste og jeg arbejder en del. Jeg hader virkelig at gøre rent.

Kl. 11 ankommer min mor fra Jylland, hun skal hente vores søn tidligt i vuggestuen, da jeg skal arbejde sent, og min kæreste skal deltage i et (digitalt) awardshow i mediebranchen, hvor han slår sine folder. Jeg kører mod arbejdet og svinger omkring Fields, hvor jeg skal bytte to ting. Nu hvor jeg er der, køber jeg et par ting, vi mangler i Bilka og snupper en vanvittigt dyr sandwich med fra Joe & the Juice, som jeg kan spise i bilen. Jeg køber efterhånden meget sjældent den slags, men fordi rengøringsdamen var i gang, kunne jeg ikke komme til at lave madpakke. Det koster mig 9 kroner at parkere.

Kl. 17.30 kører jeg fra arbejde og er hjemme til aftensmad, som er rester fra i går.

Kl. 20.00 er min søn puttet, og jeg tænder computeren igen og klapper den først sammen igen kl. 23.30.

Onsdagens forbrug: 953 kroner

Torsdag

KL. 5.00 vågner jeg og kan ikke sove videre. Arbejdet fylder meget i tankerne denne uge. Min søn og kæreste sover helt til kl. 7, så jeg ligger bare og skiftevis fikser lidt arbejdsmails og hører lydbog, hvilket jeg ofte tyer til, når jeg ikke kan sove. Vi har abonnement til Bookmate igennem vores tv-abonnement, som min kærestes arbejde betaler. Og selvom jeg ikke var glad for at skifte tjeneste, da vi opdagede, det var en mulighed, så er jeg glad for at spare de 129 om måneden. I samme ombæring skiftede vi også musiktjeneste og bruger nu 0 kroner årligt på streaming-tjenester. Da vi er stået op spiser vi morgenmad sammen med min mor, og jeg kører på arbejde, hvor jeg har et møde.

Kl. 12 kører jeg hjem igen for at arbejde videre. Har egentlig taget madpakke med, men vil hellere spise den hjemme. Jeg holder et Teams møde på hjemmekontoret og henter derefter min søn tidligt i vuggestuen, så vi lige kan nå at hygge lidt hjemme, inden vi skal spise hos en sød veninde fra mødregruppen, der har inviteret os. Min kæreste arbejder sent og spiser en kebab til aftensmad.

Torsdagens forbrug er: 50 kroner

Fredag

Kl. 7 står vi op og spiser morgenmad. Min kæreste tager vores søn, hvis vuggestue holder lukkedag, med på tur hele formiddagen, da jeg har et møde på Teams. Da de kommer hjem, spiser vi frokost, og jeg putter vores søn til lur, inden jeg arbejder videre. Den sidste halve time af luren bruger jeg på at forberede aftensmad, så der er noget nemt til min kæreste og søn plus madpakke til mig, når jeg skal på arbejde senere. Jeg er faktisk blevet tilbudt forplejning i forbindelse med det ekstraordinære arbejde, jeg udfører pt., men jeg bryder mig ikke om kantinen, og jeg prioriterer økologi ret højt, så jeg er tilfreds med den risotto, jeg får lavet.

Fra kl. 15-17.00 hygger vi allesammen derhjemme, og så kører jeg afsted mod arbejde. Jeg spiser min medbragte mad foran computeren og får også skyllet 1/2 liter medbragt Pepsi Max ned. Aftenarbejde i kombination med en uge med for lidt søvn kræver lidt ekstra energi.

Kl. 23 kører jeg hjem og arbejder videre frem til kl. 01.00, hvor jeg endelig smider mig i sengen helt svimmel af træthed.

Fredagens forbrug: 0 kroner

Lørdag

Kl. 7 står min søn og jeg op og har en helt stille og hyggelig morgen, mens min kæreste sover længe. Da han står op ved 9-tiden trækker vi alle i tøjet og går en tur. På vejen går min kæreste ind og handler noget, vi mangler i Rema. Det bliver 357 kroner. Da vi kommer hjem, sætter vi lyskæder op i haven og spiser derefter frokost.

Kl. 13.00 lægger jeg vores søn til lur i barnevognen og prøver selv at indhente lidt søvn uden held. Eftermiddagen bliver brugt i haven, hvor den nye lyskæde er et stort hit, og så samler vi nedfaldne blade en masse. En dejlig langsom lørdag. Udover at man jo i disse tider skal begrænse sig noget, så forsøger vi også normalt at have få aftaler i weekenderne, og vi planlægger også ofte gratis eller billige aktiviteter, fordi de for det meste er mindst lige så dejlige. En tur i eksempelvis Tivoli kan hurtigt blive fyldt med en masse uindfriede forventninger og være en stor post i budgettet, så derfor prioriterer vi skarpt på, hvor vi bruger pengene. Oplevelser, som så er vigtige for os som familie og rejser, sparer vi til gengæld ikke på.

Kl. 17 pakker jeg endnu engang tasken og kører på arbejde. Min kæreste og søn deler en frysepizza (minus overskudsmor, men stadig billigere og sundere end en fra pizzamanden), og jeg får rester af risottoen fra i går med på madpakken sammen med grønsagsstænger. Min kæreste tager vores søn med på legeplads efter aftensmad, og fordi den lille har spist halvdelen af frysepizzaen køber han en bolle i Lidl ved legepladsen. Der ryger vist også et par ekstra snackindkøb til deres alene-aften med hjem, da han bruger 45 kroner.

Jeg har en times tid på aftenens vagt, hvor jeg ikke har noget at lave, og den bruger jeg på at lave madplan for den kommende uge og skrive indkøbsseddel. Det sparer os meget tid og mange penge at gøre det på den måde. Også selvom det tager lidt tid, især i de uger hvor vi har de store drenge, fordi det er noget af en logistisk manøvre at planlægge retter, der kan fungere rundt om konfirmationsforberedelse, arbejde, fritidsaktiviteter, en to-årigs ulvetime mv. Men altså - madplanen er på plads, og det ser endda ud til, vi kan strække den til mandag og måske endda tirsdag med at handle, det er endnu en måde at spare på både madbudget og ressourcer, fordi det tvinger mig til at være kreativ med det, vi allerede har i køleskabet og få det brugt, inden vi begynder at komme nye ting derind.

Kl. 24.00 ligger jeg i min seng - klar til en forhåbentlig god nats søvn.

Lørdagens forbrug: 402 kroner

Søndag

Ugens sidste dag men også ugens første dag uden arbejde, og jeg får lov til at sove helt til kl. 8, da min kæreste står op med vores søn kl. 7.30.

Formiddagen bruges på legeplads, og vores søn er næsten ikke til at trække med derfra, men det lykkes, så vi kan komme hjem og spise frokost og putte til lur.

Eftermiddagen bruger vi på hygge og på at lave æblegrød til fryseren af nogle æbler, der er ved at synge på sidste vers samt en koldhævet bolledej med noget gær, der også skal bruges i dag. Til aftensmad får vi et skønt sammensurium af den allersidste risottorest, en frysepizza, bagte rodfrugter (også en rest fra bagerst i grønsagsskuffen) med chilimayo og to ensomme frikadeller fra fryseren. Det er også lykkes mig at grave en rest linse-bolognese fra fryseren frem til i morgen, så næste uges indkøb kan strækkes en dag mere. Det føles tilfredsstillende. Efter aftensmaden tager vi på weekendens tredje besøg på samme legeplads, som vores søn har forelsket sig i i mørke - og som de eneste.

Kl. 20.00 sover vores søn, og jeg bruger aftenen med at se dårlige serier i soveværelset, mens min kæreste ser fodbold. Normalt ville jeg rydde op, preppe madpakke osv. søndag aften, men jeg skal arbejde hjemme hele mandag, så jeg nyder at kunne slappe af.

Søndagens forbrug: 0 kroner

Et par ord på ugens forbrug:

Det har været en uge i den billige ende. Både fordi vi ikke har foretaget den store indkøbstur, som typisk er placeret hver 8-10 dag, men også fordi, vi ikke har skullet købe eksempelvis vinterstøvler, flyverdragt eller andre poster, der kan være tunge for forbruget. Desuden har det heller ikke været nødvendigt at tanke bilen. Jeg har tracket vores forbrug siden december 2019 og ved, at vi historisk har brugt 16.000 om måneden i snit af rådighedsbeløb, hvilket ville være i omegnen af 3.500 ugentligt. Fraregnet store poster som indkøb af cykel, tørretumbler mv., så bruger vi nok nærmere lige over 2000 om ugen, og derfor er de 1600 ikke et urealistisk lavt niveau. Tidligere har vi brugt langt mere, men fordi jeg ønsker mig et mere frit og fleksibelt arbejdsliv og en ny uddannelse, så sparer vi nu, hvor det er muligt.

Forbrug_Trine.jpg