Thilde Maria Kristensen Poppykalas Interview Bolig Eurowoman

Foto: Simon Baungård Thilde Maria Haukohl Kristensen er stifter af og kreativ direktør i blomsteruniverset Poppykalas. Hun bor med sin mand og deres døtre på syv og fem år

Stifter af Poppykalas om sin bedste investering: ”Den har aldrig skuffet”

Under navnet Poppykalas kreerer Thilde Maria Haukohl Kristensen, 41, blomsterdekorationer, gulvtæpper og tapeter. Hun bor i Komponistkvarteret på Østerbro i København, hvor hvert rum har sin egen stemning.

Hvad er det vigtigste i dit hjem?

"At jeg føler ro, når jeg er hjemme. Det, der kommer ind i mit hjem, er udvalgt med hjertet. Jeg arbejder med følelser og farvesammensætning som i gamle dage, hvor man gav stuer forskellige farver og navne, så hvert rum har sin egen stemning."

Hvordan udvælger du farver?

"De gule gardiner i stuen skaber en stemning af en evig sol. Også på de mørke vinterdage, og så passer de til de gule facader på husene på den anden side af gaden. Det giver ro til øjet og sindet."

LÆS OGSÅ: Tine Fischer: "Claus havde det fint med at flytte og savner det ikke, men jeg tabte mit hjerte derude og vil altid bære det med mig"

Poppy 10.jpg
Thilde og hendes døtre elsker det lyserøde badeværelse. Spejlet er fra Boho Vintage, tapetet har Thilde designet i samarbejde med Tigron & Floyd, vasken er fra Aquadomo og lampen vintage.

Er der nogle særlige perioder, du er inspireret af?

"Farvesammensætningen på trappen mellem etagerne har sit helt eget liv og er inspireret af Kandinsky/Klee Master House i Dessau med et Poppykalas-farvetvist. Jeg er især vild med den helt mørkeblå farve på stødtrinene, der giver en ekstra dimension til oplevelsen af trappen. Og så er jeg meget draget af den eklektiske italienske stil med ekstravagante armbevægelser og kan bruge lang tid på at studere hjem som Gloria Vanderbilts i New York for at finde inspiration."

Hvor tilbringer I mest tid?

"I stuen, hvor vi flyder ud på det bløde tæppe og ser fjernsyn og om vinteren på ilden i pejsen. Vi har et læsehjørne under lampen ved vinduet, hvor du også kan se himlen. Og så har vi det store hvide Verner Panton-kreabord med hjul på, så du nemt kan komme til de grønne skuffer. Pigerne og jeg elsker også det lyserøde badeværelse og især håndvasken, hvor de sammen med deres venner bader deres legetøj."

Hvor finder du møbler og småting?

"Jeg elsker vintage, fordi det føles, som om det har en anden ånd. Jeg er stor fan af loppemarkeder og hjemmesider, hvor du kan købe brugte ting. Det er fint, at ting skifter hænder og et nødvendigt modspil til overforbrug. Jeg behøver ikke hele tiden at købe nye ting, og hvis jeg endelig skal investere i noget, skal det være virkelig god kvalitet, som mine døtre kan arve en dag. Jeg kan også godt lide at investere i og støtte op om kunst og håndværk."

Poppy 2.jpg
Skabsvæggen er lavet af snedkeriet Autent, lampen er af Helle Mardahl, og Thilde har selv lavet den svævende blomsterdekoration. Jakken er vintage.
Poppy 8.jpg
Bord og lampe af Verner Panton og Myrestole af Arne Jacobsen. På væggen hænger et foto fra Thildes første udstilling og værker af Jon Pilkington og Can Family.

LÆS OGSÅ: Klara Lilja har opdaget tarotkort: "Kortene lyver aldrig"

Hvad er din seneste investering?

"Et Klara Lilja-værk."

Hvad står på ønskelisten?

"Et Living Tower af Verner Panton og allerhelst en hel skov af dem. Og nye vinglas, da vi har smadret alle dem, vi har."

Hvad er din bedste investering?

"Vores espressomaskine. Jeg fik den i barselsgave af min mand, og den har aldrig skuffet. Jeg elsker, at den kræver tid. At male bønner, stampe og steame. Og så kan den også lave te til mine piger om morgenen."

Hvor finder du inspiration til din indretning?

"I naturen, historien, kunsten og litteraturen. Jeg kan godt lide at skue tilbage i tiden, hvor der er så meget at hente, og man turde gå helt ud af den maksimalistiske vej med en vild farvepalette. Jeg er kæmpe fan af universet i butikken Holly Golightly, og når jeg kigger på Svenskt Tenn og Josef Franks farverige univers, føles det som at komme hjem."

I er flyttet fra en større lejlighed til noget mindre – har det været svært?

"Ja, for jeg er en samler og skal nu have mine ting på meget lidt plads. For at hjælpe har vi fået snedkereret indbyggede skabe, som udnytter rummene optimalt. Og så købte vi en helt smadret gård på Møn i april 2020 med 1,2 hektar land. Så jeg er officelt blevet en hoarder, nu hvor jeg kan bruge gårdlængerne til opmagasinering. Vi er glade for at have mindre plads i byen og weekender i naturen på Møn."

Poppy 4.jpg
Vasen er købt vintage i Italien, og lampen er en souvenir fra Thailand hjembragt af svigermor.

Hvad er dine bedste indretningstips?

"Du kan komme langt med maling, gardiner og bløde elementer."

Har din kærlighed til blomster smittet af på dit hjem?

"Ja. Mine tæpper, tapeter, malerier, et par blomsterskyer, stiklinger og restblomster fra diverse opgaver fylder vores hjem. Og så har jeg endelig fået en lille forhave, som jeg kan være kreativ i."

LÆS OGSÅ: Benedicte og Kalle har fundet det perfekte reolsystem: Passer det også til dit hjem?

Hvad er det, blomster kan?

"Blomster er en urkraft og har været her meget længere tid end mennesker. For mig er blomster det mest emotionelle medie, du kan arbejde med. De vækker en umiddelbar lykke, ligesom de også er med til at skabe en smuk ramme, når vi skal herfra. Blomster og dufte har direkte adgang til den limbiske del af hjernen, hvor følelser aktiveres, og ethvert menneske har deres eget kammer af blomsterfølelser. Det er jo ret fint at tænke på."

Hvad er din vildeste oplevelse med blomster?

"Et projekt for Danner, hvor vi har iscenesat kvinder, der har været udsat for vold og drabsforsøg, i smukke blomsteruniverser. Det er ren empowerment for dem, og jeg er med til at gøre en forskel samtidig med, at jeg får lov til at drømme stort med blomster."

Poppy 9.jpg
Evigt solskin med gardiner fra Arne Aksel. Værket på væggen har Thilde selv kreeret, og lampen er vintage fra Holmegaard.
Poppy 7.jpg
Tapetet, som Thilde har designet i samarbejde med svenske Tigron & Floyd, er inspireret af Madame de Pompadour, Ludvig 15.s elskerinde. Stolen er et arvestykke og sminkebordet vintage.Fotokunst af Henriette Ebbesen.
Se, hvad vi ellers skriver om: Boligindretning og Blomster

610x200_woordy_knap2.jpeg