Rikke Bye-Andersen Rikkes room bolig instagram

Foto: Rikke Bye-Andersen Rikke har altid været optaget af at hendes omgivelser skulle være pæne.

Rikke drømmer om at installere en pejs. I lyserød marmor

Rikkes fine og farverige stil høster mange likes på Instagram – hun henter sin inspiration på rejser, fra Pinterest og på cafeer. Og så er hun senere år blevet inspireret af flere australske designere, fordi hun elsker den australske livsstil.

Allerede som barn byggede Rikke huse til sine dukker og indrettede dem. Og passionen for at bygge, sætte i stand og indrette er stadig intakt.

Kom med indenfor hos interiørdesigneren, der har renoveret sit parcelhus fra 60’erne fra bunden.

Du kan følge Rikkes mange spændende projekter her @rikkesroom.

Kan du fortælle os lidt om, hvem du er?

Mit navn er Rikke Bye-Andersen. Jeg er 39 år og bor på øen, Nøtterøy, i Norge. Jeg bor i et renoveret parcelhus fra 60’erne. Til dagligt arbejder jeg som interiørdesigner og interiørstylist. Jeg har mit eget firma, Rikkes Room, hvor jeg arbejder både med private og offentlige projekter. Desuden driver jeg firmaet, Gudrun, hvor jeg designer egne tekstiler og puder af samme mærke.

Hvor har du fået interessen for boligindretning fra?

Jeg har altid været optaget af at mine omgivelser skulle være pæne. Jeg elsker smukke ting og farver. Interessen startede allerede, da jeg var barn, hvor jeg ommøblerede mit børneværelse. Min mor malede tit mit værelse om, fordi jeg hele tiden fik nye ideer og gerne ville rykke rundt på mit værelse. Jeg har også altid selv bygget huse til mine dukker. Min mor var meget interesseret i boligindretning, så det er nok hende, der har præget mig fra en tidlig alder.

Spisebordet fra IKEA har Rikke selv malet. Den grå vase er fra H&M Home og plakat er fra Artillerietstore.
Spisebordet fra IKEA har Rikke selv malet. Den grå vase er fra H&M Home og plakat er fra Artillerietstore.

Beskriv din stil?

Min stil er farverig, men jeg elsker sarte toner og pasteller, så der er ingen stærke farver hjemme hos mig… måske lige bortset fra en vase eller lignende. Stilen er nok et miks af det skandinaviske, hvor jeg ofte henter inspiration fra Danmark og Sverige.

Jeg følger også meget med hos amerikanske interiørdesignere som Kelly Wrestler, Athena Caldera og Amber Lewis. De senere år er jeg også blevet inspireret af flere australske designere, da jeg elsker den livsstil. Jeg har ingen specifik stil – jeg elsker at den er personlig og kendetegner mig og mit nye hus.

Rikke elsker at forkæle sine gæster en med fin borddækning.
Rikke elsker at forkæle sine gæster en med fin borddækning.

Hvad bliver du inspireret af?

Jeg bliver meget inspireret af det, jeg omgiver mig med. Jeg elsker især at rejse, bo på dejlige hoteller og gå på hyggelige caféer og restauranter. Inden jeg rejser, bruger jeg meget tid på at researche de steder, jeg vil besøge, så der er ikke meget tilbage, der er overladt til tilfældighederne.. he he..

Tøjbutikker, Instagram og Pinterest er også nogle af mine store inspirationskilder. Jeg nyder at følge andre designere både i ind- og udland, men rejser er dybest set min vigtigste inspirationskilde.

Fra entreen er der kig ind til Rikkes lyserøde soveværelse.
Fra entreen er der kig ind til Rikkes lyserøde soveværelse.

Hvad er den mest sjove/skæve/overraskende inspiration, som du har brugt i dit hjem?

Det mest overraskende i mit hus er nok træpanelerne og murstensvæggen i stuen. På sigt er det min plan at installere en pejs i lyserød marmor (fauske marmor) i murstensvæggen. Det er en idé, jeg så i fjernsynet, og nu har jeg indset, at sådan én må jeg have.

Buen i entreen er også en af de sjove ting. Da jeg flyttede ind i huset, rev håndværkerne den ned, da jeg synes den tog for meget plads, men senere fandt jeg ud af at den egentlig passede rigtigt godt til huset. Så jeg fik håndværkerne til at genetablere den – det tror jeg, de syntes var meget sjovt…

Træpanelerne og murstensvæggen i stuen er det mest overraskende i Rikkes hjem. Den blå vase er fra Louise Roe.
Træpanelerne og murstensvæggen i stuen er det mest overraskende i Rikkes hjem. Den blå vase er fra Louise Roe.

Hvad er det seneste, du har købt til din bolig?

Mit sidste køb er 2 små glasskåle fra mit yndlingsmærke, Helle Mardahl. Jeg elsker alt hvad hun laver, så dem er jeg superglad for.

Rikkes seneste køb er disse 2 smukke glasskåle fra Helle Mardahl.
Rikkes seneste køb er disse 2 smukke glasskåle fra Helle Mardahl.

Hvilken ting har overlevet længst i dit hjem?

Den ting, der har overlevet længst, er noget så mærkeligt som min karaffel, der er formet som en papegøje… Jeg elsker den og har haft den længe. Ellers har jeg sørget for at købe klassiske møbler såsom Carl Hansen/ Wegner stolene, der altid vil følge med mig, uanset hvor jeg bor.

Lampen over spisebordet er fra lampeserien Nelson fra HAY.
Lampen over spisebordet er fra lampeserien Nelson fra HAY.

Hvad høster flest likes, når du deler det på Instagram?

Jeg tror det er mit køkken, som også er mit yndlingsrum. Jeg har lagt lidt ekstra penge i det, og fik endelig min drøm opfyldt om masser af lækker calacatta viola marmor og en køkkenø. Det har været en drøm i mange år. Jeg er yderst tilfreds med resultatet, og det er helt sikkert der, jeg opholder mig mest. Jeg poster en del billeder af køkkenet, og både jeg og mine følgere er enige om, at det er et dejligt rum.

Køkkenskabene er fra Svane Køkken og marmorpladerne er fra Naturstein Montering AS i Norge.
Køkkenskabene er fra Svane Køkken og marmorpladerne er fra Naturstein Montering AS i Norge.

Dit yndlingsrum i boligen?

Det er som tidligere nævnt mit køkken. Jeg elsker at have gæster og dække op på køkkenøen uanset om det er tapas, skaldyr eller bare to pastaretter og lidt vin… Jeg har allerede haft mange hyggelige aftener i det køkken. Kan bestemt anbefale en køkkenø til alle.

Køkkenøen bliver flittigt brugt, når Rikke har gæster.
Køkkenøen bliver flittigt brugt, når Rikke har gæster.

Hvad er det næste, der skal ske i dit hjem?

Nu skal jeg i gang med at renovere kælderen, lægge nyt gulv og male vægge. Jeg vil også gerne male huset udvendigt – så der er rigeligt at se til… men jeg har hele vinteren foran mig, så jeg glæder mig bare til at komme i gang. Jeg har også planer om at lave et lille studie oppe på loftet, men nu må vi se, hvor meget jeg kan nå. Når man har et stort hus, vil der altid være masser af projekter at tage sig til.

Rikke fortrød at hun havde sløjfet buerne i entreen, så hun fik håndværkerne til at genetablere dem.
Rikke fortrød, at hun havde sløjfet buerne i entreen, så hun fik håndværkerne til at genetablere dem.

Hvilken indretningsstil eller ting vil aldrig finde vej til dit hjem?

Store mørke møbler… eller generelt grå og sorte ting. Disse farver er jeg ikke glade for, så de kommer nok aldrig ind i mit hjem :)

Billedet på væggen har Rikke selv printet ud og hængt op. Sofaen i boucle er fra Sofa Company og lænestolen er fra Bloomingville.
Billedet på væggen har Rikke selv printet ud og hængt op. Sofaen i boucle er fra Sofa Company og lænestolen er fra Bloomingville.

Mine favorit-Instagrammere?

Vanskeligt da jeg har mange…

@eyeswoon

@pernilleteisbaek

@kellywearstler

Hvad er dine tre bedste indretningstips?

Det bliver vanskeligt at holde det på tre, så her er fem stk.:

  1. Omgiv dig med farver, det gør så meget ved et hjem, i stedet for ’bare at male alt hvidt, fordi det er så enkelt og klassisk’.
  2. Hvis du synes, det er svært at træffe alle valgene selv, så brug penge på at få hjælp. Du får meget mere ud af det, og et hjem du kan trives i.
  3. Hav altid en eller to store grønne planter i store krukker – det er et simpelt stylingtip, som gør underværker i en bolig.
  4. Køb ikke alt dit interiør det samme sted. Bland gerne gammelt med nyt og lav lidt research inden, så du får de flotteste ting af god kvalitet, som holder livet ud.
  5. Gardiner er altid en god idé :)
Rikke har et crush på fausk marmor i lyserøde nuancer.
Rikke har et crush på fausk marmor i lyserøde nuancer.

Hvad er den grimmeste ting i dit hjem, som du elsker alligevel?

De gamle orange vinduer på terrassen. De er så forældede men også meget søde og 60’er-agtige. De giver et meget flot lys, så det er med blandede følelser, hvad enten jeg vælger at beholde dem, eller få dem skiftet ud. Lige nu er jeg ret glad for dem…

Rikkes hyggelige terrasse.
Rikkes hyggelige terrasse.

Den ting, du holder mest af i din bolig?

Jeg er superglad for gardinerne i min stue. De gør så meget ved rummet, og når solen skinner, giver de et vidunderligt lys. Jeg er vild med det naturlige lys og den gode atmosfære, de giver. Det var en rigtig god investering, så hvis du har lidt ekstra penge, så vil jeg klart anbefale at købe gardiner.

Rikke er vild med det naturlige lys og den gode atmosfære, som gardinerne giver.
Rikke er vild med det naturlige lys og den gode atmosfære, som gardinerne giver.

Følg Rikke Bye-Andersen her:

Vis os din instagram-bolig

Er din bolig helt unik, og vil du også vise den frem her på ALT.dk, så send os gerne et link til din instagramprofil til denne mail: ugensinstagrambolig@alt.dk

610x200_woordy_dmjpg.jpg