Nordisk inspireret boligindretning
SPONSORERET indhold

Inspiration: Sådan indretter du et hjem i nordisk stil

I det berlinske kunstnerkvarter Prenzlauerberg har Anna skabt et skønt frirum for sin familie. Med inspiration fra de nordiske lande har hun indrettet med rene linjer, naturlige materialer og diskrete, poetiske farvevalg.

Af:: Anne-Catherine Scoffoni Foto: Anne-Catherine Scoffoni
20. okt. 2016 | Bolig | ALT for damerne

Prenzlauerberg i Berlin er på rekordtid blevet et af Europas mest eftertragtede kvarterer. I de seneste ti år har bydelen tiltrukket et væld af kreative mennesker, der har skabt en blanding af vintageshopping, etniske spisesteder og hyggelige grønne områder. For Anna Cor og hendes familie var der ingen tvivl om, at det var her, de skulle blive, da deres studenterbolig i kvarteret blev for lille. Men med stigende efterspørgsel på boliger og stigende huspriser, ville det blive et kompromis.

– Vi ville bo i det her kvarter, men det var ikke nogen let opgave, siger Anna, der valgte at nedprioritere selve boligen i et nybyggeri fra 2008 uden patina, til fordel for den perfekte location.

– Lejligheden var ikke ved første øjekast min drømmelejlighed, men den var lys, havde et stort åbent køkken og alrum, og så lå den perfekt. Jeg vidste, at resten var et spørgsmål om indretning.

Den blå kommode er fra Maisondumonde.com, og spisebordet er et ­loppe- fund, ligesom mange af ­vaserne og porcelænet på bordet. Den ­sorte ­metalvase er fra House Doctor, og den ­hvide ­loftlampe er af Van ­Hoogervoorst. Spisebordstolene er et skønt miks af Arne ­Jacobsens Myre, Friso ­Kramers Revolt stol og en skammel af Alvar Aalto.  

 

Åbningen mellem spisestuen og ­køkkenet er Annas favoritspot i ­lejligheden. Køkkenet er snedkerlavet i massivt træ for at hente den nordiske stil ind i det tyske nybyggeri. Hver en centimeter er udnyttet i det llille indhak, hvor de åbne hylder rummer Annas kæreste glas og keramik. Kaffebryggeren er fra Chemex, den blå kande fra Stelton, og loftlampen fra Lampe Gras.

LÆS OGSÅ: Køkken: Ny nordisk stil

Den store udfordring fik Anna, da familien fik mulighed for at tilkøbe nabolejligheden og lægge de to sammen. Nu havde hun 180 kvadratmeter at boltre sig på, og hun besluttede at skabe et hjem, der både gav plads til en stor familie med tre vilde unger, men samtidig var et sted, hvor de kunne finde både ro, hvile og inspiration.

– Det vigtigste for mig var at få lejligheden til at passe så godt som muligt til vores familie. At skabe et rum til vores familieliv samtidig med, at der skulle være kroge, hvor jeg eller børnene kan passe sig selv. Min indretning bærer præg af, at vi både skal kunne nyde den, men også leve der, siger Anna.

Den lille bar er vintage og er oprindeligt et medicinbord. Det grå sidebord i keramik er fra Zanotta. Lignende gardiner fås i Ikea.

Hun er advokat, men arbejder mere og mere med sin hobby, der er styling og indretning. Ambitionen lykkedes ved, at de ved sammenlægningen af de to lejligheder lod rummene være så åbne som muligt, ingen vægge og masser af børnevenlig plads. Det krævede, at de begrænsede antallet af møbler, og så satte hun en ­væsentlig regel op for indretningen, som gik på valget af nordiske og naturlige materialer.

– Træ ældes smukt, og de får en vidunderlig patina, når de bliver brugt. Det er jo perfekt til familier, som Anna siger.

Tendensen er tydeligst i køkkenet i nøgent fyrretræ, men de naturlige materialer går igen i hele lejligheden, hvor kasser til opbevaring i rå birk skaber kontraster til de sarte farver, Anna har valgt.

– Min inspiration begynder altid med farverne. Resten opstår af oplevelser, jeg har i hverdagen, siger Anna.

Lysegrå er den ­dominerende farve i lejligheden, og den er valgt, fordi den giver en blød baggrund for billeder og møbler. Som kontrast hertil får detaljerne lov til at give mere spræl med småmøbler i farver, friske blomster og børnetegninger. Hvert rum er indrettet med en kombination af monokrom klarhed og et strejf af farve, der gør lejligheden til et poetisk frirum for alle – sammen eller hver for sig, barn som voksen.

Den blå flyder fra Zanotta er en favorit hos samtlige familiemedlemmer. Maleriet er malet af Annas søn, og loftlampen er Van Hoogervoorsts Balance lamp. På Annas sengebord ligger stakke af magasiner, hvor hun finder inspiration til nye projekter. Over bordet har hun sammensat en lille collage af forskellige billeder og tegninger.

Puden er fra Hay, og loftlampen fra Ikea.

Til stuens bagvæg har Anna fået speciallavet hylder fra gulv til loft for at udnytte pladsen mest optimalt. Sofaen er fra Ikea og det lille bord fra By Spielplatz. Væggen er malet i farven H2-05-65 fra Sikkens.

 

LÆS OGSÅ: Nordisk stil: Jul i naturens blide farver

LÆS OGSÅ: Bondegård i skandinavisk stil

LÆS OGSÅ: Skøn bolig i nordisk og minimalistisk stil

 

Annas indretningstips

- Brug naturlige materialer som råt træ. Det ældes utroligt smukt og bliver kun flottere af at blive brugt.

- Sørg for at skabe rum i boligen, hvor man kan være alene, når man trænger til det – også selv om I måske er mange i familien.

- Lad din inspiration begynde med dine yndlingsfarver, og ­arbejd videre derfra. På den måde kan du ikke undgå at ­komme til at elske din bolig.