Boligindretning
SPONSORERET indhold

"Det er helt fantastisk at ligge på gulvet under det store vindue og kigge op på skyerne, som bevæger sig hen over himlen"

Lene og Mikkel overtog et nedslidt atelier i et naturskønt område og forvandlede de i alt 63 kvadratmeter til et moderne sommerhus.

Af: Mette Kirstine Brinch Foto: Tia Borgsmidt
10. jul. 2017 | Bolig | BoligLiv

Sommerhus_ny.jpg

Lene og Mikkels skønne sommerhus er holdt i sort og hvidt. Træterrassen er i hele husets længde. “Da vi købte huset, bestod gulvet af mursten lagt direkte på jorden, så vi var flere om at grave det hele ud og ned i 50 cm’s dybde. Vi kørte den tunge jord væk i trillebøre og fik til sidst isoleret og lagt flydende betongulv”, fortæller Lene.

Da Lene og Mikkel ledte efter et sommerhus, var første prioritet, at omgivelserne skulle være helt perfekte. Så det slog ikke parret ud, da huset på drømmegrunden ved Veddinge Bakker var et gammelt og slidt atelier, hvor alt, undtagen de bærende vægge, skulle udskiftes. Selve huset er tilbagetrukket på grunden og ligger næsten skjult.

– Fordi sommerhuset ligger lidt gemt af vejen og er omgivet af store træer og buske, er det nærmest som at have købt en lille skov, fortæller Lene. Parrets datter Molly på tre år er også vild med stedet.

– Vi tager til stranden for at bade eller fiske efter krabber, og på vej derned kan vi klappe heste, får og små lam, siger Lene. Der er kun 700 meter til den nærmeste badestrand, og er vejret for koldt til en dukkert, tager familien på loppemarked, plukker svampe og bær eller besøger den lille lokale zoologiske have. Uanset årstiden nyder Lene og Mikkel den fred, der hersker i området, fordi det ikke er særlig overrendt.

Æstetisk og funktionelt

Lene og Mikkel har selv tegnet ombygningen af deres sommerhus. Renoveringen indebar en helt ny tagkonstruktion, udgravning af gulvene og nye vinduer. Resultatet blev et funktionelt sommerhus, der på trods af de få kvadratmeter har plads til 3-4 overnattende gæster. Samtidig har parret formået at bevare husets oprindelige udseende.

– Vi var især vilde med vinduerne, så selvom meget er nybygget, har vi kopieret mange af husets oprindelige vinduer, siger Lene, der især er glad for det store vindue med ovenlys i opholdsstuen, som også eksisterede i det oprindelige hus.

– Det er helt fantastisk at ligge på gulvet under det store vindue og kigge op på skyerne, som bevæger sig hen over himlen. Og så giver det et smukt lys og en skøn stemning hele dagen, fortæller Lene.

Enkel indretning

Huset består af et stort køkken-alrum, et badeværelse og et anneks med soveværelse og børneværelse. For at få ekstra plads til sovende gæster er der lavet en lille hems over køkkenet. Da man ikke skal være i tvivl om, at der er tale om et sommerhus, er der valgt simple og billige løsninger til selve indretningen. Både vægge og gulve er malet hvide, og der er kun få møbler i det lille hus, som er smukt i sig selv.

– Det vigtigste er, at her er hyggeligt og rart at være, siger Lene.

Stue_ny.jpgDet store vinduesparti i stuedelen af køkken-alrummet giver både masser af lys, luft og natur til rummet og får hovedhuset til at virke større end de 48 kvadratmeter, det er. Lene elsker at ligge under vinduet og kigge op på himlen.

Traestamme_ny.jpgDen prikkede pude har Lene selv syet. Træstubben bliver brugt til sidebord om dagen, og om aftenen bliver tingene på det fjernet igen, så stearinlysene kan tændes.

IDE
Lav dit eget sidebord med indbyggede stager til levende lys! Du skal bruge en træstub med patina og lysholdere på pind. Bor huller i stubben, hvor lysholderne skal sidde. Spørg hos din blomsterhandler eller i hobbybutikken efter lignende lysholdere.

Pejs_ny.jpgPejsen var i huset i forvejen, men for at Lene og Mikkel kunne udnytte varmen fra den, måtte de lave en brændeovns-indsats, som passede i størrelsen til pejsen. Bemærk det lillebitte vindue ved siden af skorstenen! De to Cuero-flagermusstole i hvid kanvas er købt på lauritz.com.

Roed_trappe_ny.jpg

I køkken-alrummet fører en stige op til en hems med en seng. Stigen er en ribbe, Lene og Mikkel har malet i en højglans orangerød. Den store lysegrønne krukke er fra et loppemarked. Molly har sit helt eget lille hjørne under bogkasserne på væggen.

Lene_og_Molly_ny.jpgLene og Molly nyder en stille stund på terrassen.

Spisestue_ny.jpgSpisebordet har Lene og Mikkel selv lavet. Stolene er fra lauritz.com og er blevet malet og har fået nyt betræk på sæderne. Lamperne over bordet fulgte med huset. Billederne på væggen har Lene og Mikkel fra en julebazar hos Master Fatman, de er af John Kørner og Tal R.

IDE
Lav dit eget bord af fire bordben og en mdf-plade med blank sort laminat på. Bordbenene her er fra At-Bo Reolen.

Boerneseng_ny.jpgMollys værelse er helt hvidmalet, men med dejlige farvepift.

Billede_ny.jpgLene fandt billedet på børneværelset på et loppemarked og har efterfølgende hæklet og syet nye og mere farverige motiver, som hun har sat på. Herfra er der kig til det enkle, hvide soveværelse.

Badevaerelse_ny.jpgBadeværelset har et sommerligt lyseblåt gulv. Den pink skammel har Molly fået af sin mormor. Lamperne er simple sorte stofledninger med sparepærer fra Ikea.

Kommode_ny.jpgLene har arvet jalousiskabet efter sin morfar og har efterfølgende fået det sprøjtemalet. Kurvene er fra forskellige loppemarkeder.

Hybensti.jpgEn sti fører gennem hybenbuskene ned til stranden.

Tur_ny.jpgDer er kun 700 meter ned til havet fra huset.

Anbefalet til dig