Stephanie Thomasen bolig loppelover

Foto: P. Wessel Stephanie Thomasen er kunstnerisk leder og koreograf af Uppercut Danseteater og ejer af @Loppelover, som hun deler med sin mor.

Stephanie er altid på jagt efter keramik: "Hvert eneste stykke er for mig et lille kunstværk"

Interessen for loppefund løber i blodet på Stephanie, der for otte år siden startede Loppelover sammen med sin mor, så de kunne sælge nogle af alle deres gode fund videre.

Hvordan opstod Loppelover?

Jeg er vokset op med en mor, som elsker design, vintage og keramik. Vi er altid taget på tonsvis af loppemarkeder, hvor vi har hygget os med at kigge på ting og købe noget ind for at sælge det videre. Vi startede @Loppelover for otte år siden for at kunne sælge online. Min kæreste Mark har også en stor interesse for vintagefund, og han har profilen @klask_ kobenhavn, hvor han sælger vintageplakater.

1.jpg
Spisebordet har Stephanies far lavet af gamle planker og et svejset stålstel. Rundt om står forskellige gamle designstole. Keramikken er blandt andet en Aluminia-skål, en Dybdahl lågkrukke og en vase af Birthe Højgaard.

Hvorfor er du vild med loppefund?

De gamle sager har en historie og en patina, som nye ting ikke har. Og så kan jeg godt lide tanken om genbrug, at man ikke bare skal smide noget ud. Det sjoveste ved loppejagt er hyggen. Jeg elsker at købe en dejlig kaffe og bare gå rundt og se, hvad der dukker op, og få en snak med nogle forskellige mennesker. Jeg kan bedst lide at være af sted helt alene i gummistøvler og have god tid. Men det er også skønt med et godt søndagsmarked med min kæreste.

2.jpg
En collage af Stephanies mange smukke fund. Stephanie samler især på keramik i sort, grøn og hvid, gerne med smukke mønstre eller designet af Svend Hammershøi for Kähler

Hvad kigger du oftest efter?

Jeg kigger efter keramik, da jeg altid er på jagt efter flere ting til min egen samling. Jeg elsker det håndværksmæssige i keramik – at holde et stykke keramik i hånden og mærke og forstå håndværket bag. Hvert eneste stykke er for mig et lille kunstværk. Jeg er altid blevet draget af det, ligesom min mor. Vi har forskellige keramikere, vi hver især kan lide, men samler selvfølgelig også på noget af det samme. Det kan godt give nogle sjove debatter om, hvilket hjem keramikken skal stå i. I de sidste par år er jeg også blevet meget glad for fabeldyr i fedtsten.

3.jpg
Stephanie kom tilfældigt forbi en butik, der var ved at rydde ud af al inventar, og fik lov at købe den gamle jernhylde. Den er perfekt til mindre loppefund, som er smukt sorteret efter former og farver.

Hvor finder du flest ting?

Det kan være alle steder. Et tilfældigt marked, en genbrugsbutik, eller når jeg er på tour med mit danseteater rundt i landet. Vi holder altid ind til siden ved et marked, hvis der er tid. Det gælder for både Loppelovers og Klasks filosofi, at vi kun køber ting, vi selv kan lide.

4.jpg
En gammel gymnastikbænk fungerer som en hyggelig siddeplads. Plaiden er vintagestof fra Vietnam, og keramikken er bl.a. fra Kähler af Svend Hammershøi. Den hvide krukke på det lille bord er fra Birthe Højgaard.

Hvad er dit bedste fund?

Det er svært at sige, for jeg har mange. Men måske hvis jeg må sige hele min keramiksamling. Men jeg er også meget glad for min vintage Michelin-figur. Det var tænkt som en gave, men jeg kunne ikke skille mig af med den, da den først var kommet indenfor i hjemmet. Jeg har også engang købt en Kaare Klint safaristol i læder til 100 kroner. Det var en meget god dag.

5.jpg
Skønne keramikfund af bl.a. Arne Bang, Aluminia og Valdemar Petersen pynter på en radiatorskjuler, som Mark selv har lavet. Litografiet er lavet af Mogens Andersen.

Hvordan har du indrettet dit hjem?

Min hverdag med dansen er hektisk og energisk og fyldt med farverige mennesker. Mine koreografier er også fyldt med energi og vildskab. Mark arbejder samme sted som danser og koreograf. Så vi har begge brug for at vores hjem er lige modsat vores arbejde. Der skal være roligt med rene linjer og ting, der ikke stresser øjet. Vi har primært indrettet med hvide nuancer med en snert af grøn og gul, som er rolige farvevalg. Og masser af planter, der er Marks store passion. Min keramik fylder meget i mit hjem, og derfor skal det være synligt og placeret alle steder, så jeg glædes over det, lige meget hvor jeg befinder mig.

6.jpg
Hvide hylder i forskellige størrelser er sat op som en flot collage pyntet med Stephanies mange smukke ting. De forskellige vaser og skåle er samlet på forskellige loppemarkeder. Billederne er fra @klask_kobenhavn. Plaiden og puderne i kurvestolen er købt på en rejse til Vietnam.
7.jpg
Den grønne veloursofa fra Sofakompagniet passer perfekt til det store maleri af Jon Gislason. Standerlampen er en original Jielde, og sofabordet har Stephanie sammensat af to forskellige borde, begge loppefund. Den skulpturelle pendel er en Stilnovo Sputnik.

Hvem og hvor?

Hvem: Stephanie Thomasen.

Hvad: Kunstnerisk leder og koreograf af Uppercut Danseteater og ejer af @Loppelover.

Hvor: Andelslejlighed på 173 kvm i København K.

@Loppelover

Se, hvad vi ellers skriver om: Boligindretning, Loppefund og Interview

610x200_woordy_knap2.jpeg