Træhus i det grønne: Harmoni og skæve detaljer
SPONSORERET indhold

Træhus i det grønne: Harmoni og skæve detaljer

Hanne Borge og hendes familie trives bedst med en indretning, der ikke larmer for meget. Men der bliver alligevel leget med materialer og diskrete kontraster i det skønne gamle træhus, for Hanne synes, at det er vigtigt med overraskende sammensætninger og ting med humor.

Foto: Birgitta W. Drejer/Sisters Agency
09. mar. 2015 | Bolig | BoligLiv

I et stort hvidt træhus med udsigt over de norske fjelde og skovsøer bor Hanne Borge med sin familie. Udenfor hersker den smukke natur, og indenfor har Hanne skabt en blød ramme af grålige toner fra metal, zink, pudsede vægge, træ og hør. Og så med masser af originale stilleben, hvor gipsfigurer blander sig med grene fra skoven og farvestrålende silkepapirpomponer, der skaber liv i det ellers rolige univers. Dette er et hjem, hvor det eventyrlige er en del af hverdagen. Som ejer af den kendte og trendy web- og interiørbutik Bolina i Oslo er indretning en fast del af Hanne Borges liv. Altid er hun på jagt efter nyt design, som kan skabe stemninger.

Andres stil inspirerer

– Det, der rykker mig, er ofte indretning, som jeg aldrig selv ville bo med. Men fordi det udfordrer mine sanser, tænker jeg kreativt over det, jeg har set. I det hele taget finder jeg inspiration til min butik og indretning i mennesker, bloggere, kunst, messer, butikker i udlandet, Instagram og blade, fortæller Hanne. Det er det anderledes og finurlige, der er det drivende for Hanne Borge. Men især sammensætningen af materialer, fordi det er en diskret måde at skabe kontraster på i modsætning til kombinationer af meget åbenlyst forskelligt design. For hende er det diskrete og enkle samtidig den mest effektfulde måde at skabe et hyggeligt hjem på.

– Jeg foretrækker at bo harmonisk med en indretning, der ikke larmer for meget. Samtidig er det vigtigt med sammensætninger, der overrasker og har humor. Såsom at sætte en pude med haretryk i en antik stol, så den ikke bliver for formel, fortæller Hanne, hvis yndlingsfarver altid har været hvid, sort og grå.

– Men hvis man kun bruger dem, er der er en risiko for, at stilen bliver for ren. Derfor sørger jeg altid for at bryde et alt for enkelt udtryk ved at kombinere det industrielle med det naturlige, blødt mod hårdt og vintage med humor, så det lige får et tvist, siger Hanne.

Stemningen er vigtigst

Smukt og humoristisk design er en ledetråd for Hanne Borge, men det vigtigste for hende er stemningen i boligen, og at den passer til det liv, man har.

– I min indretning går jeg altid efter en mavefornemmelse:

Virker det, eller virker det ikke? For når jeg kommer hjem, skal jeg have en god følelse af ‘hjemme’. Jeg slapper ikke så godt af i alt for perfekte hjem, som jeg synes kan virke sterile og kolde. Det er vigtigt for mig, at der er personlighed, som stikker frem. Og at man kan se, at hjemmet

Spisestue.jpg

Spisebordsstellet i råt træ er fra Bolina, og bordpladen er en spånplade, der er malet med tavlemaling – så bliver børnene siddende ved bordet, når de skal! Lamperne er fra Muuto.

Billeder.jpgI hjørnet hænger malerier og fotos over en antik kinesisk skammel, der bliver brugt som bord. Her står et stilleben sat sammen af materialer som flet, keramik og glas.

Pejs.jpgEn grå pudset væg danner en rolig ramme om spisestuen. Ved pejsen har Hanne skabt et stemningsmættet tableau, bl.a. med skulpturer, hun har lavet af børnene Leah og Teo. Lænestolen i lys hør bliver mindre højtidelig at se på, når kaninpuden fra Bolina sidder i den!


TIP
Skab en dramatisk effekt med glaskupler, grene og f.eks. en sort krage som her.

Facade.jpg
Indgangsparti.jpg

Det store lyse idylliske træhus fra 1924. Fiskenet og cykel ved indgangen til huset vidner om familiens aktive liv. Stjerner fra julen har fået lov til at blive hængende. De smukke lanterner, der byder gæster velkommen, er fundet vintage i Frankrig.

Skrivebord.jpgI Hannes grå og hvide arbejdsrum med et vintage skrivebord fra London føjer en antik stol med karamelfarvet betræk og et gulvtæppe fra Aiayu varme til rummet. Globussen, som er fundet på et loppemarked, bliver flittigt brugt, når der skal planlægges rejser.


TIP
Hanne bruger spejle mange steder i sit hjem for at skabe dybde og liv.

Laenestol.jpg

Lyse grålige nuancer og hvid er stuens farveskala.

Lysestage.jpg
Hannes største inspiration til stilleben er kontraster, som her dannes af et par marmorblokke, en Hay kobberlysestage, en antik handskeholder fra Fil de Fer og kakler. Prikken over i’et er et pink lys.


Boernevaerelse_spejl.jpg


Reol_stue.jpg

I stuen har Hanne lavet et stilleben af træskulpturer, en rå træramme, grønne planter og forvitret metal på en sort reol.

Figurer.jpg

Teos flotte samling af farlige dyr og seje biler.

Groen_plante.jpg

TIP
Gør som Hanne, og sæt ting lavet af vidt forskellige materialer sammen for en spændende effekt: Her fint glas og silkepapir mod råt pap og slidt træ.

Badekar.jpg
Lyst Carrara-marmor med flotte aftegninger skaber en blød ramme for det moderne badekar fra Agape – fås herhjemme hos Bad & Stil.

Fliser.jpg
Diskrete kontraster i typisk Hanne-stil: gamle marokkanske fliser fra Habibi sat sammen med et Vola armatur i moderne enkelt look.

Badevarelse.jpg
Per har selv tegnet vasken, som er støbt i beton. Den overdimensionerede pærelampe er fra Nud.

Stilleben.jpg
Hanne kan få de mest simple genstande til at ligne en million, når de bliver stillet sammen. Her keramikfade, et firkantet marmorfad fra Hay og en skål med turkis glasur, som Per Borge har lavet som barn.


Sovevaerelse.jpg
Stilen i soveværelset er romantisk, enkel og original. Hanne har fundet et kuffertstativ fra et gammelt hotel på et loppemarked og bruger det nu som aflægningsplads til tøj. Lysekronen er også et loppefund.

Anbefalet til dig