Pengedagbog kage
SPONSORERET indhold

Pengedagbog: ”Jeg er overrasket over, at vi bruger så mange penge på mad”

Denne uges pengedagbogsskriver bruger blandt andet penge på en ekstra scanning af sin gravide mave, og så drømmer hun om nougatcroissanter fra Lidl.

Af: Redaktionen Foto: Getty Images Grafik: Ditte Breineberg
06. nov. 2020 | Bolig | ALT.dk

Om denne uges pengedagbogsskriver:

 • Navn: Bodil
 • Alder: 28 år (snart 29 år)
 • Landsdel: Region Midtjylland
 • Job: Bioanalytiker
 • Branche: Offentligt ansat
 • Indkomst: Jeg får udbetalt ca. 14.000 fra arbejde. Derudover har jeg én barselsdag om ugen, som om måneden giver udbetalt ca. 2.000 kr. Vi får boligstøtte på ca. 1.500 kr., og min kæreste får ca. 5.000 kr. udbetalt i SU.
 • Boligtype: Lejelejlighed på 112 kvm.
 • Antal beboere i husstanden: Tre – snart fire
 • Husleje: 10.216 kr. inkl. vand og varme aconto
 • Faste udgifter: 7.018 kr. om måneden. Det inkluderer bl.a. forsikringer, sport, internet, institution og el.
 • Rådighedsbeløb: Varierer, men der er afsat ca. 1.000 kr. til mig selv om måneden.
 • Gæld: 0 kr.
 • Formue: +200.000 (opsparing til et hus samt uforudsete udgifter)

Mandag

Kl. 5.15: Vækkeuret ringet, og fordi jeg er gravid, har jeg bare vildt meget lyst til kage. Det er nok, fordi jeg ikke spiste aftensmad i går, da jeg havde kvalme. Jeg spiser nogle havregryn med min søn, da det er det eneste, han vil have.

Kl. 6.20: Turen går til arbejdet. Jeg tænker på aftensmad hele dagen, og hvad vi skal have. Vi må ind i den gode rutine igen med at lave madplan.

Eftermiddag: Jeg kører hjem fra arbejde og får slappet lidt af, inden bebs skal hentes fra vuggestuen, og så tager hele familien ud for at handle. Vi handler ind til aftensmaden, men der ryger også lidt unødvendige sager ned i kurven, så det bliver 202,70 kr. På vej hjem tanker vi for 301 kr.

Aftenen går med at lege, lave mad, spise og putte bebs. Derefter har min kæreste og jeg lidt afslapningstid, inden vi selv går i seng.

Mandagens forbrug: 503,70 kr.

Tirsdag

Jeg har fri i dag, jaaaa.

Kl. 8: Jeg afleverer bebs i vuggestuen, og så skal vi til en selvbetalt scanning, da vi ikke kan vente med at kende kønnet til uge 20. Scanningen koster 500 kr.

På vej hjem kører vi i Bilka, da min kæreste skal finde nogle badesandaler, men det er uden held. Jeg handler ind til risengrød for 19,95 kr.

Formiddag: Vi er hjemme igen, og jeg kan lige nå at gøre gulvet synligt for biler og bamser. Min mor kommer på besøg, og vi skal ud og spise sushi til middag, og det har jeg glædet mig til SÅ længe. Det er oftest mig, der betaler for min mor, da hun ikke har så mange penge, så det bliver til to gange buffet til 180 kr. pr. stk., en kande vand til 30 kr. og to saft til 20 kr. stykket.

Imens jeg er ude med min mor, har min kæreste været i IKEA, da vi skal have nogle flere hylder til vores reol, så der kan være plads til mere babytøj. Hylderne koster 300 kr.

Eftermiddag: Da vi er kommet hjem, ser vi, at en pige i Facebookgruppen ”Gives bort – Aarhus” giver præcis de samme hylder væk, endda i samme farve og i god stand, så dem skynder vi os ned efter. Vi er hurtige, så vi får dem heldigvis. På hjemturen tager vi forbi IKEA og får pengene tilbage for de hylder, min kæreste købte tidligere på dagen.

Jeg bager en kage, og min mor henter bebs, da min kæreste og jeg skal til møde i vuggestuen.

Aften: Vi er hjemme til aftensmad, men det er mest bare bebs, der skal have lidt, inden han bliver puttet.

Tirsdagens forbrug: 959,95 kr.

Onsdag

Kl. 5.15: Vækkeuret ringer, og jeg har vildt meget lyst til nougatcroissanter fra Lidl. Men som altid står den på havregryn.

Kl. 6.20: Jeg skal på arbejde, men alt, jeg kan tænke på, er nougatcroissanter, og jeg cykler jo faktisk lige forbi Lidl på vej hjem.

Eftermiddag : Jeg er standhaftig og kører direkte hjem efter arbejde, så jeg kan få slappet lidt af, inden bebs skal hentes. Vi leger, laver aftensmad og spiser sammen, og jeg smutter i seng kort tid efter, da jeg er virkelig træt.

Jeg kan høre min kæreste tage bilen – han tager i Lidl og Føtex for at købe slik, ting til en kage, han vil bage samt resten af vores indkøbsliste. Han handler for 53 kr. i Føtex og 76 kr. i Lidl.

Onsdagens forbrug: 129 kr.

Torsdag og fredag

Mine dage er helt ens.

Jeg er på arbejde, og jeg har sådan lyst til noget lækkert fra kantinen, men jeg har heldigvis en lækker salat med. Jeg vil helst ikke tage for meget på i den her graviditet, da jeg aldrig kom af med de ekstra graviditetskilo fra sidste gang. Det er også derfor, at jeg skal blive ved med at cykle på arbejde, selvom det er ved at være hårdt for kroppen, men jeg gider heller ikke at skulle betale 20 kr. pr. vej og bruge to mundbind om dagen.

Når jeg har fri fra arbejde, når jeg lige at slappe af, inden jeg henter bebs. Hjemme igen leger vi, laver aftensmad, spiser og putter. Kæresten og jeg har lidt alenetid, inden vi også går i seng.

Torsdag og fredags forbrug: 0 kr.

Lørdag

Kl. 8: Vi skal i svømmehallen, og det bliver hyggeligt. Vi tager afsted om morgenen, så vi kan nå hjem og spise tidlig frokost, inden bebs skal sove sin middagslur. Svømmehallen koster 25 kr. pr. voksen og 10 kr. for bebs, og så skal vi også have nogle underlige brikker pga. nye Corona-regler. De koster 10 kr. pr. stk., og vi skal have to.

Kl. 11: På vej hjem fra svømmehallen, snakker min kæreste og jeg om at købe en kage, vi kan spise, imens bebs sover. Så vi smutter forbi bageren og køber en kage til 80 kr.

Resten af dagen går med et besøg på legepladsen og hjemlig hygge.

Lørdagens forbrug: 160 kr.

Søndag

Kl. 8: Bebs har ikke sovet godt i nat, men vi skal på besøg hos min mor og moster. Vi kører forbi Bilka for at hente rundstykker, og jeg har lovet at tage en kage med til min moster, så den skal vi også have. Der ryger lidt ekstra i kurven som konserves osv., som sagtens kan holde sig i bilen. Vi handler for 276,70 kr.

Formiddag: Vi løber tør for bleer i pusletasken hos min moster, så vi må i Fakta, hvor vi køber en pakke til 53 kr. Vi skal have tanket bilen på vej hjem, da min veninde har lånt den og ikke lige fik tanket op efter brug. Det bliver 261 kr.

Eftermiddag: Vi er hjemme igen, og bebs er blevet syg med feber og diarre. Vi laver en hurtig madplan, og jeg tager ud og handler. Jeg prøver at finde noget, der er skånsomt for hans mave, og som han gider at spise. Der ryger alt for meget usundt med, fordi jeg er supertræt, og allerede nu ved, at jeg skal blive hjemme med ham i morgen. Det bliver 427 kr.

Aftenen går med gråd, lidt søvn og bare ”overlevelse”.

Søndagens forbrug: 1.018 kr.

Breakdown_Bodil.jpg

Om ugens forbrug: Det er alt, alt for mange penge. Normalt tager vi ikke både på restaurant, i svømmehallen og får en ekstra scanning over så kort tid, men resten af måneden bliver nok mere stille og rolig. Jeg må også indrømme, at jeg er lidt overrasket over beløbet, vi har brugt på mad og fornøjelser.

NB: Forfatteren til denne pengedagbog vil gerne være anonym. Redaktionen kender hendes identitet.