Indretning

Foto: Peter Kragballe

Indretning

Værelser med udsigt

I en smuk gammel lejlighed med udsigt over Søerne i København har Trine og René indrettet sig med helt rene linjer, så deres kunst, retrofund og gamle skilte rigtig kan komme til deres ret.

Sortedam dossering er et af Københavns særlige steder. Og udsigten fra Trine og Renés lejlighed i en af byens måske smukkeste gamle ejendomme er unik. Herfra kan de se ud over søerne og hele København. Parret har indrettet deres hjem med rene linjer, og når man træder ind i lejligheden, er man ikke i tvivl om deres interesse for det grafiske udtryk. overalt hænger der gamle reklameskilte og moderne kunst, og møblementet består af sjove retromøbler fundet på forskellige auktioner. Enkelheden er det, der får mikset af nyt og gammelt til at fungere, og de mange lækre fund får hver især lov til at komme til deres ret i de rene flader. man får lyst til lige at kigge en ekstra gang på de gamle reklameskilte og specielle kunstværker. der er masser at gå på opdagelse i, og langt det meste er ikke bare fint, men har samtidig humor eller en historie med sig.

Fra to til en lejlighed
Trine har boet i den fine gamle ejendom i 18 år. Først flyttede hun ind i en lille lejlighed med fælles bad i kælderen. Senere rykkede hun med René op i deres nuværende store lejlighed, og det første, de fik lavet, var et nyt badeværelse. En daglig luksus, som Trine sætter ekstra pris på efter så mange år med bad i kælderen. Tidligere har lejligheden været to mindre lejligheder, der nu er slået sammen til en. Hele den ene lejlighed er blevet til et åbent rum, med køkken, stue og spisestue. Lyset vælter ind i rummet fra begge sider, og fra alle hjørner i rummet kan man se det store vindue med udsigt over søerne og Københavns byliv.

LÆS OGSÅ: Bolig: Baggårdshus på Nørrebro

Enighed om  indretningen
Et af parrets ‘skæve’ ting i indretningen er Kviums litografi af en baby, som René købte til Trine, lige før hun fødte deres første søn. René havde fået billedet sendt til sit kontor, da det skulle være en overraskelse, og alle sagde i rædsel, at det kunne han da ikke give i barselsgave! Men selvom billedet måske ikke emmer af babyidyl, er Kvium en af Trines yndlingskunstnere, og billedet har lige det skæve over sig, som både Trine og René elsker. – Vi er meget enige om, hvordan vi vil indrette vores hjem. Jeg har en fornemmelse af, at det ofte er den ene i et parforhold, der har en mening om indretningen, og at det derfor mest bliver den stil, der skinner igennem. Men sådan er det ikke hos os, fortæller Trine, der bedst kan lide, at et hjem er personligt, og at man kan se, at folk har fundet lige de ting, de kan lide. Og at man kan danne sig et indtryk af dem, der bor der, ved at kigge på deres ting. sådan som man kan hjemme hos Trine og René!

Lyset vælter ind ad vinduet i stuen, hvorfra der er udsigt over Søerne. Det gamle arkivskab, fundet hos Fil de Fer, er både dekorativt og praktisk. Den enkle sofa er fra Raun. Højttaler og musikanlæg er fra Hi-Fi Klubben.

IDE
Skiltet over sofaen er lavet af en gammel kuffertmærkat, som blev scannet, forstørret, printet ud og monteret på en akrylplade.

Familien omkring spisebordet. Kvium maleriet var en barselsgave fra René til Trine. Selvom lejligheden er åben mellem stue, køkken og spisestue, virker ‘rummene’ alligevel adskilt pga. søjlen.

Bygningen har mange smukke detaljer.

Nyt og gammelt er blandet sammen ved spisepladsen i køkkenet på smukkeste vis. Skiltet er købt på auktion. Tekande, kop og lampe er fundet på loppemarkeder. Spisebordet er fra Hay.

Et kig fra køkkenet ned mod drengenes værelse – læg mærke til det gule lys bag Smeg køleskabet!

IDE
Leg med farvet lys! Effekten med gult lys bag køleskabet kan også bruges i andre sam-menhænge – f.eks. oven på et skab – og kan opnås med et farvet neonrør fra f.eks. Hay.

Bord- og stolesættet købte parret på en online auktion. Retromøblerne er designet af Farner og Grunder for Herman Miller i 1960’erne. Kunsten er bl.a. af Jack Kampmann og Poul Anker Bech. Lampen er Cecilie Manz’ Caravaggio.

Badeværelset er holdt enkelt i sort og hvidt med fliser fra Johannes Fog. Badekarret er fra Bad & Stil.


► SE OGSÅ: Bolig: Naturelementer på Nørrebro

Det gamle skab i soveværelset har Trine fået af en veninde.

På drengenes værelse fungerer gamle postfor-delingskasser fra et nedlagt posthus fint til opbevaring af små ting. Cyklen er fundet i Sverige og nænsomt istandsat.

Soveværelset har også et smukt kig til Søerne. Lamperne er fra et svensk loppemarked.

Endnu et af parrets skæve fund: en gammel træflyver.

► SE OGSÅ: Farvefest i to etager
► SE OGSÅ:
Hjemme hos designeren:Sprudlende og spontant
► SE OGSÅ: Ny inspiration til dit badeværelse

Hvem og hvor?

Hvem: Art director Trine, kreativ direktør René og deres drenge Konrad på 7 år og Hektor på 3 år
Hvad: Lejlighed på 138 kvadrat-meter i en ejendom fra 1900. Ejendommen har tidligere været  aftægtsbolig for logeenker
Hvor: Sortedam Dossering ved Søerne i København

Se, hvad vi ellers skriver om: Boligindretning