Sy en fin patchworkdug fra Hjemmet

Foto: Hanne Fuglbjerg Vi har valgt at sy dugen i hvid, beige og lilla, men brug de farver, du bedst kan lide.

Sy en fin patchworkdug fra Hjemmet

Sy en fin patchworkdug

Sy en fin patchworkdug i harlekinmønster. Det er både enkelt og dekorativt.

Mål:

Ca. 85 x 85 cm.

Materialer:

Ca. 1 m bomuldsstof i hver af de 3 farver

3 stk.

A4-papir til at tegne mønsteret på

Lineal

Blyant

Sådan gør du:

Dugen er syet i 3 forskellige farver bomuldsstof, hvid, beige og lilla, som er klippet ud i trekanter og syet sammen skiftevis.

Start med at klippe mønsteret ved at folde et ark A4-papir på midten på den lange led. Mål fra den nederste kant 9½ cm ud fra folden, og tegn en streg fra dette punkt op til den øverste kant ved folden. Klip ud efter stregen, og fold ud til en trekant. Bemærk, at der beregnes 1 cm sømrum hele vejen rundt. Der klippes 10 trekanter i hver af de 3 farver bomuldsstof. Langs 2 af siderne på dugen klippes de yderste trekanter midt over, det vil sige, der klippes 2 halve trekanter i hver farve = 6 i alt. Husk også at beregne sømrum til ombuk. Zigzag over alle kanterne på trekanterne, inden de sys sammen og presses.

Placér nu trekanterne skiftevis med de 3 farver. Sy trekanterne sammen til et lige stykke med 8 hele trekanter og ½ trekant yderst i hver side. De 2 næste rækker sys på samme måde, blot forskydes farverne. Derefter sys de 3 rækker sammen. Zigzag hele vejen rundt på dugen, buk 1 cm om på vrangen, pres over alle sømmene. Sy en stikning ¾ cm fra den ombukkede kant.


Patchworkdugen er syet i tre forskellige farver i bomuldsstof, som er klippet ud i trekanter.

Opskriften er fra Hjemmet nr. 24/2013

Se, hvad vi ellers skriver om: Sy