Forældre
SPONSORERET indhold

Sådan er de forskellige stjernetegn som forældre

Astrolog Caritas Fischer forklarer her, hvordan de forskellige stjernetegn er som forældre. Kan du genkende dig selv eller dine forældre?

Af: Caritas Fischer Foto: Getty Images
29. mar. 2019 | Horoskop

Vædder (21. marts - 20. april)

GettyImages-1071497128.jpg

Vædderen som forælder er sjældent kunstig på nogen måde. Deres børn vil altid kunne mærke dem, hvilket giver et åbent og meget ligeværdigt barn-forældre forhold. Idet vædderen ikke kan undgå at give udtryk for deres følelser - både de gode og dårlige - kan barnet i nogle tilfælde mærke, at de må være "den voksne". På den anden side lærer vædderen sit barn at respektere dets egne følelser og instinkter og altid se livets muligheder med optimisme og mod.

Tyr (21. april – 21. maj)

GettyImages-1071502412.jpg

En tyr viser sin forældreomsorg først og fremmest gennem de fysiske rammer. Tyren er den forælder, som allermindst installerer nyt køkken, inden barnet ankommer. Tyrens børn vil opleve, at deres fysiske behov altid er stillet, og at de er omgivet af skønhed og kvalitet - og masser af god mad! Denne forælder elsker at hygge om deres barn og er meget fysisk kærlig.

Nogle gange kan en tyre-forælder dog blive lidt for optaget af, at omgivelserne hele tiden skal vedligeholdes og forbedres, mens deres børn måske godt kunne bruge lidt mere følelsesmæssig opmærksomhed.

Tvilling (22. maj – 21. juni)

GettyImages-1058667170.jpg

Tvillingen er en dynamisk forælder, som altid forstår at underholde sit barn. Tvillingens børn er derfor tit tidligt gode til at snakke og skrive og har humoristisk sans. Denne forælder skaber et sprudlende miljø omkring hjemmet, hvor man kender naboerne og tit får besøg. Der sker altid noget, og barnet føler sig tryg i sit nærmiljø.

Tvillingen kan dog have så travlt med alle de events, den skal til, alle de venner, der skal mødes, alle de sociale medier, der skal opdateres, at de sommetider glemmer simpelthen at være med deres barn.

Krebs (22. juni – 22. juli)

GettyImages-1058135332.jpg

Krebsen er den arketypiske forælder, som identificerer sig stærkt med sin familie. De involverer ofte hele familien - tanter, onkler, fætre, kusiner - i deres børns opvækst, og dette giver børnene en solid fornemmelse af tilhørsforhold og arv. Krebsen elsker også at skabe masser af familietraditioner omkring alle højtider. Det er dog også det tegn, som har størst udfordring ved at slippe sine børn, når de bliver voksne. Krebseforældren kan derfor have gavn af bevidst at give sine børn plads til at være dem selv.

Løve (23. juli – 23. august)

GettyImages-1002465746.jpg

Løven er et stort legebarn, så de falder meget naturligt ind i forældrerollen. De fleste løver bibeholder barndommens fantasi og kreativitet hele livet, så de kan møde børn fuldstændigt i øjenhøjde. Der er da også mange løver, som arbejder med børn og unge.

Løveforældre kan have høje ambitioner for deres børn, og nogle gange kan det virke som om, at barnet må præstere noget for sine forældres skyld. Hvis løven kan separere sine egne behov fra barnets, er den oftest en farverig og sjov forælder.

Jomfru (24. august – 23. september)

GettyImages-1060396138.jpg

Der er altid rent hjemme hos jomfruen! Denne forælder passer på sine børn ved at sørge for, at de lever i sunde, smukke og harmoniske omgivelser. Jomfruer er ofte interesserede i ernæring og er gode til at lave lækker mad, der sjældent bare er spaghetti med kødsauce.

Hvis jomfruen ikke er forsigtig, kan den dog blive ret kritisk overfor sine børn, hvilket kan give børnene lyst til at rode i ren trodsighed! På den anden side vil jomfruens børn nyde godt af deres forældres sunde fornuft og praktiske intelligens, som vil ruste dem til virkelig at forstå den verden, de vokser op i.

Vægt (24. september – 23. oktober)

GettyImages-1058616196.jpg

Vægten elsker skønhed og luksus, og dette kan ses på dets barn, som nok altid er velklædt og velfriseret. Vægteforældren forsøger oftest at undgå konflikt, hvilket kan gøre, at den tit lader barnet få, hvad de vil have for at undgå en konfrontation!

Vægte holder af litteratur og kunst, og det vil derfor være naturligt for dem at introducere deres barn til denne verden helt fra starten. Dette er den forælder, der har deres baby med på kunstmuseum, til teaterforestillinger og koncerter. Deres børn lærer hurtigt at være venlige overfor andre, men kan nogle gange savne anerkendelse for de mindre pæne følelser.

Skorpion (24. oktober – 22. november)

GettyImages-1003542284.jpg

Skorpionen dykker ned i forældrerollen med intensitet! De undersøger ikke kun nutidens pædagogiske teorier, men studerer også historiske opdragelsesmetoder for at danne sig det fulde billede. De er meget opmærksomme på deres børns mentale og følelsesmæssige velvære, og kan til tider opføre sig som børnenes egen personlige terapeut.

Skorpionens børn vil nyde godt af at kunne snakke om alting, især det, der er svært og smertefuldt. Fordi skorpionen har tendens til at forvente det værste, kan den dog være overbeskyttende. Skorpionen vil have gavn af at slippe bekymringerne og bare nyde de små øjeblikke med sine børn.

Skytte (23. november – 21. december)

GettyImages-1056124182.jpg

Skytten elsker livet og denne optimisme deler den åbent med sit barn. Skytteforældre tager gerne deres barn ud af skolen en måned, hvis de får mulighed for at rejse. Barnet af en skytteforælder lærer mindst ligeså meget gennem de oplevelser, som deres forældre deler med dem, som de gør i traditionelle institutioner - og dette er lige, som skytten vil have det.

Mens skytten deler sin brede viden frit med sit barn, kan den mangle en mere pædagogisk indgangsvinkel og glemme, at barnet ikke behøver at vide alting om sin forælder!

Stenbuk (22. december – 20. januar)

GettyImages-1059924480.jpg

Stenbukken giver sit barn stabile, trygge rammer at vokse op i. De er gode til at skabe disciplin i hverdagen og forventer, at sengetid, bad og aftensmad sker fast på de samme tidspunkter. De videregiver meget af deres fantastiske arbejdsmoral og sunde fornuft til deres børn, som føler sig velrustede til voksenlivet.

Stenbukken hjælper altid deres børn med lektier og køber gerne ekstra legetøj, hvis det kan hjælpe deres barn med at lære noget. Nogle gange kan stenbukken dog have gavn af at glemme læring og ansvar lidt, og bare have det sjovt med deres børn.

Vandmand (21. januar – 18. februar)

GettyImages-1060387110.jpg

Den klassiske hippie-forældre, som gør alting på sin egen måde. Det er vigtigt for vandmanden, at dets barn vokser op i et socialt miljø med diversitet og åbensindethed. Vandmanden deler gerne forældreopgaven med venner og naboer, fordi de værdsætter, at deres barn får tidlig indsigt i forskellige menneskers livsstil. De har stærke principper, som undertiden kan være svære for barnet at indrette sig under - fordi de også nogle gange gerne vil føle sig helt almindelige!

På den anden side er dette en forælder, der giver sit barn et stærkt grundlag for at møde verden med selvstændighed, originalitet og næstekærlighed.

Fisk (19. februar – 20. marts)

GettyImages-1056539164.jpg

Fisken værdsætter kreativitet over orden! Dette er en forældre, der altid er med på den værste: Om børnene har lyst til at male prinsesser på loftet eller lave en kage af løg, bakker de op om deres unikke idéer. De opdrager deres børn til at værdsætte kunst og alternative måder at se verden på, og dette afspejles også i deres hjem.

Fisken lærer sine børn at møde andre mennesker med gavmildhed og omsorg. Nogle gange kan børnene dog mangle faste rammer og disciplin i hjemmet, og de kan i nogle tilfælde få lyst til at være meget "ordentlige" senere i livet som modreaktion.

Anbefalet til dig