Michelle Kristensen
SPONSORERET indhold

Michelle Kristensen guider dig: Spis rigtigt inden løbeturen

Hvad bør du spise inden løbeturen? Det giver Michelle Kristensen svaret på her.

Af:: Michelle Kristensen Foto: Franne Voigt og Getty Images
03. maj. 2016 | Kvindeløb 2018 | ALT for damerne

Det vigtigste måltid for en løber er måltidet før løbeturen. Det er det måltid, der skal gøre dig klar til træningen, men det er også det måltid, der kan gøre din træning til en dårlig oplevelse, hvis du spiser det for sent, spiser for meget eller spiser noget, der kan lave ballade i din mave, så du enten får ondt eller skal på toilettet. Som rettesnor skal du spise to til tre timer inden din træning, så maven får tid til at falde til ro og maden blive fordøjet, inden du begynder at hoppe rundt. Ellers vil du få maden at smage igen, og det vil påvirke din løbetur. Hvis du skal løbe kl. 18.00 efter arbejde eller skole, skal du altså indtage dit før-træningsmåltid mellem kl. 15 og 16. Men hvad så hvis du løber tidligt om morgenen inden morgenmad? Så skal du selvfølgelig ikke stå op kl. 3 om natten for at spise. I stedet skal du sørge for at spise lidt ekstra til aftensmaden dagen før, så du sikrer, at du ikke vågner og er enormt sulten om morgenen. Skal du ikke løbe intervaller, kan du godt vælge at løbe på tom mave. Det gør jeg altid, og jeg synes, det fungerer helt fint. Skal du ud at løbe intervaller, anbefaler jeg, at du tager et glas juice eller en banan, så snart du står op, så du har lidt energi at give af. Når du så er færdig med træningen, tilsætter du i begge tilfælde nogle tætpakkede kulhydrater til dit morgenmåltid som for eksempel brød eller havregryn.

LÆS OGSÅ: ”Jeg er så træt af, at det altid er de uhelbredelige kræfthistorier, der fylder i medierne”

LÆS OGSÅ: Nu er det slut med dårlige undskyldninger for ikke at træne

LÆS OGSÅ: Sådan får du flere skridt ind i din hverdag