Hyggelig familiemiddag: Boller i karry med græskar
En dejlig og efterårsagtig opskrift på de klassiske boller i karry. Her laver vi boller i karry og serverer med bagte græskarbåde til. Se her, hvordan du laver boller i græskarkarry - måske en ny livret til halloween eller andre hyggelige efterårsdage?
4 personer
Total:1 time 15 minutter
Arbeidstid:45 minutter
Ingredienser
Græskar:
- 1 hokkaido græskar (ca. 1 kg)
- 1 spsk. olivenolie
Kødboller:
- 1 løg
- 400 g hakket grisekød
- 1½ tsk. salt
- 1 æg
- ¼ tsk. stødt allehånde
- friskkværnet peber
- 1 dl mel
- 1½-2 dl mælk
- 1 bouillonterning (eller 2 tsk. salt)
Karrysovs:
- 1 løg
- 1 fed hvidløg
- 15 g frisk ingefær
- 25 g smør
- 3 tsk. karry
- 2 spsk. mel
- 4 dl bouillon fra bollerne
- 1 dåse kokosmælk
- 2-3 tsk. limesaft
Tilbehør:
- 300 g basmati- eller jasminris (f.eks. en blanding med quinoa)
- rosiner, kokosmel, limebåde, frisk koriander
Sådan laver du boller i græskarkarry
- Græskar: Skær græskarret i kvarter, og skrab kernerne ud. Skær græskarstykkerne i terninger, og bland dem med olie på en bageplade med bagepapir. Sæt dem i ovnen ved 200 grader i ca. 25 min. Drys med salt og peber.
- Kødboller: Pil løget, og riv det på den grove side af et rivejern. Rør kødet med salt, og rør æg, revet løg og krydderier i. Tilsæt melet, og rør herefter mælken i lidt ad gangen. Stil evt. farsen i køleskab, til den skal bruges.
- Sæt en gryde med 2 liter vand over at koge, og tilsæt bouillonterning eller salt. Skru lidt ned, så væsken holder sig lige under kogepunktet.
- Form farsen til boller med en ske, og lad bollerne simre i vandet i ca. 8 min. Sluk for varmen, og hold dem varme under låg.
- Karrysovs: Pil løg og hvidløg, og hak dem fint. Skræl ingefærren, og hak den fint.
- Smelt smørret i en gryde, og tilsæt hakket løg, hvidløg, ingefær og karry. Steg under omrøring i 3-5 min., og rør melet i.
- Tilsæt siet bouillon fra bollerne samt kokosmælk, og kog det igennem under omrøring. Skru ned for varmen, og lad sovsen simre i 10 min. Smag til med limesaft, salt og peber.
- Vend de afdryppede kødboller og græskarstykker i sovsen, og servér med kogte ris og tilbehør i små skåle.
3 skønne retter med rodfrugter
De bedste opskrifter til halloween
-
Halloween pølsehorn
-
Halloween drink: Vampyr-blod
-
Halloweenkage: Bag dit eget 'græskar'
-
Spøgelsesboller til Halloween
-
Vafler med græskar
-
Halloweencupcakes: Edderkoppekager
-
Cupcakes til Halloween
-
Græskarsuppe i græskar
-
Halloweenkager: Spindelvævsmuffins
-
Halloweendrink: Vampyrblod
-
Halloweensnacks: Marcipangræskar
-
Halloweenkage: Spøgelseslagkage
-
Halloween: Afskårne fingre af marcipan
-
Halloweensnack: Sådan rister du de perfekte græskarkerner
-
Halloweenkage: Græskartærte med edderkoppespind